Από τον Γενάρη καθόταν υπομονετικά στην βιβλιοθήκη μας. Περίμενε να πάρει ζωή, αλλά βλέπετε ήμουν διστακτική γιατί το κουτί έγραφε 10+ και είχε 216 κομμάτια.
Και μια μέρα ο Άρης το πήρε απόφαση! «Θα το φτιάξω μαμά κι ας μη τα καταφέρω«. Έκανα λάθος! Παρέα με τον 7χρονο γιο μου φτιάξαμε το πρώτο μας τρισδιάστατο puzzle της εταιρίας Ravensburger και μας άρεσε πολύ. Ως διαδικασία αλλά και ως θέμα (αγαπημένος Big Ben!). Φυσικά το τελικό αποτέλεσμα μας ενθουσίασε!

Με τον Άρη έχουμε φτιάξει πολλά puzzles και είναι στην κυριολεξία λατρεία και εμμονή ταυτόχρονα. Νομίζω όμως πως με το 3D Puzzle αγγίξαμε άλλο επίπεδο!

Στο κουτί θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες και 216 αριθμημένα κομμάτια (ώστε να έχετε ένα μπούσουλα).
 

Τα κομμάτια είναι φτιαγμένα από τέτοιο υλικό ώστε να μην είναι σκληρά και να δουλεύονται εύκολα από το παιδί χωρίς βοήθεια από κάποιον ενήλικα. Αυτά που χρησιμοποιούνται στις γωνίες του puzzle «κουμπώνουν” κάνοντας γωνία 90 μοιρών.

Το puzzle φτιάχνεται σε 3 μέρη: τον κορμό του, το ρολόι και τον πύργο στην κορυφή. Όλα συνδέονται μεταξύ τους στο τέλος. Από την ώρα που έχετε βάλει τα κομμάτια σε μια αριθμητική σειρά, η συγκεκριμένη κατασκευή προχωράει με απίστευτη ευκολία! Χρησιμοποιείτε την βάση με τις 4 εγκοπές για να τοποθετηθεί πάνω ο κορμός του ρολογιού. Και προχωράτε!

Κάθε τμήμα της κατασκευής που φτιάχνετε, το συνδέετε με το επόμενο! Σας είπα ότι όλα αυτά τα έκανε ένα 7χρονο παιδί μόνο του; Είναι πολύ απλό. Και για εμάς τους ενήλικες λειτουργεί και αγχολυτικά πρέπει να σας πω. Για το παιδί η κατασκευή του συγκεκριμένου puzzle είναι μια τέλεια αφορμή να συγκεντρωθεί και να εστιάσει στην λεπτομέρεια, ενώ φυσικά καλλιεργεί την λεπτή κινητικότητα των δακτύλων του.

Μας πήρε λίγο παραπάνω από 1 ώρα να τον φτιάξουμε. Όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή μας μείναμε με το αγαπημένο μου ρολόι να φιγουράρει στο σαλόνι του σπιτιού μας και φυσικά ένα ικανοποιημένο και περήφανο μουτράκι!
Μπορείτε να αγοράσετε online 3D puzzles διαφόρων εταιριών πατώντας εδώ  και εδώ.
 
Καλή σας διασκέδαση!!!

Author

4 Σχόλια

  1. Εντυπωσιακό!!Για μας δε νομίζω ότι έχει έρθει ακόμα η ώρα για τρισδιάστατο!Μπράβο στα αγόρια!!

  2. Ωωωωω τι ωραίο puzzle! Μπράβο του που προσπάθησε! Κι εμείς αγαπάμε τα puzzle αλλά δεν έχουμε πάρει ακόμα σε τρισδιάστατη μορφή! Καλή σας αρχή λοιπόν…

  3. Σε μία ώρα το φτιάξατε;;;;
    Θέλει και το πρωτάκι μου να παρει τρισδιάστατα παζλ!! αλλά νόμιζα δεν είναι για την ηλικία του…
    Είναι πολύ όμορφο πάντως!!!!!!!!!!!!!!

Write A Comment

error: Content is protected !!