Άρης: Μαμά, σε λίγες μέρες γιορτάζουν αυτοί που αγαπάνε, αυτοί που νιώθουν έρωτα, το ξέρεις;
Μαμά: Το ξέρω αγάπη μου!
Άρης: Ήρθε η μέρα μου λοιπόν!!! Γιατί εγώ είμαι πολύ ερωτευμένος, το ξέρεις έτσι; Δεν την βγάζω την Π. από το μυαλό μου με τίποτα!!! Την σκέφτομαι και κάθε φορά που την βλέπω συγκινούμαι. Χτυπάει η καρδιά μου έτσι πολύ δυνατά, να, τικ-τικ-τικ-τικ… Και αν δεν μου μιλήσει πολύ στεναχωριέμαι. Και την σκέφτομαι, την σκέφτομαι…Κάπως έτσι περιγράφει ένα 6χρονο αγόρι πώς είναι να είσαι ερωτευμένος. Και αν μου έλεγε κάποιος πριν μερικά χρόνια ότι αυτό συμβαίνει, μπορεί και να γελούσα. Μα είναι δυνατόν να αισθάνονται έτσι τόσο μικρά παιδιά; Είναι δυνατόν να σκέφτονται το ίδιο κορίτσι χρόνια τώρα, να έχουν χωριστεί, να μην βλέπουν το ένα το άλλο καθημερινά και αυτός πάλι αυτήν να σκέφτεται; Και από ότι μου λέει, το ίδιο σκέφτεται και το κορίτσι για τον αυτόν (του το είπε λέει μυστικά την τελευταία φορά που συναντήθηκαν).

Το αφήνω στην κρίση, την εμπειρία και τα σχόλια σας…

Με αφορμή αυτή την συζήτηση λοιπόν, σκέφτηκα πως μπορεί και εσείς να έχετε στο σπίτι ένα ερωτευμένο παιδάκι. Ευκαιρία λοιπόν να συζητήσετε για την αγάπη και τον έρωτα, με αφορμή δύο από τα πιο αγαπημένα μας βιβλία!

Ο ερωτευμένος Βάτραχος – Μαξ Βέλθουις (Εκδόσεις Πατάκη)

«Ξαφνικά η καρδιά του Βάτραχου χτυπούσε περίεργα. Ήταν ερωτευμένος! Και εκλεκτή της καρδιάς του η Πάπια.» Ο Βάτραχος είναι ο αγαπημένος ήρωας μιας πολύ πετυχημένης σειράς βιβλίων, ειδικά για μικρά παιδιά (3-6 ετών λένε στην ιστοσελίδα τους οι Εκδόσεις Πατάκη). Στο συγκεκριμένο βιβλίο ο αγαπημένος μας Βάτραχος μαθαίνει για τον έρωτα και τις δυσκολίες του. Την ίδια ώρα όμως το βιβλίο σχολιάζει με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο αν μπορεί να υπάρξει αγάπη ανάμεσα σε δύο πλάσματα που είναι τελείως διαφορετικά. Ένας πράσινος Βάτραχος και μια άσπρη Πάπια… Χμμμ! Νομίζω πως έχετε πολλά να πείτε εδώ. Και για αυτό, κατά την ταπεινή μου άποψη, το βιβλίο μπορεί να το διαβάσετε και με λίγο μεγαλύτερα παιδιά. Ο Άρης ακόμη το απολαμβάνει σαν να το διαβάζουμε για πρώτη φορά! «Ο Βάτραχος του Μαξ Βέλθουις δεν είναι ένας συνηθισμένος πράσινος βάτραχος. Aντιμετωπίζει όλα τα θέματα που απασχολούν τα μικρά παιδιά με τρόπο ευθύ, απλό και συνάμα διασκεδαστικό. Χάρη στο Βάτραχο ο Βέλθουις χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους δημιουργούς και για το έργο του βραβεύτηκε με το Διεθνές Βραβείο Άντερσεν.» (από την ιστοσελίδα των Εκδόσεων Πατάκη)

Ο ερωτευμένος – Ρεμπέκα Ντοτρεμερ (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

«Η ιστορία του μικρού Ερνέστου που είναι ερωτευμένος με τη Σαλώμη. Τι σημαίνει όμως αυτή η περίεργη λέξη «ερωτευμένος»; Ο έρωτας μέσα από τα μάτια των μικρών παιδιών, σ’ ένα απίθανο βιβλίο με θεότρελους ήρωες και διασκεδαστικές ζωηρές εικόνες. Ένα παραμύθι που αγγίζει σε όλες του τις διαστάσεις, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, το «τρελό» συναίσθημα του έρωτα.» (από την ιστοσελίδα των Εκδόσεων Μεταίχμιο) Αλήθεια τι θα πει ερωτευμένος; Έχετε ρωτήσει ποτέ το παιδί σας; Είμαι σίγουρη πως όλο και κάτι θα έχει να σας πει… Και το συγκεκριμένο βιβλίο θα σας τροφοδοτήσει, θα σας κάνει να χαμογελάσετε, να κλείσετε τα μάτια και να θυμηθείτε εκείνα τα πρώτα σκιρτήματα… Αξίζει να αναφέρω πως το βιβλίο έχει υπέροχη εικονογράφηση και δικαίως μπαίνει στην δική μου λίστα με τα πιο όμορφα βιβλία!

Και μην ξεχάσετε να περάσετε και μια βόλτα από την βιβλιοθήκη μας!

Author

2 Σχόλια

    • Είναι υπέροχα βιβλία που αξίζει να τα διαβάσουν όλα τα μικρά παιδιά. Τρυφερά και γεμάτα αλήθειες!!!

Write A Comment

error: Content is protected !!