Ο Τόμας το τρενάκι ήρθε στο σπίτι μας

Ο Τόμας το τρενάκι είναι μια κλασική αξία! Κι αν έχετε κάνει έστω και μια μικρή θητεία στην Αγγλία, δε μπορεί παρά να τον γνωρίζετε εδώ και πολλά χρόνια.Η τηλεοπτική σειρά “Ο Τόμας το τρενάκι” (Thomas and friends) προβλήθηκε πρώτη φορά στην Αγγλία το 1984 και βασίζεται στην σειρά βιβλίων The Railway Series, γραμμένα από τον αιδεσιμότατο Wilbert Vere Awdry, ο οποίος αποφάσισε να γράψει παιδικά βιβλία για τα αγαπημένα του τρένα όταν έγινε πατέρας. Το πρώτο από τα 42 στο σύνολό τους βιβλία εκδόθηκε το 1945! Σήμερα θα βρείτε παιχνίδια, παζλ, επιτραπέζια, διακοσμητικά για το παιδικό δωμάτιο, όλα εμπνευσμένα από την σειρά. Και φυσικά μπορείτε να διαβάσετε για τις περιπέτειες του Τόμας, μέσα από τα βιβλία και τις χρωμοσελίδες που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις ΠαπαδόπουλοςΕμείς πάντως ξεκινήσαμε την συλλογή μας με το βιβλίο “Τόμας το τρενάκι – Η ιστορία του“!

Ο Τόμας είναι μικρός και λίγο πειραχτήρι! Δουλεύει στην σιδηροδρομική γραμμή του Χοντροπατάτα, στο Νησί Σόντορ. Η δουλειά του είναι να βοηθάει τα μεγάλα τρένα τραβώντας τα βαγόνια τους. Ονειρεύεται όμως πως μια μέρα θα έχει μια ολόδική του Τοπική Γραμμή, γιατί πιστεύει πως έτσι θα γίνει ένα πραγματικά χρήσιμο τρενάκι.

Το βιβλίο ξεχωρίζει για την κλασική του εικονογράφηση. Ο Τόμας όμως, μέσα από τις περιπέτειες του, μας κάνει να σκεφτούμε και για την φιλία, την τιμιότητα, την προσπάθεια, τη σημασία του να είσαι χρήσιμος.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3+

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου δωρεάν.
Φυσικά μπορείτε να αγοράσετε το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς μέσα από το e-shop των Εκδόσεων Παπαδόπουλος σε μειωμένη τιμή.

Ρίξτε μια ματιά στην βιβλιοθήκη μας πατώντας εδώ!

Ελπίζω να σας αρέσει!


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. Zina Z

    25 Οκτωβρίου

    Α!! τελειο! ο μικρος μου εχει ιδιατερη αδυναμια στα τρενα και τον Τομας, οποτε μια χαρα!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!