Εσένα τι σε χαλαρώνει;

Έχω γνωρίσει πολλές μαμάδες τα τελευταία χρόνια που διαμαρτύρονται πως δεν έχουν κάποιο χόμπι, έχουν χάσει τα ενδιαφέροντά τους και δεν έχουν ούτε μια στιγμή χαλάρωσης.

Μήπως απλά δεν τα βλέπουμε; Μήπως καμιά φορά η κούραση δεν μας αφήνει να δούμε ότι ακόμη υπάρχουν μικρές απολαύσεις στην ζωή μας, δραστηριότητες που μας χαλαρώνουν και βοηθούν το μυαλό να ξεφύγει λιγουλάκι;

Για σκεφτείτε το…


Μουσική

Ακόμη κι αν οι ίδιοι δεν παίζετε κάποιο μουσικό όργανο και μόνο το άκουσμά της σε καθημερινή βάση μέσα στο σπίτι έχει πολλά οφέλη για το ανθρώπινο μυαλό. Δοκιμάστε να ακούσετε το αγαπημένο σας τραγούδι ή να χορέψετε στους ρυθμούς μιας αγαπημένης μελωδίας και θα δείτε πως αμέσως θα αισθανθείτε διαφορετικά. Τα τραγούδια μας ταξιδεύουν, ξυπνούν αναμνήσεις, μας χαλαρώνουν, βοηθούν στην έκφραση των συναισθημάτων μας και δημιουργούν μια αίσθηση ευφορίας.

Κινηματογράφος

Βραδάκι, καθισμένοι στον καναπέ με ένα ποτηράκι κρασί και ένα ελαφρύ μεζεδάκι βλέπετε την αγαπημένη σας ταινία. Υπέροχη εικόνα! Αν είναι και χειμώνας μπορείτε να χουχουλιάσετε με μια μαλακή κουβερτούλα στα πόδια σας. Ανάψτε και το τζάκι αν έχετε! Τέλεια χαλάρωση, στην στιγμή η ατμόσφαιρα θα γίνει μαγική και εσείς θα μπείτε σε μια ταξιδιάρικη διάθεση που θα πάρει όλες τις έγνοιες και τα άγχη μακριά!

Διάβασμα/Γράψιμο

Το διάβασμα θεωρείται ένας από τους καλύτερους τρόπους να χαλαρώσει το μυαλό μας. Πρόσφατα διάβασα μια έρευνα που έλεγε ότι ακόμη κι αν ξεφυλλίσουμε μια εφημερίδα ή ένα βιβλίο για μερικά λεπτά μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες μέχρι και 68% (σας παρακαλώ όμως, μην διαβάσετε εφημερίδα πριν πάτε για ύπνο, ειλικρινά δεν ξέρω πως αυτή την περίοδο η εφημερίδα μπορεί να λειτουργήσει θετικά για το άγχος μας). Και το γράψιμο θα μας βοηθήσει! Γράψτε τις σκέψεις σας, τους φόβους σας, πράγματα που έγιναν ή θα θέλατε να γίνουν και πολλά πράγματα θα ξεκαθαρίσουν και θα τα δείτε με άλλο μάτι. Μήπως ήρθε η ευκαιρία να αποκτήσετε και εσείς το δικό σας blog;

Μαγείρεμα

Όσες ώρες κι αν περάσω στην κουζίνα όρθια, ιδρωμένη και κουρασμένη η τελική αίσθηση είναι η ικανοποίηση! Αισθάνομαι δημιουργική, έχω εκτονώσει συσσωρευμένη ενέργεια και έχω ξεφορτωθεί πολλές σκέψεις που με βαραίνουν. Τα αρώματα, οι μυρωδιές και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα και η προσφορά στα αγαπημένα μου πρόσωπα με γεμίζει χαρά.

Κηπουρική

Μπορώ να ασχοληθώ με τις ώρες: να κλαδέψω, να φυτέψω, να γιατρέψω, να ποτίσω… Και εδώ το τελικό αποτέλεσμα, η πορεία των φυτών μέσα στον χρόνο, οι μυρωδιές την άνοιξη, οι καρποί που απολαμβάνεις είναι η απόλυτη ανταμοιβή. Αγαπημένη πλέον οικογενειακή δραστηριότητα, μας χαλαρώνει, βελτιώνει την διάθεσή μας και βγάζει στην επιφάνεια την δημιουργική μας πλευρά.

Φωτογραφία

Το πιο αγαπημένο μου χόμπι τα τελευταία 6 χρόνια! Φωτογραφίζω με το κινητό, με την καινούρια μου φωτογραφική μηχανή, ψάχνω εκείνες τις μικρές στιγμές που με κάνουν να χαμογελώ και αποτυπώνουν την ομορφιά της ημέρας. Λατρεύω όταν χρόνια μετά γυρνάς πίσω, τις κοιτάς και ταξιδεύεις… Αυτή την περίοδο ασχολούμαι και με την επεξεργασία των φωτογραφιών μου, για ακόμη πιο δημιουργικές απολαύσεις!

DIY

Ποτέ δεν θεωρούσα ότι τα χέρια μου πιάνουν. Με τα παιδιά όμως κάνω τρομερή προσπάθεια να δημιουργώ, να εφευρίσκω πράγματα που μπορούμε να φτιάξουμε με τα χέρια, να κάνουμε δραστηριότητες που κρύβουν μεγάλες απολαύσεις ενώ παράλληλα μαθαίνουμε πολλά για τον κόσμο και τα πράγματα γύρω μας. Σε αυτή την κατηγορία βάζω και το ράψιμο, την ραπτομηχανή μου και το πλέξιμο. Δεν περιγράφεται η χαρά μου όταν κρατάω το τελικό προϊόν στα χέρια μου, όταν προσφέρω ένα δώρο σε αγαπημένα μου πρόσωπα που το έχω φτιάξει μόνη μου!

Τελικά δεν είναι λίγα αυτά που είναι αγαπημένα χόμπι, ασχολίες, δραστηριότητες, πείτε το όπως σας αρέσει τα οποία μας χαλαρώνουν και μας προσφέρουν πολύτιμες στιγμές!

Εσείς με τι χαλαρώνετε; Ποιο είναι το χόμπι σας;


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. Hello !
    Welcome. The "Directory Blogspot" it is not a spam, it's not a robot, it is a site like yours done by a person like you.
    The goal is to promote your blog in the world!
    I suggest you to publicize your blog by registering on the "international directory blogspot"
    The "directory" is 27 million visits, 198 countries of the world! and more than 19,000 blogs.
    In comments, please your URL. site name. and your Country
    Activity is only friendly
    Imperative to follow our blog to validate your registration
    We hope that you will know our site with your friends.
    Thank you for your understanding
    I wish you an excellent day
    sincerely
    Chris
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Thank you to follow my blog – it is greatly appreciated! O)
    We follow your blog, please follow us in return!
    +++++++++++

  2. Martha

    22 Οκτωβρίου

    Λοιπόν Μαγδούλι, ανήκω κι εγώ στις μαμάδες που πιστεύω ότι δεν έχω κάποιο χόμπυ.
    Δεν ξέρω αν το να βλέπω ταινίες με τον άντρα μου το βράδυ θεωρείται χόμπυ! Ούτε το να κάθομαι και να καπνίζω (προ εγκυμοσύνης) με μουσική και χαζεύοντας είναι χόμπυ!
    Σίγουρα όμως το βελονάκι που ξεκινήσα πρόσφατα κάτι είναι!

  3. Χομπυ εκτος απο το γραφω στο blog μου ειναικαι να.διαβαζω οταν.εχω χρονο. Φιλια!!!

    • Magda Zindrou

      18 Νοεμβρίου

      Νομίζω πως για μένα Δέσποινα το blogging έχει επικρατήσει όλων των άλλων!

  4. Momma Machi

    17 Νοεμβρίου

    Αχ πονεμένο θέμα! θα σου πω οτι εγω παρόλο που μας περιγράφεις τόσες δραστηριότητες θα συνεχίσω να γκρινιαζω! και αυτό γιατί αν και χαλαρώνω ιδιαίτερα με κάποια ταινία, με ένα καλό βιβλίο και με diy ωστόσο όλα αυτά δυσκολεύουν όταν:
    -για να δούμε ταινία θα πρέπει να έχουν κοιμηθεί γιατί αλλίως δεν μας αφήνουν, που σημαίνει ότι τις περισσότερες φορές νυστάζω και εγώ η ίδια και απλά κάνω το χατήρι στον αντρούλη
    – όποτε ανοίγω ας το πούμε βιβλίογια μεγάλους να σου κάτι χεράκια μου πασάρουν παραμύθια…
    – για να κάνω diy θα πρέπει απαραιτήτως να είναι κάτι που μπορεί και η μικρή να ακολουθήσει διαφορετικά έχουμε γκρινιες…
    Ναι μπορείς κάλλιστα να με λες γκρινιάρα!

    • Magda Zindrou

      18 Νοεμβρίου

      Χαχαχαχα! Δεν ξέρω αν είσαι γκρινιάρα, σίγουρα πάντως περιγράφεις την καθημερινότητα μια κανονικής μαμάς. Προσπάθεια, προσπάθεια, θα τα καταφέρουμε κάποια στιγμή!

  5. Εγώ είμαι τρελή DIYer οπότε ποτέ δεν ξεμένω από ασχολίες!! Άσε που το blog από μόνο του έχει ένα σωρό για να κάνεις!!!

    • Magda Zindrou

      18 Νοεμβρίου

      Έτσι ακριβώς! Το blog είναι από μόνο του αρκετό για να καλύψει ένα μεγάλο κομμάτι της μέρας μας.

  6. Θας σου φανεί περίεργο αλλά πέρα από τα DIY που λατρεύω, το blog μου που είναι το χόμπυ μου, τη μουσική, τη φωτογραφία, τις εκδρομές (που σπανίζουν πια…), κάτι που με χαλαρώνει είναι η δουλεία μου! Οκ, όχι πάντα γιατί υπάρχουν και οι κακές ημέρες αλλά τις περισσότερες φορές <3
    Φιλιά Μάγδα μου!
    Από το πάρτι τις Μάχης (http://mommasdailylife.blogspot.com)

    • Magda Zindrou

      18 Νοεμβρίου

      Αυτό είναι πολύ καλό να μπορεί κανείς να το λέει για την δουλειά του. Μακάρι να συνεχίσει λοιπόν η δουλειά σου να σε ξεκουράζει και να σε εμπνέει Ελένη μου!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!