Να λοιπόν που ένα βροχερό απόγευμα βρεθήκαμε στο σπίτι με λιγοστά κέφια και αντοχές…
Τι να κάνουμε, τι να κάνουμε; Σκέφτηκα λοιπόν πως 1-2 χρόνια πριν στο γνωστό Παζάρι Βιβλίου που γίνεται στην Πλατεία Κλαυθμώνος είχα αγοράσει για 2 ευρώ όπως βλέπετε, την Τρελοπαρέα του Πειρατή. Ένα βιβλίο με αυτοκόλλητα για να φτιάξουμε μάσκες. Και έτσι κάναμε!

Κάθε σελίδα κρύβει και μια διαφορετική μάσκα. Τα αυτοκόλλητα έρχονται ξεχωριστά σε διαφορετική σελίδα.

Από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους, πέσαμε με τα μούτρα στην δουλειά! Κολλήσαμε, κόψαμε, μέχρι που φτιάξαμε όλες τις μάσκες του βιβλίου.
Ο Άρης έγινε η Νινέττα, η Προγκίπισσα η Κοτσιδού, η μαμά μεταμορφώθηκε σε μάγισσα, ενώ ο Αλκης έγινε ένας τρομερός πειρατής!
Οι μάσκες έχουν τρύπες για να βάλουμε ένα λαστιχάκι ή ένα κορδόνι, έτσι ώστε να στέκονται οι μάσκες στο πρόσωπό μας. Αφού παίξαμε πάντως αποφασίσαμε να βάλουμε ξυλάκια αντί για την προτεινόμενη λύση (δεν πολυκρατάμε στο κεφάλι μας πράγματα δεμένα με αυτόν τον τρόπο). Με μια απλή κόλλα χειροτεχνίας κόλλησα τα ξυλάκια στις μάσκες. Πρέπει να τις αφήσετε λίγη ώρα για να στεγνώσουν όμως.
Και οι μάσκες μας είναι έτοιμες!
Αν βρείτε το βιβλίο της Τρελοπαρέας, ειδικά αν το πετύχετε στο παζάρι βιβλίου, μη διστάσετε να το αγοράσετε. Μια δύσκολη μέρα, που δεν θα αισθάνεστε αρκετά δημιουργικοί ώστε να ζωγραφίσετε τις δικές σας μάσκες, ή να φτιάξετε μάσκες από ανακυκλώσιμα υλικά, αυτό το βιβλίο θα είναι σκέτος θησαυρός!
Καλή διασκέδαση!!!
Author

2 Σχόλια

  1. τελειο!! παω συχνα σ'αυτο το παζαρι αλλα δεν το εχω πετυχει!! Αν το δω ομως δε μου γλυτωνει!! πολύ ωραιο Μαγαδα μου!!

  2. Φτηνό, πολύχρωμο, εύκολο και φυσικά παιχνιδιάρικο! Ελπίζω να το βρείτε και να περάσετε υπέροχα!!!!

Write A Comment

error: Content is protected !!