Κάθε χρόνο φτιάχνουμε τις δικές μας ευχετήριες κάρτες! Τα παιδιά τις δικές τους κι εγώ τις δικές μου. Είναι σαν ιεροτελεστία. Αφιερώνουμε ένα πρωινό σίγουρα μόνο για αυτό. Και φυσικά, επειδή ποτέ δεν μπορείς να έχεις φτιάξει αρκετές, περνάμε και μερικά απογεύματα για τα εξτραδάκια μας.Τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στις κάρτες μου αρέσουν πάρα πολύ! Πέρυσι χρησιμοποίησα καλαμάκια και δαντέλα, παλιότερα είχα φτιάξει δεντράκια με κουμπιά και τσόχα. Φέτος για τα δεντράκια στις κάρτες μας χρησιμοποίησα πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους washi tapes.

Η έκπληξη όμως, για μένα τουλάχιστον, είναι πόσο αγάπησα τις κάρτες που μπορείς να ζωγραφίσεις μόνος σου. Πού θα τις βρεις; Στο καινούριο βιβλίο των Εκδόσεων Ίκαρος «Χρωματίζω κάρτες και φακέλους – Χριστούγεννα» της Rebecca Jones.

 

Για να φτιάξετε τις δικές μας κάρτες με washi tapes θα χρειαστείτε χοντρό χαρτί Α4, διάφορα σχέδια washi tapes, χαρτόνι, αστεράκια, ψαλίδι, χάρακα και διάφανη κόλλα.

Παίρνετε το χαρτόνι και κόβετε τα δεντράκια σας σε διάφορα μεγέθη.

Ντύνετε το χαρτόνι με τις washi tapes. Μη φοβηθείτε τα χρώματα και τους συνδυασμούς! Όσο πιο τρελά τα σχέδια τόσο πιο πολύ μου αρέσουν. Διπλώνετε το Α4 χαρτί στη μέση και κολλάτε πάνω του τα δεντράκια, σε ότι συνδυασμούς σας αρέσουν. Βάζετε, ή όχι, το αστεράκι στην κορυφή. Αφήνετε την κόλλα να στεγνώσει. Κι είστε έτοιμοι!

Με αυτή την καρτούλα συμμετέχω φέτος στο #XmasCardSwap2016!

Όπως σας είπα όμως δεν μείναμε σε αυτές. Η μεγαλύτερη ανακάλυψη που έκανα αυτές τις μέρες είναι ένα εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο, από τις Εκδόσεις Ίκαρος, γεμάτο κάρτες και φακέλους που μπορείς να ζωγραφίσεις μόνος σου!

 

Πανέμορφα σχέδια, κουκουβάγιες, αλεπούδες, πιγκουίνοι, πουλιά, δέντρα, γλυκίσματα, αστέρια και πάρα πολλά ακόμη θέματα, περιμένουν να τα χρωματίσεις όπως σου αρέσουν, με τα αγαπημένα σου χρώματα και να φτιάξεις μια μοναδική κάρτα.

Περιέχει και αυτοκόλλητα για να κλείσετε τον φάκελο με ασφάλεια!

Ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα απολαύσω αυτή την διαδικασία τόσο πολύ. Διάβαζα πως είναι  μια νέα μόδα, έβλεπα πως κυκλοφορούν πολλά βιβλία τέτοιας λογικής, αλλά δεν είχα τολμήσει ποτέ να αγοράσω ένα για μένα. Βλέπετε είμαι κι ένας άνθρωπος που δυσκολεύεται να ζωγραφίσει και το πιο απλό θέμα. Εδώ όμως μιλάμε για μια σχεδόν απελευθερωτική διαδικασία, άκρως χαλαρωτική και δημιουργική ταυτόχρονα. Να σας πω την αλήθεια ξεκίνησα να ζωγραφίζω και δεν ήθελα να σταματήσω! Και ακόμη και τώρα που γράφω αυτές εδώ τις λέξεις αυτή η αίσθηση με παραξενεύει…

Η τελική δημιουργία δεν είναι ακόμη έτοιμη φυσικά. Ξεκινήσαμε προχθές, αλλά οι λεπτομέρειες σε κάθε κάρτα είναι τόσες πολλές που θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Αλλά κάντε λίγο υπομονή και η συνέχεια θα ακολουθήσει στον λογαριασμό μου στο Instagram!

 

Πάρτε λοιπόν τα εργαλεία σας, ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους και αφεθείτε ελεύθεροι! Θα φτιάξετε πραγματικά μοναδικές κάρτες για τους φίλους, την οικογένειά σας και όποιον άλλο αγαπάτε.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας.

Author

6 Σχόλια

Write A Comment

error: Content is protected !!