Την διάλεξα πριν ακόμη την δω ως μια από τις 10 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε την φετινή χρονιά. Γιατί ήμουν σίγουρη πως η ομάδα ΝΤΟΥΘ, δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα λιγότερο από μια παράσταση διαφορετική, προσεγμένη, με χιούμορ, γεμάτη συναίσθημα και υπέροχη αισθητική!
«Ο ανύπαρκτος Ιππότης», ένα μεσαιωνικό, ιπποτικό παραμύθι για παιδιά είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ίταλο Καλβίνο και σας περιμένει κάθε Κυριακή μέχρι τις 9 Απριλίου στο Skrow theater.

Πέντε ηθοποιοί μεταμορφώνονται επί σκηνής για να μας παρουσιάσουν μια ιστορία με μαγικά πλάσματα, ιππότες, βασιλιάδες, ξύλινα άλογα, σπαθιά, σημαίες και παιδικά παιχνίδια. Ένας βασιλιάς, ένας ανύπαρκτος ιππότης, ένας αστείος ιπποκόμος, ένα κορίτσι με γαλάζια πανοπλία, ένας θαρραλέος νέος στρατιώτης και ένας μουσικός είναι οι πρωταγωνιστές μιας ιστορίας για την δύναμη της θέλησης. Ο ανύπαρκτος Ιππότης γίνεται το παράδειγμα της τιμιότητας, της συντροφικότητας, της πίστης σε μια ιδέα. Ποιος είναι τελικά ο ανύπαρκτος Ιππότης;

 

Η παράσταση κέρδισε τα παιδιά από το πρώτο λεπτό, με την εμφάνιση του Ιππότη, ο οποίος είναι μια εμβληματική παρουσία ντυμένη στα λευκά, μυστηριώδης και ιδιαίτερα συμπαθής. Στο σύνολό της η δουλειά που έχει γίνει ικανοποιεί και το πιο δύσκολο κοινό! Οι ηθοποιοί ερμηνεύουν εξαιρετικά όλους τους ρόλους. Ξεχωρίζει όμως για την υψηλή αισθητική, λιτή αλλά ιδιαίτερη, τόσο στα κοστούμια αλλά και στα ξύλινα σκηνικά αντικείμενα.
Αξίζει να πούμε πως η ομάδα ΝΤΟΥΘ συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και θα συλλέγονται κάθε Κυριακή στον χώρο του θεάτρου. Και κάπως έτσι θα σας αφήσω να την δείτε και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.
Και να θυμάστε «το να μάχεσαι δίπλα σε έναν σύντροφο είναι καλύτερο από το να μάχεσαι μόνος» (απόσπασμα από το κείμενο της παράστασης που μας άρεσε πολύ!).

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Βάσια Ατταριάν
Κείμενο: Bάσια Ατταριάν, Ιωάννα Ραμπαούνη
Βοηθός σκηνοθεσίας: Μυρτώ Μακρίδη
Πρωτότυπη μουσική / στίχοι: Δημήτρης Τάσαινας
Επιμέλεια κίνησης / χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου
Σκηνικό / Κοστούμια: Αλεξία Χρυσοχοΐδου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Κατασκευή σκηνικού: Στέλιος Λαμπαδάριος
Φωτογραφίες: Ευτυχία Βλάχου
Video-trailer: Γιάννης Καραμπάτσος

Παίζουν: Ρωμανός Καλοκύρης, Προμηθέας Nerattini Δοκιμάκης, Μυρτώ Μακρίδη, Ιωάννα Ραμπαούνη, Μαρία Φιλίνη

Μουσικός επί σκηνής: Δημήτρης Τάσαινας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παραστάσεις: μέχρι την Κυριακή 9 Απριλίου 2017
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 12:00
Διάρκεια: 60 λεπτά
Εισιτήριο: 10 € γενική είσοδος, 8 € μειωμένο
Διεύθυνση: Αρχελάου 5, Παγκράτι
Τηλέφωνο και ώρες κρατήσεων: 210 7235 842 (ώρες 11:00 – 14:00 και 17:00 – 20:30)
Site: http://www.skrowtheater.com
Facebook: https://www.facebook.com/skrowtheater
Twitter: https://twitter.com/skrowtheater
Instagram:https://www.instagram.com/skrowtheater

Author

Write A Comment

error: Content is protected !!