Ένα καράβι από τη Χιό, γεμάτο παραμύθια θα φτάσει στην Οικία Κατακουζηνού (Λεωφ. Αμαλίας 4, Σύνταγμα, 5ος όροφος) το Σάββατο 26 Μαΐου 2018, στις 12.30 μ.μ. Στο αφηγηματικό αυτό ταξίδι στον κόσμο των Χιώτικων παραμυθιών με ντοπιολαλιά θα μας οδηγήσει η Ανεζούλα Κατσιμπίρη. Μια εκδήλωση αφήγησης μετά μουσικής με την Έλενα Σδόγκου (τραγούδι & ακορντεόν), κατάλληλη για παιδιά 5 ετών και άνω.

Τα χιώτικα παραμύθια γεννήθηκαν σαν όλα τα παραμύθια του κόσμου για να μας ταξιδεύουν. Έτσι, σε τούτο το καράβι μπαρκάρει κόσμος και κοσμάκης: μια παμπόνηρη Αλεπού κι ένας άπληστος τσοπάνης, δύο πεντάμορφα παιδιά, ο Ήλιος και το Φεγγάρι, ένα Πετειναράκι που’ χει όλες τις απαντήσεις στα προβλήματα, μια γεραγίδα και το γεραγιδάκι της… Βάζουν όμως και οι διάβολοι την ουρά τους… όμως για καλό κι όλα τελειώνουν πάντα με έναν γάμο. Θα μας καλέσουν άραγε κι εμάς, να φάμε, να πιούμε και νηστικοί να κοιμηθούμε;

«Μια βολάν, ήτον μάτια μου έναν καράβιν… και ερμάτωσε και πήγαινεν και πήγαινεν και ‘πιασε εις έναν τόπον μακρινόν και ξένον. Απής ερίξαν την άγκυραν, ανοίξαν τ’ αμπάρια και ξεφόρτωσεν και το φορτίο δεν ήτον ούτε μάλαμα, ούτ’ ασήμι, μήδ’ άλλο τίποτις, μοναχά ήτον παραμύθια…»

Πληροφορίες: 210 3222144

Για κρατήσεις: info@katakouzenos.gr

Write A Comment

error: Content is protected !!