Όταν το φως προσπίπτει σε ένα αδιαφανές αντικείμενο δημιουργεί σκιά. Ποια είναι, όμως, η σχέση της σκιάς με το ίδιο το αντικείμενο; Αποκαλύπτει πληροφορίες ή συσκοτίζει την
αλήθεια; Πολλοί επιστήμονες της αρχαιότητας εξήγαγαν συμπεράσματα για το αντικείμενο μελέτης τους μέσα από τη σκιά του (όπως ο Θαλής ο Μιλήσιος), κι άλλοι πάλι ξεγελάστηκαν. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις διαφορές τρισδιάστατων αντικειμένων από τη δισδιάστατη σκιά τους μέσα από πλούσιες δραστηριότητες και χρήση εποπτικών μέσων.

ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ, Α, Β & Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Πάντα το παιχνίδι ήταν και είναι ο αγαπημένος σύντροφος των μικρών παιδιών. Φαντασία και περιπέτεια, εικόνες και πολλαπλές παραστάσεις, ευρηματικότητα και δημιουργία, ιδέες και πειραματισμός, σκέψη και έκφραση, έρευνα και κατασκευή, χαρά και ενθουσιασμός, είναι πολλά από εκείνα που προσφέρει η σχέση ενός παιδιού με το παιχνίδι.!

Το Μουσείο των Ηρακλειδών πρωτοπόρο στον χώρο της αλληλεπιδραστικής μη τυπικής εκπαίδευσης, δημιούργησε για τους μικρούς του φίλους, Σαββατιάτικες μικρές περιπέτειες Παιχνιδιού και Γνώσης.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ

Κτήριο:
Ηρακλειδών 16, Θησείο

Κόστος:
10 ευρώ, μειωμένη τιμή 8 ευρώ στα αδέλφια

Πληροφορίες
Τ: 210 34 61 981
Δευτέρα – Παρασκευή, 9:00-17:00
Ε: edu@herakleidon-art.gr

Σχεδιασμός & Επιστημονική επιμέλεια:
Άρης Μαυρομμάτης, Απόστολος Παπανικολάου

Υλοποίηση:
Ιωάννης Λαζάρου, Αρετή Ευσταθίου,
Ερευνητές της Διδακτικής των Μαθηματικών

Write A Comment

error: Content is protected !!