READING

Παιδί και σκύλος.Σχέση αγάπης ή φόβου;...

Παιδί και σκύλος.Σχέση αγάπης ή φόβου;

Πότε:
21 Απρίλιος 2018 @ 18:00 – 21:00
2018-04-21T18:00:00+03:00
2018-04-21T21:00:00+03:00
Πού:
Ροδάκινο, Κεντρο Παιδαγωγικης και Ψυχολογιας
“Φοβάμαι τα σκυλιά…”
“Μπορείτε να πάρετε τον σκύλο γιατί τον φοβόμαστε;”
“Εγώ έχω στο σπίτι μου και σκύλο και γάτα! Είναι τέλεια!
“Θα του τραβήξω την ουρά, δεν πονάει…”
“Τα ζώα δεν μπαίνουν στον παιδικό σταθμό”
“Αν έχουμε σκύλο στο σχολείο; Φυσικά και όχι. Μπορεί να τον φοβούνται τα παιδιά.”
“Τι είναι τα σκυλιά θεραπείας; Τι σχέση μπορεί να έχουν με τα παιδιά;”
Η Εριέττα Καραμπέτσου, Διπλωματούχος Θετική Εκπαιδεύτρια Σκύλων-Σύμβουλος Ψυχολογίας & Συμπεριφοράς, ο ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής Γιώργος Παραδείσης και η παιδαγωγός προσχολικής αγωγής Κατερίνα Ανωγιαννάκη συζητούν με γονείς, παιδαγωγούς, δασκάλους, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές ζώων συντροφιάς, ψυχολόγους, φοιτητές ανάλογων σχολών και όλους όσοι έχουν ανάλογο ενδιαφέρον για την επαφή των παιδιών με τους σκύλους, τα οφέλη της σχέσης και την προσέγγιση-αντίδραση της οικογένειας με τον ερχομό ενός μικρού ζώου στο σπίτι.

Η απόφαση για τον ερχομό ενός σκύλου στο σπίτι έρχεται συνήθως μετά από αίτημα των παιδιών, όπου αναζητούν παρέα στην καθημερινότητά τους. Πόσο αίσθηση όμως έχουν τα παιδιά ηλικίας 3-10 ετών για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της φροντίδας του σκύλου; Πώς αλλάζουν οι ισορροπίες στην οικογένεια με την έλευση του νέου μέλους που χρειάζεται φροντίδα, χρόνο και επαφή; Από ποιους παράγοντες εξαρτάται η σχέση που θα αναπτύξουν μαζί τους και ποιος είναι ο ρόλος των άλλων μελών της οικογένειας στο χτίσιμο της σχέσης του παιδιού με τον σκύλο; Πώς αναπτύσσεται η φοβία των παιδιών για τα σκυλιά και πώς μπορεί η οικογένεια να συμβάλει στο να δημιουργήσει το παιδί μια σχέση αγάπης μαζί τους; Ο φόβος των παιδιών για τα ζώα προέρχεται από τα ίδια ή εξαρτάται άμεσα από την σχέση των γονιών με τον σκύλο;

Στόχος του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με τα βήματα που ακολουθούμε στην πρώτη επαφή των παιδιών με τον σκύλο και η συζήτηση επάνω σε θέματα που αφορούν την επαφή τους με τα αδέσποτα ζώα, τις σχέσεις στην οικογένεια και τις ευθύνες που προκύπτουν, την φοβία που αναπτύσσεται και τους τρόπους που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη σχέση μιας σχέση αγάπης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΧΩΡΟΣ: Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής Ροδάκινο, Εμμ.Μπενάκη 105Β-Εξάρχεια
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 20 ευρώ/Δίνεται βεβαίωση συμμετοχής
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Γονείς, παιδαγωγούς, δάσκαλους, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, φοιτητές ανάλογων σχολών και όλους όσοι έχουν σχετικό ενδιαφέρον.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Με αποστολή mail στο teamrodakino@gmail.com γράφοντας τον τίτλο του σεμιναρίου και τα στοιχεία σας (όνομα, ιδιότητα, τηλέφωνο) μέχρι τις 15 Απριλίου.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!