Τον τελευταίο καιρό τα παιδιά μου ασχολούνται πολύ με την ζωγραφική. Είναι κάτι σαν εργοστάσιο παραγωγής παιδικής τέχνης! Ζωγραφίζουν αυτά που είδαν, αυτά που σκέφτονται, αυτά που ονειρεύτηκαν, αυτά που φαντάζονται, αυτά που τους απασχόλησαν στο σχολείο, αυτά που φοβούνται, αυτά που αγαπούν… Καθημερινά! Και φυσικά δεν ξέρω ποιες να διαλέξω, ποιες θα κρατήσω, ποιες θα κορνιζάρω… Τι μαμά εεε!!!

Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μην αφιερώσω μια εβδομάδα από το φωτογραφικό μου ημερολόγιο στους μικρούς μου καλλιτέχνες. Εβδομάδα #5 λοιπόν και το θέμα μου «Παιδική ζωγραφική».

29/365 «Έγκυος αρκούδα μέσα στο χιονισμένο τοπίο»

30/365 «Ένας κότσυφας στο Μουσείο»

31/365 «Η αγάπη στο σπίτι μας»

32/365 «Ένα φιλί για την μαμά»

33/365 «Το διαστημόπλοιο και τα τέρατα του σύμπαντος»

34/365 «Αγαπώ την δασκάλα μου»

35/365 «Τα πόδια της Μέδουσας» 

Πριν σας αφήσω σκέφτηκα ότι θα σας ενδιέφερε και αυτός ο σύνδεσμος . Μια μαμά μετατρέπει τις ζωγραφιές του γιου της σε λούτρινα. Ενδιαφέρον;

Και φυσικά μια μικρή διαδικτυακή έρευνα θα σας πει πολλά για το τι μαθαίνουμε μέσα από τις ζωγραφιές των παιδιών μας. Παρακάτω σας παραθέτω ένα ελάχιστο δείγμα:
Ζωγραφιά: Η κρυφή γλώσσα των παιδιών

Η δική μου συμβουλή; Δώστε στο παιδί χρώματα, διάφορα υλικά, χρόνο και καλή διάθεση και αφήστε το να πειραματιστεί, να λερωθεί, να διαλέξει τι του ταιριάζει ως έκφραση, ποια είναι τα αγαπημένα του υλικά. 

Θα βρείτε κάπου εκεί έναν μικρό καλλιτέχνη!

Πάμε λοιπόν για την εβδομάδα #6! «Επιφάνεια»…
Author

6 Σχόλια

    • Τα παιδιά μαρτυρούν όλη τους την διάθεση μέσα από τα έργα τους! Τον ψυχισμό τους. Πέρα από την καλλιτεχνική έκφραση φυσικά. Σε ευχαριστώ που πέρασες από το ιντερνετικό μου σπιτάκι να μας δεις!

  1. καλησπερα…..σε περιμενει βραβειο που καθυστερησα να στο πωωωωωωωωωω….ο μικρουλης μου μου πηρε τα μυαλα 🙂
    Λατρευω τις ζωγραφιες!!!!!!

Write A Comment

error: Content is protected !!