Φτιάξε το δικό σου βιβλίο

Για παιδιά από 6 έως 9 ετών

Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, στο πλαίσιο της εικαστικής δράσης City Reads, και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσφέρουν στους μικρούς φίλους του βιβλίου την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα«Φτιάξε το δικό σου βιβλίο!».

• Από τι είναι φτιαγμένο ένα βιβλίο;
• Πώς ήταν τα βιβλία παλιά και πώς είναι σήμερα;
• Πόσα διαφορετικά βιβλία μπορούν να υπάρξουν;
• Τι είναι εκδοτικός οίκος και ποιοι επαγγελματίες απασχολούνται σε αυτόν;
• Πώς μπορώ να φτιάξω το δικό μου βιβλίο;

Το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φτιάξε το δικό σου βιβλίο!» στοχεύει να διευρύνει την αντίληψη και τις γνώσεις των παιδιών σχετικά με την παραγωγή του βιβλίου, και ταυτόχρονα να τα προσκαλέσει σε ένα ταξίδι γνωριμίας με έναν εκδοτικό οίκο. Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, τα παιδιά παρατηρώντας αντικείμενα που σχετίζονται με το βιβλίο, γνωρίζουν επαγγελματικές ειδικότητες που έχουν σχέση με την παραγωγή και την προώθηση του βιβλίου και καλλιεργούν τη φαντασία και την εκφραστικότητά τους μέσω παιχνιδιών δραματοποίησης (παντομίμα, θεατρικό παιχνίδι). Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους βιβλία με θέμα τα αντικείμενα και τους ανθρώπους που σχετίζονται με το βιβλίο: εφαρμόζουν απλή μέθοδο βιβλιοδεσίας και, ενεργοποιώντας τη φαντασία τους, χρησιμοποιούν ποικιλία υλικών για να εικονογραφήσουν τα εξώφυλλα των βιβλίων τους.

Διάρκεια: 90 λεπτά
Αριθμός παιδιών: Μέχρι 25 παιδιά

Είσοδος ελεύθερη – Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!