Πριν δύο χρόνια περίπου ξεκίνησε μια σχέση που έχει εξελιχθεί σε μεγάλο έρωτα!Η γνωριμία με την μυθολογία και τους 12 θεούς του Ολύμπου ξεκίνησε για τον Άρη κάπου εκεί στο προ-νήπιο. Μερικά βιβλία και μια δυο παραστάσεις, έγιναν η αφορμή για να ζωντανέψουν ιστορίες και μύθοι που έχουν μαγέψει γενιές και γενιές μέχρι σήμερα. Πρωταγωνιστές αυτού του κόσμου, ποιοι άλλοι; Οι 12 θεοί του Ολύμπου! Και τώρα που το πρωτάκι μου διαβάζει, βρήκαμε ένα καταπληκτικό βιβλίο για να τον συντροφεύει σε αυτό το υπέροχο, φανταστικό ταξίδι.

 

Οι «Δώδεκα θεοί του Ολύμπου» είναι ένα βιβλίο της Άννας Χατζημανώλη από τις Εκδόσεις Κίρκη. Την εικονογράφηση έχει κάνει ο Μιχάλης Καζάζης.

Το βιβλίο ξεκινά από την Τιτανομαχία για να μας γνωρίσει στην συνέχεια τους 12 θεούς του Ολύμπου. Με απλά λόγια και σύντομο κείμενο, ιδανικό για μικρούς αναγνώστες που έχουν μόλις μάθει να διαβάζουν, μαθαίνουμε ποιοι ήταν οι θεοί, τα χαρακτηριστικά του καθενός, τα προτερήματα και τα ελαττώματά τους καθώς και πικάντικες λεπτομέρειες για την ζωή τους και τις μεταξύ τους σχέσεις.
Μου άρεσε πολύ και η εικονογράφηση του βιβλίου! Οι λιτές γραμμές κυριαρχούν, είναι minimal και γεμάτο χρώματα, αποδίδοντας και εστιάζοντας στα χαρακτηριστικά του κάθε θεού.

Μας κέρδισε αμέσως! Εμένα γιατί μέσα από το κείμενο και τις εικόνες του ξύπνησε μνήμες και εικόνες που με ταξίδεψαν στην δική μου παιδική ηλικία. Τον Άρη (και φυσικά και τον Άλκη, που πλέον δηλώνει και αυτός λάτρης της ελληνικής μυθολογίας) γιατί μπόρεσε να έχει σε ένα βιβλίο συγκεντρωμένους όλους αυτούς τους αγαπημένους «υπερήρωες που όμως μοιάζουν τόσο πολύ στους ανθρώπους» (δικά του λόγια), αλλά και γιατί πλέον μπορεί να το διαβάσει μόνος του «και μάλιστα σε μια μέρα!».
Φυσικά η βιβλιοθήκη μας έχει και άλλα πολλά βιβλία σχετικά με την ελληνική μυθολογία. Αν όμως έχετε μόλις ξεκινήσει το δικό σας μαγικό ταξίδι σε αυτόν τον φανταστικό κόσμο, τότε το βιβλίο οι «Δώδεκα θεοί του Ολύμπου» είναι μια καλή πρώτη γνωριμία!
Καλή ανάγνωση!!!
Author

6 Σχόλια

    • Εγώ ευχαριστώ για το σχόλιό σου! Να το αγοράσετε, είναι απλό και κατανοητό, ότι πρέπει για αυτή την ηλικία.

  1. Αγαπάμε την ελληνική μυθολογία! Οπότε θέλουμε στη συλλογή μας όλες τις καλές προτάσεις. Και οι δικές σου…με κλειστά μάτια!

  2. Πολύ ωραίο βιβλίο… κι εμεις δειλά δειλά τώρα ξεκινάμε με τη μυθολογία. Σ'ευχαριστώ για την πρόταση!

    • Θα την λατρέψουν! Έχει ιστορίες για όλα τα γούστα, όλες τις αισθήσεις, όλες τις διαθέσεις… Απλά αφεθείτε στην φαντασία και θα ταξιδέψετε σε υπέροχους κόσμους!

Write A Comment

error: Content is protected !!