Κυριακή πρωί και αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το Allou Fun Park Kidom με τα παιδιά. Τελευταία φορά είχα βρεθεί εκεί με τον Άρη, έγκυος ακόμη τότε στον Άλκη.

Το πάρκο ανοίγει στις 10:00, μια καλή ώρα να ξεκινήσεις την βόλτα σου, ειδικά μέσα στο κατακαλόκαιρο. Με την είσοδό μας στο πάρκο τα παιδιά αισθάνθηκαν κάτι σαν δέος. Όλα δείχνουν πολύ μεγάλα, ίσως και τρομακτικά για μερικά παιδιά. Ατρόμητοι εμείς, αφού πληρώσαμε το εισιτήριό μας (27 ευρώ για όλη την ημέρα, για δύο παιδιά, για να συμμετέχουν σε όλα τα παιχνίδια και στα φουσκωτά), μπήκαμε μαζί τους στο τρενάκι. Κακή επιλογή… Το τρενάκι ανέβηκε πολύ ψηλά και ξαφνικά άρχισε να κινείται πολύ γρήγορα και απότομα. Τρόμαξαν, τα έβλεπα σφιγμένα να περιμένουν πότε θα τελειώσει η διαδρομή. Ωχ, σκέφτηκα, δεν ξεκινήσαμε καλά…

Πράγματι όταν κατεβήκαμε δεν ήθελαν να ανέβουν σε τίποτα που πήγαινε πολύ ψηλά. Έτσι κινηθήκαμε σε πιο ήπιες επιλογές. Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύ ώρα κι αφού κατάλαβαν ότι τα παιχνίδια είναι ασφαλή και φυσικά στο τρενάκι μπορούμε να μπούμε μαζί… επιστρέψαμε δριμύτεροι! Το ξαναδοκιμάσαμε και γελάσαμε τρελά, φωνάξαμε τσιριχτά σε κάθε απότομη στροφή και πτώση, νομίζω πως έγινε από τα αγαπημένα τους.

 
 
 
 
 

Σε όλα τα παιχνίδια διασκέδασαν πάρα πολύ. Σε όλα εκτός από το σφυρί (έτσι νομίζω λέγεται…). Εκεί ήταν τέτοια η τρομάρα τους που σταματήσαμε για να κατεβουν και έκτοτε δεν του έριξαν ούτε δεύτερη ματιά.

Φυσικά τα φουσκωτά ήταν απολαυστικότατα, αν και πια η ώρα είχε πάει 2 και ο καυτός ήλιος είχε αρχίσει να ενοχλεί μικρούς και μεγάλους. Επιπλέον στον συγκεκριμένο χώρο μύριζε πολύ έντονα σαν καμένο πλαστικό.

Περάσαμε εκεί ένα ολόκληρο πρωινό. Σε γενικές γραμμές πολύ καλά. Το εισιτήριο μου φάνηκε ακριβό, καθώς λίγοι είναι αυτοί που θα περάσουν όλη τους την μέρα στον χώρο. Δεν χρειάστηκε να αγοράσουμε τιποτα από την καφετέρια, καθώς είχαμε προβλέψει να φέρουμε το δικό μας νερό και κολατσιό, οπότε δεν ξέρω πού κυμαίνονται οι τιμές τους. Η ποικιλία των παιχνιδιών δεν είναι τόσο μεγάλη όσο στο Allou Fan Park (το Πάρκο των μεγάλων παιδιών και των ενηλίκων). Δυστυχώς η πισίνα δεν ήταν σε χρήση για κάποιο λόγο (ήταν μια ωραία διέξοδος την τελευταία φορά που είχαμε πάει, εμείς πίναμε τον καφέ μας και ο Άρης πλατσούριζε στα νερά). Ο χώρος ήταν καθαρός και υπήρχαν καλάθια σε διάφορα σημεία για να πετάξεις τα σκουπίδια σου. Τι θα μπορούσαν να αλλάξουν; Την μουσική! Όχι άλλα Ζουζούνια βρε παιδιά. Πόση ώρα μπορούμε εμείς οι ενήλικες που συνοδεύουμε τα παιδιά να ακούμε τα ίδια άσματα ξανά και ξανά; Ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι ταιριάζει με την αισθητική του χώρου, αν και είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες μουσικές επιλογές.

 

Θα σας πρότεινα να πάτε, τα παιδιά θα περάσουν καλά. Μην ξεχάσετε καπέλα, αντιηλιακό και αρκετά μπουκαλάκια με νερό.

Καλή σας διασκέδαση!

Δείτε την ιστοσελίδα του πάρκου για όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε.

Author

4 Σχόλια

  1. Ωραία εξόρμηση για την πόλη. Εμείς πήγαμε μόλις χρόνισε, κάναμε μόνο όσο επιτρεπόταν και συνοδός, εκτός από τα κλασσικά αυτοκινητάκια με το κέρμα και το καταευχαριστηθήκαμε. Η αλήθεια όμως είναι πως πρέπει να μεγαλώσει κι άλλο.

  2. Εμείς πάμε συχνά!!! Είναι και πολύ κοντά μας! Αρέσει πολύ στον Κωνσταντίνο αλκα και σε εμάς!

Write A Comment

error: Content is protected !!