READING

Είδαμε το “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας”...

Είδαμε το “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας”

Παρακολουθώ τις Μαγικές Σβούρες τα τελευταία 6 χρόνια. Κάθε παράστασή τους, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη, είναι ένα ταξίδι που σε παίρνει μακριά από το σήμερα, για να σε πάει σε κόσμους παραμυθένιους, γεμάτους υπέροχη μουσική και μαγευτικά κοστούμια. Η πρώτη φορά που έκλαψα βλέποντας μια παράσταση για παιδιά ήταν όταν είδαμε με την Ομάδα “Κάθε μέρα γονείς” το έργο “Ο Αυγερινός και η Πούλια”. Μαγεύτηκα! Την σκέφτομαι μέχρι σήμερα σαν κάτι τόσο ξεχωριστό και χαίρομαι που και τα παιδιά μου την αγαπούν τόσο πολύ (σε κάθε μας ταξίδι ακούμε το CD της παράστασης, νομίζω πως πλέον το ξέρω απ’ έξω!). Φέτος ο Δημήτρης Αδάμης και οι Μαγικές Σβούρες παρουσιάζουν στο Θέατρο Ιλίσια το έργο του Σαίξπηρ “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας“, σε μια ολοκαίνουρια διασκευή του κλασικού αυτού θεατρικού έργου.

Το “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” είναι ένα δύσκολο έργο. Παρόλα αυτά είναι από τα πιο αγαπημένα και πολυπαιγμένα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ανά τον κόσμο. Οι Μαγικές Σβούρες έχουν παρουσιάσει το “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” και στο παρελθόν. Φέτος όμως μας χαρίζουν μια ολοκαίνουρια διασκευή, που μας μεταφέρει στις δεκαετίες 1920-1930. Ο πόλεμος έχει τελειώσει, οι άνθρωποι θέλουν να είναι αισιόδοξοι, αναζητούν την ελπίδα, ερωτεύονται κι ονειρεύονται υπό τους ήχους του Charleston. Λαχταρούν την ανεμελιά και τον αυθορμητισμό.  Πρωταγωνιστές είναι ο Πουκ, το λατρεμένο μας ξωτικό, δύο ερωτευμένα ζευγάρια με τα μπερδέματά τους, η Βασίλισσα Τιτάνια, ο γάιδαρος αλλά και μια ομάδα γκαφατζήδων μαστόρων που ονειρεύονται να γίνουν ηθοποιοί.

Με οδηγό το Σαιξπηρικό κείμενο και την άψογη απόδοση, διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη, το χιούμορ, τη φαντασία, ένα επιτελείο εξαιρετικών ηθοποιών, τα υπέροχα κοστούμια και τη μουσική που σε ξεσηκώνει, οι Μαγικές Σβούρες μας χαρίζουν φέτος μια καταπληκτική θεατρική παράσταση. Μικροί και μεγάλοι παρακολουθούσαν καθηλωμένοι! Το “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” είναι τελικά μια από τις πιο αστείες ιστορίες που έχουν γραφτεί και αυτό το στοιχείο ο Αδάμης το φρόντισε και το ανέδειξε, με απόλυτο σεβασμό στο Σαιξπηρικό κείμενο. Η διασκευή του έργου διατηρεί την αθωότητα του κλασικού κειμένου, δοσμένη με μια σύγχρονη ματιά. Γίνεται έτσι μια ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσει το παιδικό κοινό τον μεγάλο συγγραφέα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια παράσταση που σε μαγεύει και κερδίζει μικρούς και μεγάλους.

Κάθε χρόνο, από την ώρα που μπαίνω στο θέατρο Ιλίσια και βλέπω τον Δημήτρη (Αδάμη) και την Δόμνα (Ζαφειροπούλου) να υποδέχονται τον κόσμο με ένα τεράστιο χαμόγελο, ξέρω πως το έργο που θα δούμε είναι φτιαγμένο με τεράστια αγάπη και φροντίδα, δουλεμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Και κάθε χρόνο το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει αυτή μου την σκέψη.


Μπορείτε να δείτε το “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” στο Θέατρο Ιλίσια (Παπαδιαμαντοπούλου 4), κάθε Κυριακή στις 11:00 και στις 15:00.

Πληροφορίες-κρατήσεις: 2109853609 & 6948744988


Συντελεστές:   

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Κατερίνα Τούρα

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης

Σκηνικά: μαγικές σβούρες

Κοστούμια:  Ελίνα Δράκου

Kίνηση:  Σταύρος Αποστολάτος

Ενορχήστρωση:  Γιώργος Κωνσταντινίδης

Κατασκευές-καπέλα: Ιφιγένεια Κωφού

Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης

Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ρενάτα Τσιούλου, Ειρήνη Καλογεροπούλου

Βοηθός Κινησιολόγου: Αναστασία Μπρουζιώτη

Παραγωγή:  μαγικές σβούρες

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άρης Βέβης, Μικές Γλύκας, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Στέλιος Πετράκης, Πέτρος Πέτρου, Δανάη Σδούγκου,  Έφη Σισμανίδου, Μαριλίζα Χρονέα

Το μακιγιάζ των ηθοποιών επιμελήθηκαν σπουδαστές από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. zina

    27 Νοεμβρίου

    Σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη όσον αφορά τις θεατρικές παραστάσεις, αφού όσες έχεις προτείνει είναι απλα εξαιρετικές! οπότε στη λίδτα μας 🙂

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!