Είμαστε βιβλιοφάγοι και αυτό φαντάζομαι το έχετε καταλάβει! Όλα μας τα βιβλία είναι διαλεγμένα ένα προς ένα, χιλιοδιαβασμένα και πολύ, πολύ αγαπημένα. Υπήρχε όμως μια σειρά βιβλίων που μέχρι πρόσφατα δεν την είχαμε ανακαλύψει: «Τικ και Τέλα» από τις Εκδόσεις Ίκαρος.Ποτέ όμως δεν είναι αργά. Χάρη στη μικρή βιβλιοφάγο της οικογένειας ο Τικ και η Τέλα μπήκαν επιτέλους στο σπίτι μας. Το τελευταίο βιβλίο της σειράς «Τικ και Τέλα. Ο καινούριος φίλος» του Άξελ Σέφλερ, σε απόδοση Φίλιππου Μανδηλαρά, μας κέρδισε με την πρώτη ματιά!

Οι δύο φίλοι πηγαίνουν στην παραλία. Ο Τικ γνωρίζει έναν καινούριο φίλο, τον Ζακ. Η Τέλα νιώθει ξαφνικά μόνη… Όμως ένα αναπάντεχο περιστατικό θα φέρει τους 3 φίλους πιο κοντά και θα καταλάβουν έτσι την δύναμη και την σημασία της φιλίας.

Η ιστορία αυτού του βιβλίου είναι τόσο τρυφερή, ανθρώπινη και αληθινή! Τα παιδιά ταυτίζονται και κατανοούν τα όσα διαβάζουν, γιατί σίγουρα έχουν νιώσει αντίστοιχα συναισθήματα. Η ιστορία του Τικ και της Τέλα τα βοηθά να καταλάβουν και να συζητήσουν για την αξία της φιλίας, την δύναμη που κρύβεται πίσω από κάποιες πράξεις μας, πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε.

Η εικονογράφηση είναι υπέροχη. Ζωντανά, αληθινά χρώματα, με έμφαση στην λεπτομέρεια, αισθάνεσαι ότι γίνεσαι κι εσύ κομμάτι της ιστορίας. Και δεν γίνεται να μην σχολιάσω για μια ακόμη φορά πόσο ποιοτική και προσεγμένη είναι αυτή η έκδοση, όπως άλλωστε όλα τα βιβλία των Εκδόσεων Ίκαρος.

Είναι σίγουρα από αυτά τα βιβλία που τα παιδιά θα θέλουν να διαβάσετε ξανά και ξανά! Και αξίζει να βρίσκεται στην βιβλιοθήκη σας.

Author

6 Σχόλια

  1. Ανώνυμος Reply

    Εχουμε όλα τα βιβλία με τον Τικ και την Τέλα. Θεωρώ, ότι είναι από τις ωραιότερες σειρές παιδικών βιβλίων.
    Μαρία

    • Γεια σου Μαρία! Ομολογώ πως δεν την ήξερα αυτή την σειρά και δεν είχαμε κανένα βιβλίο. Πλέον με την μικρή μου ανιψιά, που είναι μεγάλη φαν, τα έχουμε διαβάσει όλα και αρέσουν πάρα πολύ στα αγόρια παρότι έχουν μεγαλώσει.

    • Εμάς ήταν η πρώτη επαφή των παιδιών με το συγκεκριμένο βιβλίο και τους άρεσε πάρα πολύ!

Write A Comment

error: Content is protected !!