Πότε:
10 Μάρτιος 2018 @ 10:00 – 17:00
2018-03-10T10:00:00+02:00
2018-03-10T17:00:00+02:00
Πού:
«Λόγω Ψυχής» Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία
Κυπρίων Αγωνιστών 81
151 26 Μαρούσι

Συντονιστής: Γιώργος Καλαρρύτης*

Το ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους που υπήρξαν κάποτε παιδιά: γονείς παιδιών κάθε ηλικίας, μελλοντικούς γονείς αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να κατανοήσει τη σχέση με τους γονείς του και όχι μόνο.

Ο πρωταρχικός συναισθηματικός δεσμός (attachment) μεταξύ γονιού και παιδιού ενυπάρχει και επηρεάζει, άλλοτε ανεπαίσθητα και άλλοτε πιο έντονα, (σ)τις καθημερινές εμπειρίες όλων. Συνειδητά ή ασύνειδα μας αγγίζει βαθειά ως παιδιά, ως γονείς, ως συντρόφους, ως φίλους, ως συναδέλφους. Εκεί χρειάζεται να ανατρέξουμε για να κατανοήσουμε και να εμπεριέξουμε την κρίσιμη απαρχή αυτού που σταδιακά γίναμε, αυτού που είμαστε. Εκεί να προσφύγουμε για να ανακαλύψουμε την επίδρασή και την επανεμφάνισή του στους τρόπους που σχετιζόμαστε με τους άλλους, ως ενήλικες πλέον. Τέλος, εκεί πρέπει κυρίως να γυρίσουμε αν θέλουμε να νοηματοδοτήσουμε τους τρόπους μεγαλώματος των δικών μας παιδιών και τη σχέση μας μαζί τους, που ασύνειδα επηρεάζονται, σε καθοριστικό κάποιες φορές βαθμό, από τους δικούς μας πρωταρχικούς δεσμούς με τους γονείς μας.

Στο σεμινάριο θα γνωρίσουμε, μ’ έναν συμμετοχικό τρόπο, όλα τα σχετικά με την ανατροφή των παιδιών νέα δεδομένα, που προέρχονται από την έρευνα στους τομείς των νευροεπιστημών, της αναπτυξιακής ψυχολογίας [πρωταρχικός δεσμός (attachment) & ιδιοσυγκρασία (temperament)], καθώς και από την κλινική πρακτική στην ψυχοθεραπεία. Η μελέτη των ευρημάτων αυτών μας απελευθερώνει από τη στείρα διάζευξη γονιδίων / περιβάλλοντος και μας επιτρέπει να συνθέσουμε γονιδιακές επιρροές και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις στο μεγάλωμα των παιδιών που περνά πάντοτε μέσα από το δικό μας «μεγάλωμα».

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 28.02.2018

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του «Λόγω Ψυχής»: Τηλέφωνο: 2108033287, Fax: 2108031341, e-mail: info@logopsychis.gr

Credit: Fernando Botero, La familia

*Ο Γιώργος Καλαρρύτης MMedSci,EuroPsy,ICADC,CGP,CFT,ECP
είναι συνιδρυτής, επιστημονικός συνυπεύθυνος, εκπαιδευτής & κλινικός επόπτης ψυχοθεραπευτών στο «Λόγω Ψυχής» και εργάζεται ιδιωτικά στο Μαρούσι ως ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής, θεραπευτής οικογένειας & σύμβουλος τοξικοεξαρτήσεων. Παλεύει κι αυτός, μαζί με τη γυναίκα του, να μεγαλώσουν δύο κόρες και τον εαυτό τους (ως προς το τελευταίο βοηθούν πολύ οι κόρες).
www.facebook.com/georgekalarritis –
www.gkalarritis.gr –
https://twitter.com/gkalarritis –
https://www.youtube.com/channel/UCSgWvwrVLoQGSCcvQcuTeAg

Write A Comment

error: Content is protected !!