Μπορεί σε εσάς να μην ακούγεται τόσο δελεαστικό, συναρπαστικό και άκρως ελκυστικό, αλλά για τα περισσότερα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) η παρατήρηση των εντόμων είναι αγαπημένη ασχολία. Τα τελευταία χρόνια λοιπόν που πηγαίνουμε στο χωριό έχουμε στην διάθεσή μας μια ανεξάντλητη πηγή, μια μοναδική ευκαιρία να δούμε έντομα και διάφορα έρποντα, να τα πιάσουμε, να τα παρατηρήσουμε, να τα μελετήσουμε και γενικώς να εξοικειωθούμε με το σπίτι τους, την φύση.

Δεν σας λέω πως είναι η καλύτερή μου! Ψεύτρα δεν είμαι. Ίσα ίσα που τις πρώτες φορές που βρέθηκα με μια τεράστια ακρίδα ή ένα αλογάκι της Παναγίτσας στον ώμο μου τσίριξα με όλη μου την δύναμη προκαλώντας στα παιδιά μου απίστευτο γέλιο αλλά και απορία. «Τι έπαθες καλέ μαμά; Δεν θα σε φάνε κιόλας…».

Έλα μου ντε! Τι παθαίνουμε ως ενήλικες και χάνουμε αυτό το χάρισμα να πιάνουμε, να αισθανόμαστε, να εξερευνούμε, να είμαστε ατρόμητοι, να μαθαίνουμε, να δοκιμάζουμε… Βελτιώνομαι! Κάθε φορά τους ενθαρρύνω να τα κοιτάξουν από κοντά, τους μιλάω για πιθανούς κινδύνους (τα φίδια είναι η δική μου μεγάλη αγωνία, παρότι δεν έχουμε ποτέ βρει φίδι μέσα στο κτήμα μας), ψάχνουμε στο internet πληροφορίες, διαβάζουμε εγκυκλοπαίδειες και τον τελευταίο καιρό βλέπουμε και αρκετά ντοκιμαντέρ. Δεν θα τα πιάσω (θέλω δουλειά ακόμη), αλλά χαίρομαι που τα παιδιά μου έχουν την ευκαιρία να έρθουν κοντά με κάτι που η πόλη δεν μπορεί με τίποτα να τους προσφέρει.

Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε η πρώτη μας συλλογή, το άλμπουμ φωτογραφιών των εντόμων του χωριού μας, τα οποία με τα σωστά εργαλεία και τον κατάλληλο εξοπλισμό μελετούμε χειμώνα-καλοκαίρι!

Απολαύστε τα! Απολαύστε μας!
Author

8 Σχόλια

 1. Αχ αυτές τις φοβίες κι εγώ πρέπει να τις ξεπεράσω. Βλέπω τις φωτογραφίες και με έχει πιάσει φαγούρα! Πώς γίνεται να μην το μεταδώσουμε αυτό στα παιδιά; Με προβληματίζει αυτό το θέμα…

  • Δεν ξέρω πώς… Για την ώρα τους βλέπω αρκετά θαρραλέους σε αντίθεση με μένα. Νομίζω όμως πως αν δεν μαζευτούμε εμείς η φοβία είναι αναπόφευκτη!

 2. Σας απολαύσαμε!! Για τα συμπαθητικά σας ζωάκια δεν μπορώ να πω το ίδιο! Τα τρεία τελευταία όμως τα έπιανα άνετα.
  Έχουμε κι εμείς άλμπουμ με έντομα. Τα παιδιά ενθουσιάζονται αν και βλέπω τον μεγάλο να αποκτά σιγά σιγά έναν ενδοιασμό για το αν θα τα αγγίξει και μάλλον φταίω εγώ…
  Φιλιά πολλά!

  • Αυτό προσπαθώ να αποφύγω Ελένη. Δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα τα καταφέρνω… Πολλά φιλιά και να περάσετε υπέροχα όπου κι αν πάτε. Καλές εντομοεξερευνήσεις!

  • Πρέπει να με βοηθήσεις να βάλω λεζάντες στις φωτογραφίες μου Στέλιο!

 3. Μάγδα μου εμείς κάνουμε camping και έτσι ο Κωνσταντίνος κάθε καλοκαίρι το παίζει μικρός εξερευνητής! Είναι απόλυτα εξοικειωμένος! Εγώ μερικές έχω το πρόβλημα και ουρλιάζω "Πάρτο από εδώ!!!!, Μπλιάαααχχχχ" κλπ… Χαχαχαχααα!!! Στα 3 τελευταία δεν έχω κανένα πρόβλημα βέβαια…

  • Κάπως έτσι κι εμείς. Τα πιάνουν όλα χωρίς δεύτερη σκέψη, φέτος μας έκαναν δώρο και το σχετικό Kit. Καταλαβαίνεις…

Write A Comment

error: Content is protected !!