Χθες το απόγευμα, μάλλον με μια μικρή καθυστέρηση, ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε τις κάρτες που θα στείλουμε σε φίλους και συγγενείς. Κάθε χρόνο αγοράζουμε κάρτες Unicef. Φέτος όμως αποφασίσαμε να φτιάξουμε τις δικές μας, χρησιμοποιώντας χοντρό λευκό χαρτί Α4, διαφορετικά χρώματα τσόχας και κόλλα Ατλακόλ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά και μια απλή κόλλα, αρκεί να κρατάει σταθερή την τσόχα). Χρειάζεται λίγος χρόνος για την προετοιμασία, να κόψετε δηλαδή την τσόχα στις διαστάσεις που θέλετε (χρησιμοποιήστε μια μεζούρα αν θέλετε να είστε απολύτως ακριβείς), ελάχιστος χρόνος για την κατασκευή και μια μικρή αναμονή για να στεγνώσει η κόλλα.

Αφού λοιπόν συγκεντρώσουμε στο τραπέζι μας όλα τα υλικά, διπλώνουμε το χαρτί στην μέση και κόβουμε διαφορετικά χρώματα τσόχας στην διάσταση που θέλουμε, έτσι ώστε όταν θα τα κολλήσουμε στο χαρτί μας να σχηματίζουν ένα δεντράκι.
Για να κερδίσετε χρόνο μπορείτε πρώτα να κόψετε την τσόχα, όσα κομμάτια θα χρειαστείτε δηλαδή, ανάλογα με το πόσες κάρτες θέλετε να φτιάξετε. Στην συνέχεια απλώνουμε την κόλλα στην μια πλευρά της τσόχας, ή απευθείας πάνω στο χαρτί. Όλα θα γίνουν πιο γρήγορα αν καλύψετε με την κόλλα όλη την επιφάνεια του χαρτιού. Έτσι απλά θα παίρνετε τα κομματάκια τσόχας και θα τα βάζετε απευθείας πάνω στην κάρτα σας.
Τα παιδιά μπορούν να βάλουν με ένα πινέλο την κόλλα στην τσόχα. Μην ανησυχείτε αν κολλήσουν τα δαχτυλάκια. Μέσα στο πρόγραμμα είναι. Η ατλακόλ ξεπλένεται πολύ εύκολα με νερό. Αφού βάλετε όλα τα κομματάκια τσόχας στην κάρτα σας, το μόνο που θα λείπει είναι το αστεράκι στην κορυφή του δέντρου!

Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη. Ένα παιδάκι

4 ετών θα μπορούσε και να την κατασκευάσει μόνο του. Τα μικρότερα παιδιά, όπως το δικό μας δίχρονο, ίσως και να βαρεθούν αν δεν τα αφήσουμε να λερωθούν αρκετά! Να είστε έτοιμοι να τους προσφέρετε εναλλακτική δραστηριότητα.

Να σας πω ότι μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία και να βάλετε αντί για τσόχα, ύφασμα κομμένο σε λωρίδες ή κουμπιά (τα κουμπάκια τα δοκιμάσαμε, θα επιχειρήσουμε και μια με ύφασμα σήμερα). Έτσι λοιπόν οι καρτούλες μας είναι έτοιμες και περιμένουν να ταξιδέψουν προς τον παραλήπτη τους.

Author

14 Σχόλια

  • Τους καλύτερους βοηθούς, πάντα πρόθυμοι να λερωθούν μέχρι αηδίας! Ευχαριστώ!!!

 1. πολυ ομορφες! ειδικα αυτη με τα κουμπάκια! ήρθα απο το λινκ παρτυ!

  • Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη μου. Ανυπομονώ να δω τι ετοιμάζετε εσείς για τα Χριστούγεννα!

 2. Πάρα πολύ όμορφες οι κάρτες…!!! Ωραίος και δημιουργικός χρόνος με τα παιδιά…!!! Από το link party της Ελεάννας…!!!

  • Τα παιδιά το απολαύσανε τόσο πολύ! Τώρα σκέφτομαι τι θα φτιάξουμε φέτος. Για να δούμε… Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

 3. oiparamythenies καιτη Reply

  αμα εχεις τετοιους βοηθους!!! απο link party Eleanna's diary

 4. Ήσουν η πρώτη ανάρτηση που διάβασα το πρωί από το κινητό μου! Μου άρεσαν πολύ οι καρτούλες και αποθήκευσα την ιδεα σου! Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή!

  • Εγώ σε ευχαριστώ Ελεάννα! Φοβερή ιδέα για party. Άντε τώρα στα επόμενα.

 5. πολύχρωμες και χαρούμενες οι καρτουλες σας Μαγδα μου!! ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ..ΑΣΤΕΡΙΑ!!

Write A Comment

error: Content is protected !!