READING

Είδαμε τον “Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι...

Είδαμε τον “Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ποτέ… αχινό!” στην Θεσσαλονίκη

Τον Τριγωνοψαρούλη τον γνωρίσαμε μέσα από τα βιβλία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και τις Εκδόσεις Πατάκη.

Στις 20 Μαρτίου όμως είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο Κινηματοθέατρο Φαργκάνη στην Θεσσαλονίκη και την θεατρική παράσταση “Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ… αχινό!
Ο Τριγωνοψαρούλης εμπιστεύθηκε τον Αχινό. Εκείνος όμως, χρησιμοποιώντας την πονηριά του, κατάφερε πρώτα να τον πείσει πως είναι φίλος του και στη συνέχεια να διχάσει την κοινωνία των ψαριών. Τα παιδιά πρέπει να βοηθήσουν! Μαζί με τον Τριγωνοψαρούλη πρέπει να βάλουν γκολ στο μίσος και τις διακρίσεις. Μήπως ο μεγάλος τελικός του ψαρόσφαιρου είναι η ευκαιρία που ψάχνει ο ήρωάς μας; Θα τα καταφέρουν;Ο Τριγωνοψαρούλης ταξίδεψε στην Ελλάδα και στην Κύπρο και αυτές τις μέρες κολυμπάει στη Θεσσαλονίκη για έναν ακόμα κύκλο παραστάσεων! Η νέα του περιπέτεια ζωντανεύει σε μια μαγική παράσταση με εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά! Ο Καρχαρίας, ο Αστερίας, η Κυρία Σουπιά, η Γλώσσα, ο Αχινός και φυσικά ο Τριγωνοψαρούλης, χορεύουν και τραγουδούν ζωντανά τα αγαπημένα γνωστά τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη, σε μια εντυπωσιακή διαδραστική παράσταση. Στην παράσταση ακούγεται και το τραγούδι της Κωνσταντίνας Κορμά «Μην εμπιστεύεσαι ποτέ αχινό»

Στόχος της παράστασης είναι να βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν πως δεν είναι κακό να είσαι διαφορετικός. Η ιστορία είναι επίκαιρη όσο ποτέ, δυνατή και αισιόδοξη. Η πένα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου μας παρουσιάζει ένα τολμηρό θέμα δοσμένο όμως με τρόπο εύληπτο και τρυφερό ακόμη και για τα πιο μικρά παιδιά, όπως μόνο αυτός ξέρει! Μια ιστορία για τη φιλία και τη διαφορετικότητα, ενάντια στον ρατσισμό, το bullying και την ξενοφοβία! Ο Τριγωνοψαρούλης μας καλεί να αγαπήσουμε τον διπλανό μας ενάντια στις διακρίσεις και τον ρατσισμό!
Μπορείτε να αγοράσετε τα βιβλία με τον αγαπημένο Τριγωνοψαρούλη του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και online, με σημαντική έκπτωση πατώντας εδώ (Public), αλλά και στο greekbooks.gr και στον Ιανό.
Ο Τριγωνοψαρούλης θα βρίσκεται κάθε Κυριακή στις 11:30 στο Κινηματοθέατρο Φαργκάνη, στην Καμάρα – Θεσσαλονίκη. Η παράσταση διαρκεί 65 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ (ενηλίκων) και 8 ευρώ (παιδικό). Γίνονται ειδικές τιμές για γκρουπ. Εισιτήρια πωλούνται πανελλαδικά στα καταστήματα SevenSpots, Ιανός, Public, Παπασωτηρίου, στο www.viva.gr και στο τηλεφωνικό κέντρο Viva 11876.
Πληροφορίες: 6986 523898 10:00-13:00 και 17:00-20:00
Συντελεστές:
Κείμενο| Στίχοι: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Σκηνοθεσία | Διασκευή | Κουστούμια: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Σκηνικά: Θέατρο του Βορρά
Κατασκευή Σκηνικών: AnnaWassiac
Κατασκευή Κοστουμιών: Μαίρη Τζιουβάρα
Μουσική: Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ
Μουσική Διδασκαλία: Ιωάννης Κοντέλλης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Ζίγκας
Φωτογράφιση: Κατερίνα Κούτρου
Editing: Γιώργος Ηλιόπουλος
Artwork: Παναγιώτης Σπούλος
Παραγωγή: Θέατρο του ΒορράΠαίζουν οι ηθοποιοί:

Βαγγέλης Δαλλές, Αλεξία-Μαρίνα Ιακωβίδου, Ηλίας Καπούλας, Έφη Σισμανίδου

Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. M Koutsom

    30 Μαρτίου

    Τη συγκεκριμένη συλλογή βιβλίων βάλαμε κι εμείς στόχο, να την αποκτήσουμε Μάγδα μου, διότι ο μικρός μου ενθουσιάστηκε μετά την παρουσίαση που τους έκανε προχθές ο ίδιος ο συγγραφέας, σε μία εκδήλωση που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το νηπιαγωγείο μας! Όταν του μίλησα και για την παράσταση…εεε τότε ξετρελάθηκε! φιλιά

    • Magda Zindrou

      30 Μαρτίου

      Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος είναι εξαιρετικός συγγραφέας και ότι έχουμε διαβάσει και όποτε τον έχουμε ακούσει μας έχει ξετρελάνει!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!