READING

“Το ταξίδι”- Τα βιβλία του καλοκαιριού...

“Το ταξίδι”- Τα βιβλία του καλοκαιριού μας

Αυτό το καλοκαίρι διαβάσαμε πολλά βιβλία, πάρα πολλά. Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά ψάχνουν καινούριες ιστορίες, καινούριες συγκινήσεις, αφορμές για συζήτηση και σκέψη… Κι εγώ φυσικά ακολουθώ και δεν χάνω ευκαιρία να τους τροφοδοτώ με καινούρια βιβλία.

Και “Το ταξίδι” της Φραντσέσκα Σάννα από τις Εκδόσεις Πατάκη ήταν αυτό ακριβώς που ψάχναμε! Επίκαιρο, γεμάτο αλήθειες, με εξαιρετική εικονογράφηση, το συγκεκριμένο βιβλίο μας καθήλωσε, μας συγκίνησε, μας έκανε να δακρύσουμε και να συζητήσουμε για έναν κόσμο που δυστυχώς δεν μπορούν όλοι να απολαύσουν όπως εμείς…

 

Πώς είναι άραγε να τ΄ αφήνεις όλα πίσω σου και να ταξιδεύεις για έναν τόπο ξένο, έναν τόπο άγνωστο; Μια μητέρα και τα δυο της παιδιά ξεκινούν ένα τέτοιο ταξίδι. Ένα ταξίδι γεμάτο φόβο για το άγνωστο. Ένα ταξίδι γεμάτο ελπίδα.
Η ιστορία βασίζεται πάνω σε πολλές μικρές ιστορίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να αναζητήσουν ένα καινούριο σπίτι. Ιστορίες μεταναστών, προσφύγων, δεν έχει σημασία τελικά… Ιστορίες ανθρώπων που η φρίκη του πολέμου τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν τα πάντα για ένα καλύτερο αύριο.
Η Φραντσέσκα Σάννα μας χαρίζει ένα αληθινό, επίκαιρο βιβλίο, μια ιστορία κοινή για χιλιάδες ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια ψάχνουν το ταξίδι, τον τόπο που θα πάρει τον φόβο και την ανασφάλεια μακριά. Η συγγραφέας – εικονογράφος συγκέντρωσε σε ένα βιβλίο δεκάδες ιστορίες και μας καλεί να δούμε μέσα από τα μάτια τους, να νιώσουμε τον φόβο και την ανασφάλειά τους, να μπούμε στην θέση τους και να σκεφτούμε ότι αυτά θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά.

 

Είναι στεναχωρικό μαμά!“, μου είπαν και οι δύο όταν το διαβάσαμε πρώτη φορά. “Έφυγαν, αλλά πού πήγαν; Τα άφησαν όλα πίσω! Ούτε την γάτα τους δεν πήραν… Πώς μπόρεσαν να το κάνουν αυτό; Και γιατί δεν μας λέει πού είναι το καινούριο τους σπίτι;”

Το κείμενο είναι λιτό, αφαιρετικό, η εικονογράφηση συμπληρώνει τον λόγο και ζωντανεύει καθώς διαβάζουμε τον φόβο και την αγωνία των παιδιών. Το βιβλίο της Σάννα σε κερδίζει με την απλότητά του. Πραγματεύεται το αυτονόητο, αλλά την ίδια ώρα ρίχνει τα παιδιά – αναγνώστες σε μια πραγματικότητα που δεν πρέπει να φοβόμαστε να συζητήσουμε μαζί τους. Γιατί τελικά τα οδηγεί σε αυτό που επιθυμούμε να κερδίσουν μεγαλώνοντας: την ενσυναίσθηση.
Δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη σας!

Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. πραγματικά εντυπωσιακη εικονογράφιση!! Καταπληκτικο βιβλιο!! Το βαζω στη λίστα μας!! πολλα φιλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!