Calendar

Μαρ
21
Τε
Σχολείο ή σπίτι; Ποιο σχολείο; Ποιος στο σπίτι; @ Ροδάκινο, Κέντρο Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας
Μαρ 21 @ 18:00 – 20:00

Επιλέγουμε χώρο και ανθρώπους για τον μικρό μας άνθρωπο, κοινώς επιλέγουμε σχολείο: Πόσα πολλά πρέπει να μπουν σε μια σειρά!Τι είναι σημαντικό να έχει ένα σχολείο για κάθε ηλικία εισόδου; Τι κοιτάμε, τι ρωτάμε, τι θέτουμε ως βάση στον εαυτό μας;
Ο άνθρωπος που θα κρατά ένα παιδί: πώς θα επιλέξουμε, πώς θα μπει στη ζωή μας και πώς θα υπάρξει μια ειλικρινής σχέση;
ΚΟΣΤΟΣ: 15 ευρω/ατομο/συναντηση ή 50 ευρω/ατομο/4 συναντησεις με προπληρωμη στις 7/3
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: με mail στο nomikoukonstadina@gmail.com ή με sms στο 6947842849 (αναφέρετε ονοματεπώνυμο, ημερομηνία συμμετοχής, αριθμό ατόμων, ηλικίες παιδιών και τηλ επικοινωνίας).

Μαρ
28
Τε
Αλλαγές οι μεγάλες! Μεταβάσεις οι μικρές. @ Ροδάκινο, Κέντρο Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας
Μαρ 28 @ 18:00 – 20:00

Είναι μέσα στο παιχνίδι να αλλάζουν καμιά φορά οι συνθήκες. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ζωή από το να εξελίσσεται. Όταν όμως υπάρχουν παιδιά χρειάζονται σταθερές και οι αλλαγές θέλουν χρόνο και τρόπο. Ένα διαζύγιο, μια μετακόμιση, μια απώλεια, η επιστροφή στη δουλειά, η είσοδος ενός νέου μέλους (μικρού, μεγάλου ή τριχωτού) κι ένα σωρό άλλα που γυρνούν στο μυαλό μας και δεν ξέρουμε τι και πως…
ΚΟΣΤΟΣ: 15 ευρω/ατομο/συναντηση ή 50 ευρω/ατομο/4 συναντησεις με προπληρωμη στις 7/3
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: με mail στο nomikoukonstadina@gmail.com ή με sms στο 6947842849 (αναφέρετε ονοματεπώνυμο, ημερομηνία συμμετοχής, αριθμό ατόμων, ηλικίες παιδιών και τηλ επικοινωνίας).

Εγώ και οι άλλοι @ Μικρές Ιστορίες
Μαρ 28 @ 18:00 – 20:00

Τσακώνεται με αλλά παιδιά; Χτυπάει εσάς, τα αδέρφια ή τον εαυτό του;
Αρπάζει τα παιχνίδια των άλλων, ή μήπως είναι πάντα το «θύμα» και δυσκολεύεται να υπερασπιστεί τον εαυτό του;
Τι κρύβεται πίσω από αυτές τις συμπεριφορές και πως μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί στη δυσκολία του; Τι μπορούμε να λέμε όταν κλαίει, ή όταν έχει μια κρίση θυμού (tantrum);
Ποιοι είναι οι 3 «χρυσοί» κανόνες που θα εξαφανίσουν την επιθετική ή παθητική συμπεριφορά του παιδιού μας;

Γονεϊκός ρόλος
Το να κάνει κάποιος παιδιά είναι μία πολύ απλή και ταυτόχρονα πολύ σύνθετη υπόθεση.
Κανένας γονιός δεν είναι τέλειος και είναι πολύ δύσκολο στο να έχει προετοιμαστεί κάποιος να γίνει γονιός. Μερικοί γονείς γνωρίζουν ενστικτωδώς πώς να χειριστούν ορισμένες καταστάσεις, άλλοι πάλι παρεμποδίζονται από συγκεκριμένους φόβους στο να παίξουν το ρόλο του σημείου αναφοράς για τα παιδιά τους. Είναι απολύτως λογικό να επικρατεί εκνευρισμός όταν ένα παιδί δε συνεργάζεται. Ο εκνευρισμός συχνά οδηγεί στη γκρίνια, στους χαρακτηρισμούς, στις κατηγορίες και στις απειλές, ενώ άλλες φορές αποτελεί το έναυσμα ώστε οι γονείς να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζεται να τροποποιήσουν τη σκέψη τους.
Προκειμένου να το πετύχει αυτό και να ανταποκριθεί με επιτυχία στο ρόλο του, ο γονέας πρέπει να αναπτύξει τόσο το γνωστικό του κομμάτι, εμπλουτίζοντάς το με τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την παιδική ηλικία, όσο και το συναισθηματικό, μαθαίνοντας να επικοινωνεί αυτά που νιώθει και να κατανοεί τα συναισθήματα του παιδιού.

Ομαδικές Συζητήσεις Γονέων (Parents Roundtable)
Οι ομαδικές συζητήσεις γονέων έχουν στόχο να βοηθήσουν τους γονείς να κάνουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για τα παιδιά και την οικογένειά τους, στηρίζοντάς τους στο δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης. Μέσα από μία ευχάριστη ομαδική διαδικασία, οι γονείς έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν και να επεξεργαστούν τις εμπειρίες, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους μαζί με άλλους γονείς, να μάθουν ο ένας από τον άλλο και να πάρουν υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που συναντούν καθημερινά.
Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε στο roundtable είναι βιωματικός, στηρίζεται δηλαδή στην ενεργή συμμετοχή των μελών της ομάδας. Πέρα από τις εισηγήσεις των συντονιστών της συζήτησης (οι οποίοι παρέχουν πληροφόρηση σε θέματα γονεϊκότητας, ανατροφής και εκπαίδευσης, και διευκολύνουν την επικοινωνία και τις διαδικασίες της ομάδας), οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να δουλεύουν σε μικρές ομάδες (groups) και να εξασκηθούν σε βιωματικές τεχνικές (παιχνίδια ρόλων, ασκήσεις επικοινωνίας και ανοιχτές συζητήσεις)

Πληροφορίες
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο 210-9227730 ή στο info@mikresistories.gr γράφοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία σας

Κόρες στην εφηβεία @ Πολυχώρος Μεταίχμιο
Μαρ 28 @ 19:00 – 21:00
Σχολή σύγχρονων γονέων

Για γονείς με ανησυχίες και για όσους μεγαλώνουν παιδιά και εφήβους

Ένας κύκλος εργαστηρίων που βοηθά τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στο διαδραστικό εργαστήριο με τίτλο

Κόρες στην εφηβεία

την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018, στις 7 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Μια αποκαλυπτική ομιλία για τα επτά στάδια μετάβασης των κοριτσιών που θα μετατρέψουν την έφηβη κόρη σας σε μια νεαρή γυναίκα που θα καμαρώνετε. Εμπεριστατωμένη πληροφόρηση, σαφείς, προσγειωμένες προτάσεις, πρακτικές οδηγίες που προστατεύουν και ενισχύουν τη σχέση με τον μεγαλύτερο σύμμαχό της: εσάς.

  • Παιδική ηλικία, γεια σου για πάντα!
  • Νεύρα, εκρήξεις, αναίδεια και ύφος
  • Κάτω οι γονείς – Οι παρέες πάνω απ’ όλα!
  • Σχολείο και διάβασμα –  Μέλλον και σπουδές
  • Σεξ, ποτά, ξενύχτια και άλλα επικίνδυνα σπορ…
  • Όροι, όρια, κανόνες, συνέπειες: Διασχίστε το ναρκοπέδιο.
  • Πώς να γίνετε οι καλύτεροι σύμβουλοι για την κόρη σας, ενώ διασχίζει το κατώφλι της εφηβείας.

Με εισηγήτρια τη συμβουλευτική ψυχολόγο, σύμβουλο γονέων και συγγραφέα Χριστίνα Ρασιδάκη.

Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από το εργαστήριο.
Στο διάλειμμα προσφέρεται καφές ή τσάι σε όλους τους συμμετέχοντες.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ΩΡΕΣ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580 και στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου: Κόρες στην εφηβεία.

error: Content is protected !!