READING

Είδαμε την παράσταση “Η Πριγκίπισσα και το μ...

Είδαμε την παράσταση “Η Πριγκίπισσα και το μπιζέλι”

Πριν από μερικές μέρες βρεθήκαμε στην ιστορική Οικία Κατακουζηνού για να παρακολουθήσουμε την παράσταση Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι, ένα θεατρικό έργο εμπνευσμένο από το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η παραγωγή είναι της ομάδας Θέατρο ΡΕΤΡΟ κι ερμηνεύει η πάντα εξαιρετική κι αγαπημένη μας Αγγελική Φράγκου.

Πρόκειται για έναν μονόλογο, στον οποίο παρακολουθούμε την ιστορία της πριγκίπισσας όπως την βλέπουν τα μάτια ενός παιδιού, όταν βυθίζεται στον μαγικό κόσμο του παιχνιδιού του. Η πριγκίπισσα διεκδικεί μια θέση στον κόσμο των σπουδαίων γαλαζοαίματων ανθρώπων και κερδίζει επάξια την καρδιά του πρίγκιπα και την εμπιστοσύνη της βασίλισσας, παρά τις αρχικές αμφιβολίες τους για την καταγωγή της. Αυτό κάνουν καθημερινά και τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι τους, όταν σε μια παράλληλη πραγματικότητα, διεκδικούν μία ισότιμη θέση στον αυστηρό και γεμάτο δοκιμασίες κόσμο των «μεγάλων».

Η Μαργαρίτα Καραγιάννη και η Αγγελική Φράγκου διασκευάζουν εξαιρετικά το κλασικό παραμύθι, προσαρμόζοντάς το έτσι ώστε να μιλάει άμεσα στα παιδιά και να τα μεταφέρει στο μυαλό και στα συναισθήματα της Πριγκίπισσας. Παρακολουθήσαμε ένα έργο που προσεγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία αλλά και χιούμορ, το θέμα της ισότητας μεταξύ παιδιών και ενηλίκων (και όχι μόνο). Η Αγγελική Φράγκου μόνη της, σε ένα λιτό σκηνικό που περιλαμβάνει μόνο τα απαραίτητα αντικείμενα και αφήνει τα υπόλοιπα στη φαντασία του παιδιού, ερμηνεύει ένα παιδί, μια πριγκίπισσα, μια γραφική υπηρέτρια, τη Βασίλισσα και τον γιο της, χωρίς να χάνει στιγμή την επαφή με τα παιδιά – το κοινό της. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μη σχολιάσουμε, πως το έργο, τόσο με την επιλογή ενός λιτού σκηνικού όσο και με την ερμηνεία μιας και μόνο ηθοποιού, μας θυμίζει το δικαίωμα του παιδιού στην επαφή με την Τέχνη χωρίς την «φασαρία» που συχνά συνοδεύει αντιλήψεις και έργα που απευθύνονται σε αυτό.

Θα μπορούσα να γράφω ασταμάτητα για το έργο, την ηθοποιό, αλλά και την ενδιαφέρουσα επιλογή της Οικίας Κατακουζηνού που φιλοξένησε την παράσταση. Νομίζω όμως πως τα υπόλοιπα μπορείτε να τα διαπιστώσετε και μόνοι σας όταν βρεθείτε εκεί. Και μην ξεχάσετε φεύγοντας να βγάλετε μια selfie με την πριγκίπισσα. Τις αγαπάει πολύ και ας λέει πως δεν βγαίνει καλή!


ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ

Το έργο “Η Πριγκίπισσα & το μπιζέλι” χωράει κυριολεκτικά σε μία extra large βαλίτσα, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται παντού.  Έχει παρουσιαστεί σε χώρους όπως: Ογκολογική Μονάδα Παίδων ‘Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη – Ελπίδα’, ‘Μικρό Θέατρο Τζένη-Τσαγκαράδα-Πήλιο’, ‘Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα’, ‘Μουσείο Μετάξης’, ‘Κινητήρας Studio’.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Για δύο ακόμη παραστάσεις, στις 11 και 18 Μαρτίου, στις 12:30, “Η Πριγκίπισσα και το μπιζέλι” θα βρίσκεται στην Οικία Κατακουζηνού (Αμαλίας 4, 5ος όροφος). Πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να κάνετε στα τηλέφωνα 21 1010 4750 & 6983 434 636.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 7 ετών. Παίζεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Διαρκεί 40 λεπτά και μετά την παράσταση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι διάρκειας 30 λεπτών.

Έχει λάβει το 3ο βραβείο στην 81η ΔΕΘ & έπαινο συμμετοχής στο ‘Ι.P.F.F’. Παρουσιάζεται με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Δανίας στην Αθήνα και τελεί υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Συντελεστές:

Διασκευή κειμένου και σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Κυραγιάννη και Αγγελική Φράγκου

Σκηνικά αντικείμενα και μουσική επιμέλεια: Θέατρο ΡΕΤΡΟ

Κατασκευή κούκλας και κόμμωση: Βάλια Παπακωνσταντίνου

Κοστούμια: Βιβέτα Στρατηγού

Διδασκαλία κούκλας: Εμμανουέλα Καποκάκη

Υποκριτική – Coaching: Αιμίλιος Αλεξανδρής

Placement: Ηρακλής Μπριασούλης

Γραφιστικά: Σπυριδούλα Αρταβάνη

Σκηνοθεσία trailer: Γιάννης Πόθος

Φωτογράφιση: Παύλος Μαυρίδης

Μετάφραση στα αγγλικά: Ελένη Καζαντζίδου και Μιχάλης Κουλουρίδης

Οργάνωση παραγωγής! Θηρεσία Θεοδώρου

Ερμηνεύει η: Αγγελική Φράγκου

Φωνή “μαμάς”: Μαργαρίτα Κυραγιάννη

Φωνή “Βασίλισσας”: Ελένη Κασσίου

Φωνή “Πρίγκιπα”: Αχιλλέας Παπαγεωργίου

Παραγωγή: Θέατρο ΡΕΤΡΟ


RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!