Για να φτιάξουμε τις δικές μαράκες δεν χρειάζεται να πάμε σε κανένα κατάστημα παιχνιδιών.Με υλικά που σίγουρα έχουμε στο σπίτι, μπορούμε να περάσουμε ένα δημιουργικό απόγευμα παρέα με το παιδί μας, να λερωθούμε, να δημιουργήσουμε, να διασκεδάσουμε και να φτιάξουμε το ολόδικό μας παιχνίδι..

Να πω κάπου εδώ ότι την ιδέα την έκλεψα από την δασκάλα του Άρη στον παιδικό σταθμό. Πάντα δημιουργική και ορεξάτη! Ευχαριστούμε Δήμητρα!

Θα χρειαστείτε:

 • δύο μικρά χάρτινα κυπελάκια μιας χρήσης
 • φασόλια
 • ένα ξυλάκι
 • κόλλα χειροτεχνίας
 • χρώματα

Με τα χρώματά μας ζωγραφίζουμε το ποτήρι και το ξυλάκι. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει νερομπογιές τα αφήνουμε πρώτα να στεγνώσουν. Παίρνουμε το ξυλάκι και χρησιμοποιώντας την κόλλα το κολλάμε πάνω στο ποτήρι (όπως βλέπετε στην φωτογραφία).

Ρίχνουμε μέσα στο ποτήρι τα φασόλια. Βάζουμε κόλλα στο χείλος του ποτηριού μας και στο ξυλάκι και κολλάμε από πάνω το δεύτερο ποτηρι.

Τα κρατάμε καλά ενωμένα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Εγώ επειδή τεμπέλιασα λίγο τα κράτησα ενωμένα μεταξύ τους με ένα λαστιχάκι.

Η μαράκα σας είναι έτοιμη! Και μην μου στεναχωρηθείτε αν ανοίξει το μουσικό σας όργανο, από την πολύ χρήση. Ευκαιρία να παίξετε το παιχνίδι «Ψάχνουμε το φασόλι»!

Καλή σας διασκέδαση

Author

13 Σχόλια

 1. έχουμε φτιάξει κι εμείς κάτι παρόμοιο αλλά με ρολό από χαρτί υγείας! το δικό μας δεν είχε χερουλάκι!
  και φυσικά και εμάς άνοιξε και ένα μήνα μετά μάζευα ακόμα φασόλια κάτω από τους καναπέδες!

  • Τις έχω φτιάξει τουλάχιστον 2 φορές! Χρειάζεται δοκιμές με διαφορετικές κόλλες νομίζω. Όμως τις έχουν καταευχαριστηθεί!!

 2. Ωραία ιδέα, ανέξοδη και εύκολη! Δεν θα υποκριθώ ότι θα τη δοκιμάσουμε Μάγδα μου, θα μαζεύω τα φασολάκια περισσότερο καιρό από όσο θα παίξουν τα θηριάκια μου… 😀

 3. Θα τις δοκιμάσω αλλά είμαι σίγουρη πως οι δικές μας θα ανοίξουν πριν χαλάσουν από τη χρήση, γιατί είναι μεγάααααλο ζουζούνι ο δικός μου!

 4. τι ωραία που περνάτε!!! Πολύ καλή ιδέα αυτή με τις μαράκες, την κρατάω στα υπόψη μου 😉

 5. Μα όλα τα παιδιά να αγαπάνε τις μαράκες;

  Πολύ ωραία ιδέα για το σαββατοκύριακο που ούτως ή άλλως θα μουχλιάσουμε από τη βροχή. Θα τους δώσω τα υλικά και θα τους αφήσω να φτιάξουν μουσικά όργανα μόνοι τους.

Write A Comment

error: Content is protected !!