Η τρίτη «βρώμικη» συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις Μικρές Ιστορίες την προηγούμενη εβδομάδα (δεύτερη για εμάς δυστυχώς,καθώς η υγεία όλων μου των αγοριών δεν είναι στα καλύτερά της αυτό τον μήνα). Και όπως και στην πρώτη μας συνάντηση έτσι και αυτή την φορά περάσαμε τέλεια! Το σημαντικότερο είναι πως το παιχνίδι αυτό γίνεται πολύ άνετα και στο μπαλκόνι του σπιτιού μας. 
Για μια ακόμη φορά να σας πω πως θα χρειαστείτε ρούχα που δεν σας νοιάζει να λερωθούν και φυσικά όλη σας την ανοχή και την κατανόηση για το πολυαγαπημένο βρώμικο παιχνίδι του παιδιού σας.
Αυτή τη φορά λοιπόν θα χρειαστείτε 1 – 2 πακέτα χαρτί υγείας (ας πούμε τουλάχιστον 10 ρολά η συσκευασία), ένα πλαστικό κουτί (το μέγεθος θα εξαρτηθεί από το πόσα παιδιά συμμετέχουν στο παιχνίδι), έναν μουσαμά (το μέγεθος θα εξαρτηθεί από τον χώρο που έχετε στην διάθεσή σας), σαπούνι, νερό, και διάφορα χρώματα (νερομπογιές).
Ξεκινάμε;
Καταρχήν θα παίξουμε με τα ρολά! Ναι, ναι!!! Δεν φανταζόμουν ότι μπορεί το παιχνίδι με τα ρολά να γίνει τόσο διασκεδαστικό. Πετάξτε τα ο ένας στον άλλο, ξετυλίξτε τα, κυνηγήστε τα, τυλίξτε τα γύρω από τον εαυτό σας και το παιδί, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και το χαρτί θα μεταμορφωθεί σε φίδι, όπλο, αέρα, παλτό…

Έφτασε η ώρα να πάρουμε το χαρτί μας, να το κόψουμε σε μικρά κομμάτια και να το τοποθετήσουμε μέσα στο πλαστικό κουτί.

Στην συνέχεια θα ρίξετε λίγο νερό, τόσο που θα το απορροφήσει το χαρτί και θα αφήσετε το παιδί να το πλάσει με τα χεράκια του.

Ρίχνουμε λίγο σαπούνι. Στο παιχνίδι μπαίνει και η σαπουνάδα, οι μυρωδιές του σαπουνιού. Η υφή του χαρτιού αλλάζει. Ρωτήστε το παιδί για την αίσθηση στα χεράκια του ενώ αυτό θα συνεχίσει να ζυμώνει το διαφορετικό αυτό ζυμάρι. ΠΡΟΣΟΧΗ αν υπάρχουν μικρά παιδιά, μην βάλουν το ζυμάρι μας στο στόμα!

Και τώρα θα χρειαστούμε λίγο χρώμα. Πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε, ότι χρώμα τους αρέσει. Το βάζουμε σε ένα ψεκαστήρα και αφήνουμε το παιδί να δέσει τα υλικά με τα χεράκια του. Θα παίξει με τα χρώματα και θα δει ποια δημιουργούν καινούριες αποχρώσεις. Αφήστε το να πειραματιστεί, ακόμη και να αδειάσει ολόκληρο το μπουκάλι. Εδώ αισθανόμαστε, βλέπουμε, μαθαίνουμε, παρατηρούμε, πειραματιζόμαστε, διασκεδάζουμε…

Έφτασε η ώρα να ετοιμάσουμε ένα μοναδικό έργο τέχνης! Απλώνουμε τον μουσαμά στο πάτωμα και πετάμε πάνω του με δύναμη το χρωματιστό μας ζυμάρι. Θα κάνει ένα «ωραίο πλατς», όπως είπε ο Άλκης. Δείτε τον «καμβά» σας σιγά σιγά να αλλάζει, να γίνεται πολύχρωμος και να μεταμορφώνεται.

Τόσο απλό και τόσο ευρηματικό! Τι λέτε;

Author

8 Σχόλια

  1. Πολύ ωραίο φαίνεται! Αλλά δεν είμαι σίγουρη αν θα μπορούσα να διατηρήσω τη ψυχική μου ισορροπία αν τα αφηνα ανεξέλεγκτα να ασχοληθούν με κάτι τέτοιο στο σπίτι!
    Θα γινόταν σ'ίγουρα χαμός!

    • Στο μπαλκόνι Δέσποινα! Ή στο χωριό, ξέρεις ένα μεσημέρι που δεν έχεις τι να τα κάνεις. Είναι τέλειο σου λέω! Φοβερή εκτόνωση.

    • Είναι πολύ ωραία δραστηριότητα! Θα περιμένω να δω και δικές σας φωτογραφίες σύντομα!!!

  2. Αφού ξέρεις…όσο υστερική είμαι με την καθαριότητα, τόσο μου αρέσουν τα βρώμικα παιχνίδια!!!!!! Και μας ξεσηκώνεις!

    • Δεν θα είσαι τόσο υστερική αφού σου αρέσουν τα "βρώμικα παιχνίδια"!. Φιλάκια Χριστίνα μου!!!!!

Write A Comment

error: Content is protected !!