Calendar

Φεβ
25
Κυ
Θέατρο – Μικρό Πόνι @ Θέατρο 104
Φεβ 25 @ 21:15 – 22:30

Η παράσταση Το μικρό πόνι, βασισμένη στο κείμενο του πολυβραβευμένου ανδαλουσιανού συγγραφέα Πάκο Μπεθέρα, επικεντρώνεται, όχι απλώς στο ζήτημα της διαφορετικότητας και του σχολικού εκφοβισμού αλλά και στις αντιφάσεις, τις αδυναμίες, τις συγκρούσεις και τα αδιέξοδα που βιώνουν οι γονείς, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με θέματα που αναμετρώνται με την κοσμοθεωρία τους, την αυτοεικόνα τους και τα όρια του συναισθηματικού τους κόσμου.

Διαβάστε την κριτική μας πατώντας εδώ

Φεβ
26
Δε
Παιδί και Ίντερνετ
Φεβ 26 @ 18:00 – 20:00

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»  σας προσκαλεί στο δωρεάν σεμινάριο γονέων με τίτλο: «Παιδί και Ίντερνετ»  

Η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά. Η τηλεόραση, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα tablets και τα κινητά, έχουν μπει για τα καλά στην ζωή όλων μας. Ο τρόπος με τον οποίο τα εισάγουμε στην ζωή των παιδιών είναι αυτός που θα καθορίσει τα οφέλη και τους κινδύνους της χρήσης τους.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν οι γονείς για τη σημασία των τεχνολογικών αυτών συσκευών ανάλογα με την ηλικία, να κατανοήσουν την επιθυμία των παιδιών για αυτά καθώς και να τους εξηγήσουν τους κινδύνους και να τους οριοθετήσουν ως προς τη χρήση τους.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Εξασφαλίστε την συμμετοχή σας συμπληρώνοντας την φόρμα. ΕΔΩ

Πληροφορίες: στην Τηλεφωνική  Γραμμή 115 25  ή στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr

Χώρος Διεξαγωγής: Αγίου Θωμά 14 (2ος όροφος), Αθήνα. ΧΑΡΤΗΣ

Όπερα για παιδιά «Ο μικρός Πέτρος στο δάσος» @ περιοδικό Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού
Φεβ 26 @ 18:30 – 20:00

Το περιοδικό Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού και ο λυρικός καλλιτέχνης Χρήστος Γιαννούλης προσκαλούν όλους τους εκπαιδευτικούς της A/θμιας εκπαίδευσης στην παιδική όπερα Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ, eμπνευσμένο από το κλασικό έργο του Σ.Προκόφιεφ «Ο Πέτρος και ο λύκος»

Ο Πέτρος και ο λύκος είναι ένα έργο με αφήγηση, δράση, μουσική και ενορχηστρωτικές λεπτομέρειες. Η παράσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Συνοδεύεται από βιντεοπροβολές και πολυμέσα (κινούμενες εικόνες-animation, ήχους και βίντεο).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σε μια μέρα @ Black Box - Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Φεβ 26 @ 21:00 – 22:30

Στις 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Σε μια μέρα», στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Ο Κίμων Φιορέτος και ο Φάνης Παυλόπουλος πρωταγωνιστούν στη μαύρη κωμωδία του Άλλεν Μπάρτον, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Παπαδοπούλου. Το έργο, το οποίο έχει διακριθεί μεταξύ άλλων ως ένα από τα δέκα Καλύτερα Νέα Θεατρικά Κείμενα από το LA Weekly, ξεκίνησε την πορεία του από το Λος Άντζελες, ενώ έχει παρουσιαστεί στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Εδιμβούργο και το Κάνσας.

Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ

Φεβ
27
Τρ
Ο κοινωνικοποιητικός ρόλος του σχολείου & πρόληψη εξαρτήσεων @ ΑΛΚΥΟΝΙΣ New Star Art Cinema
Φεβ 27 @ 18:00 – 21:00

Ο ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΗΣ σας καλεί σε Εκδήλωση – Συζήτηση με θέμα: Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ.

Το ζήτημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, το οποίο στην εποχή της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις ιδιαίτερα στους εφήβους, είναι ζήτημα με πολλές κοινωνικές απολήξεις, τόσο στην αιτιολογία του, όσο και στην αντιμετώπισή του.

Ο «Σελιδοδείκτης» υπηρετώντας το δίπτυχο εκπαίδευση και κοινωνία στην κατεύθυνση της αποδόμησης των κυρίαρχων αστικών αξιών, που αναπαράγονται μέσα από την εκπαίδευση, αλλά και της ανάδειξης του δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού κινήματος ως βασικών μοχλών για την κοινωνική και μορφωτική χειραφέτηση, θεωρεί ότι η μάχη κατά των εξαρτήσεων, δεν μπορεί παρά να αποτελεί μέρος του συνολικότερου εγχειρήματός του.

Η εκδήλωση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του τρίτου τεύχους του ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΗ, στο οποίο δημοσιεύεται συνέντευξη της Κατερίνας Μάτσα, σχετικά με το θέμα αυτό.

Η εκδήλωση θα απαρτίζεται από δύο μέρη:

Στο πρώτο μέρος θα προβληθεί η πολύ ενδιαφέρουσα ταινία-ντοκιμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα, «Τώρα κάνω όνειρα. Τέχνη και θεραπεία στην απεξάρτηση», που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης (διάρκειας 77’). Είναι μια ταινία υψηλής αισθητικής που καταγράφει με σεβασμό την προσπάθεια απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης μιας ομάδας ανθρώπων ενταγμένων σε πρόγραμμα της Μονάδας Απεξάρτησης του ΨΝΑ 18 ΑΝΩ. Η ταινία απομυθοποιεί τον κόσμο των ουσιών, «παρουσιάζει την υπαρξιακή μετάβαση από την ακραία αλλοτρίωση προς την αυτόνομη υπόσταση, χωρίς ηθικολογίες και διδακτισμούς και αναδεικνύει την ουσία της συγκλονιστικής και συγκινητικής μεταμόρφωσης των ανθρώπων αυτών».

Η ταινία, μέσα από τον λόγο των θεραπευόμενων, ρίχνει φως στα αίτια που τους οδήγησαν στην εξάρτηση, τις επιπτώσεις που αυτή έχει στη ζωή τους, τις δυσκολίες και τις ματαιώσεις στα στάδια της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης, αλλά και την αναπτέρωση της ελπίδας, μέσα από ένα θεραπευτικό πλαίσιο το οποίο βασίζεται στη συλλογική προσπάθεια με όχημα την τέχνη. Δίνει, ταυτόχρονα, πολλά εναύσματα για προβληματισμό και συζήτηση σχετικά με το πολυπαραγοντικό πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης και της αντιμετώπισής του.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με βασικό άξονα τις εξαρτήσεις στην εποχή της κρίσης στις νεαρές ηλικίες και τον ρόλο του σχολείου στη διαμόρφωση όρων συλλογικής αντίστασης σε αυτές. Θα έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε τα ερωτήματά μας και να συζητήσουμε τους προβληματισμούς μας με:

την Κατερίνα Μάτσα, Ψυχίατρο, τ. Υπεύθυνη της Μονάδας Απεξάρτησης του ΨΝΑ 18 ΑΝΩ

τον Δημήτρη Υφαντή, Κοινωνιολόγο, Υπεύθυνο Τμήματος Έρευνας & Εκπαίδευσης της Μονάδας Απεξάρτησης του ΨΝΑ 18 ΑΝΩ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σε μια μέρα @ Black Box - Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Φεβ 27 @ 21:00 – 22:30

Στις 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Σε μια μέρα», στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Ο Κίμων Φιορέτος και ο Φάνης Παυλόπουλος πρωταγωνιστούν στη μαύρη κωμωδία του Άλλεν Μπάρτον, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Παπαδοπούλου. Το έργο, το οποίο έχει διακριθεί μεταξύ άλλων ως ένα από τα δέκα Καλύτερα Νέα Θεατρικά Κείμενα από το LA Weekly, ξεκίνησε την πορεία του από το Λος Άντζελες, ενώ έχει παρουσιαστεί στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Εδιμβούργο και το Κάνσας.

Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ

Φεβ
28
Τε
Η εκμάθηση τουαλέτας @ Ροδάκινο, Κεντρο Παιδαγωγικης και Ψυχολογιας
Φεβ 28 @ 18:00 – 20:00

Η μετάβαση του παιδιού στον  κόσμο της τουαλέτας δεν αποτελεί αντικείμενο εκπαίδευσης αλλά εκμάθησης. Υπάρχει ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο προσεγγίσεων και η βασικότερη είναι η ετοιμότητα του παιδιού και της οικογένειας. Η μάθηση προϋποθέτει και την θέληση του παιδιού, η εκπαίδευση συνήθως ξεκινά από θέληση του ενηλίκου. Θα δούμε τις ενδείξεις ετοιμότητας, την περίοδο ευαισθησίας που υπάρχει για αυτή την κατάκτηση, την οργάνωση του χώρου και την συναισθηματική προετοιμασία.

Το κόστος συμμετοχής για τις Τετάρτες είναι 15 ευρώ/άτομο/διάλεξη

Δηλώσεις συμμετοχής

Με mail  nomikoukonstadina@gmail.com

Με sms  στο 6947842849 γράφοντας το όνομα σας, τηλέφωνο επικοινωνίας, τις ημερομηνίες συμμετοχής σας και την ηλικία των παιδιών σας.

Κοίτα τι μπορώ να κάνω! @ Μικρές Ιστορίες
Φεβ 28 @ 18:00 – 20:00

Μερικές φορές τα παιδιά μας αρνούνται να κάνουν αυτό που τους λέμε. Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε πότε όντως δυσκολεύονται γιατί δεν είναι έτοιμα ή ικανά ακόμη, και πότε η άρνηση τους οφείλεται σε άλλους λόγους;
Υπάρχει τρόπος να ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν σε κάθε ηλικία;
Με ποιους τρόπους καλλιεργούμε την αυτονομία τους εξασφαλίζοντας παράλληλα την υγεία και την ασφάλεια τους;
Μπορούν όλα αυτά να συμβούν με σεβασμό στο πρόγραμμα και τους ρυθμούς της οικογένειας μας;

Γονεϊκός ρόλος
Το να κάνει κάποιος παιδιά είναι μία πολύ απλή και ταυτόχρονα πολύ σύνθετη υπόθεση.
Κανένας γονιός δεν είναι τέλειος και είναι πολύ δύσκολο στο να έχει προετοιμαστεί κάποιος να γίνει γονιός. Μερικοί γονείς γνωρίζουν ενστικτωδώς πώς να χειριστούν ορισμένες καταστάσεις, άλλοι πάλι παρεμποδίζονται από συγκεκριμένους φόβους στο να παίξουν το ρόλο του σημείου αναφοράς για τα παιδιά τους. Είναι απολύτως λογικό να επικρατεί εκνευρισμός όταν ένα παιδί δε συνεργάζεται. Ο εκνευρισμός συχνά οδηγεί στη γκρίνια, στους χαρακτηρισμούς, στις κατηγορίες και στις απειλές, ενώ άλλες φορές αποτελεί το έναυσμα ώστε οι γονείς να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζεται να τροποποιήσουν τη σκέψη τους.
Προκειμένου να το πετύχει αυτό και να ανταποκριθεί με επιτυχία στο ρόλο του, ο γονέας πρέπει να αναπτύξει τόσο το γνωστικό του κομμάτι, εμπλουτίζοντάς το με τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την παιδική ηλικία, όσο και το συναισθηματικό, μαθαίνοντας να επικοινωνεί αυτά που νιώθει και να κατανοεί τα συναισθήματα του παιδιού.

Ομαδικές Συζητήσεις Γονέων (Parents Roundtable)
Οι ομαδικές συζητήσεις γονέων έχουν στόχο να βοηθήσουν τους γονείς να κάνουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για τα παιδιά και την οικογένειά τους, στηρίζοντάς τους στο δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης. Μέσα από μία ευχάριστη ομαδική διαδικασία, οι γονείς έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν και να επεξεργαστούν τις εμπειρίες, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους μαζί με άλλους γονείς, να μάθουν ο ένας από τον άλλο και να πάρουν υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που συναντούν καθημερινά.
Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε στο roundtable είναι βιωματικός, στηρίζεται δηλαδή στην ενεργή συμμετοχή των μελών της ομάδας. Πέρα από τις εισηγήσεις των συντονιστών της συζήτησης (οι οποίοι παρέχουν πληροφόρηση σε θέματα γονεϊκότητας, ανατροφής και εκπαίδευσης, και διευκολύνουν την επικοινωνία και τις διαδικασίες της ομάδας), οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να δουλεύουν σε μικρές ομάδες (groups) και να εξασκηθούν σε βιωματικές τεχνικές (παιχνίδια ρόλων, ασκήσεις επικοινωνίας και ανοιχτές συζητήσεις)

Πληροφορίες
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο 210-9227730 ή στο info@mikresistories.gr γράφοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία σας

Μαρ
1
Πε
Γιατί οι Δανοί έχουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο; @ Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
Μαρ 1 @ 19:00 – 21:00

Με την παιδοψυχολόγο Σοφία Ανδρεοπούλου

Οι Εκδόσεις Διόπτρα – Dioptra Publications και τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης – Evripidis Bookstores σας προσκαλούν σε ένα σεμινάριο για γονείς, με αφορμή το βιβλίο Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο;

Την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018, στις 19:00 στον Ευριπίδη στη Στοά.

Οι Δανοί βγαίνουν σε παγκόσμιες κατατάξεις μόνιμα μέσα στους πέντε πιο ευτυχισμένους λαούς στον κόσμο. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τη μαγική συνταγή που ακολουθούν οι Δανοί γονείς για να μεγαλώνουν ευτυχισμένα παιδιά. Και να φτιάξουμε τη δική μας, ελληνική συνταγή της οικογενειακής ευτυχίας.
Ένα σεμινάριο διάρκειας δύο ωρών με αρκετές πληροφορίες, πολλές συζητήσεις, κάμποσα παιχνίδια και μπόλικα γέλια.

Είσοδος ελεύθερη (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο culture@evripidis.gr

Ευριπίδης στη Στοά
Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι
2106800644

Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά; @ Ευριπίδης στη Στοά
Μαρ 1 @ 19:00 – 21:00

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
Με την παιδοψυχολόγο Σοφία Ανδρεοπούλου

Οι Εκδόσεις Διόπτρα – Dioptra Publications και τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης – Evripidis Bookstores σας προσκαλούν σε ένα σεμινάριο για γονείς, με αφορμή το βιβλίο Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο;

Την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018, στις 19:00 στον Ευριπίδη στη Στοά.

Οι Δανοί βγαίνουν σε παγκόσμιες κατατάξεις μόνιμα μέσα στους πέντε πιο ευτυχισμένους λαούς στον κόσμο. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τη μαγική συνταγή που ακολουθούν οι Δανοί γονείς για να μεγαλώνουν ευτυχισμένα παιδιά. Και να φτιάξουμε τη δική μας, ελληνική συνταγή της οικογενειακής ευτυχίας.
Ένα σεμινάριο διάρκειας δύο ωρών με αρκετές πληροφορίες, πολλές συζητήσεις, κάμποσα παιχνίδια και μπόλικα γέλια.

Είσοδος ελεύθερη (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο culture@evripidis.gr

Ευριπίδης στη Στοά
Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι
2106800644

error: Content is protected !!