Παίζοντας με Θεούς και Ήρωες

Γνωρίσαμε τα παιχνίδια My Greek Games το καλοκαίρι. Ήταν ιδανική συντροφιά στο καράβι, στο νησί τα ζεστά μεσημέρια, στο ταβερνάκι με την παρέα των αγοριών, καθώς συνδυάζουν τη μεγάλη αγάπη των παιδιών μου για την ελληνική μυθολογία και τα επιτραπέζια παιχνίδια. Πίσω από τα βραβευμένα παιχνίδια My Greek Games κρύβονται δύο νέοι άνθρωποι από τη Θεσσαλονίκη, η Έφη Καραγκούνη και ο Χρήστος Παπαχρήστου. Εμείς παίξαμε το κλασικό κι αγαπημένο Domino και το Athlos, ένα παιχνίδι σύγκρισης και κριτικής σκέψης και σήμερα σας τα παρουσιάζουμε.

Domi

Το Domi (η ονομασία του παιχνιδιού προέρχεται από την λέξη ΔΟΜΗ) είναι το κλασικό παιχνίδι domino που όλοι έχουμε παίξει ως παιδιά κι ενήλικες. Στη μια μεριά της κάρτας υπάρχουν αριθμοί και στην άλλη πρωταγωνιστούν Αρχαίοι Έλληνες Θεοί και Ήρωες. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετούμε την κάρτα μας και τα πρόσωπα που εικονίζονται δίπλα στον όμοιό τους χαρακτήρα, για να συνεχιστεί η δομή του παιχνιδιού. Ο κάθε παίκτης όμως θα πρέπει να είναι προσεκτικός! Αν ο χαρακτήρας που ταιριάζει δεν είναι στις κάρτες που ο παίκτης έχει στα χέρια σου, θα πρέπει να σταματήσει μέχρι να τραβήξει μία κάρτα που ταιριάζει! Ο στόχος είναι να προσπαθείς να είσαι ο πρώτος που τοποθετεί την πιο ταιριαστή κάρτα και να εμποδίσεις τους αντιπάλους σου να τοποθετήσουν τις κάρτες τους στη δομή πριν από εσένα.

Κλασικό, διασκεδαστικό, κατανοητό ακόμη και για μικρότερα παιδιά (3+ ετών) το Domi, συνδυάζει εικόνες και αριθμούς, ενθαρρύνει τη μάθηση και σίγουρα μπορεί να ενώσει όλη την οικογένεια μέσα από το παιχνίδι.


Athlos

Άθλος σημαίνει επίτευγμα, κατόρθωμα, επίτευξη. Ο κόσμος της ελληνικής μυθολογίας, γεμάτος από τα κατορθώματα Θεών και Ηρώων, ζωντανεύει και οι παίκτες καλούνται να σκεφτούν, να θυμηθούν και να επιλέξουν εκείνα τα χαρακτηριστικά του ήρωα που εικονίζεται στην κάρτα τους, που θα τους οδηγήσουν στην νίκη.

Το Athlos είναι ένα παιχνίδι που οξύνει την κριτική σκέψη και την παρατηρητικότητα. Οι παίκτες πρέπει να είναι προσεκτικοί, ώστε να επιλέξουν το καλύτερο χαρακτηριστικό του αρχαίου Έλληνα Θεού ή του Ήρωα που εικονίζεται. Εάν ο αντίπαλός επιλέξει με καλύτερο τρόπο, τότε ίσως να μπορέσει να πάρει τον αγαπημένο σου Θεό ή τον αγαπημένο σου Ήρωα μέσα από τα χέρια σου και τελικά να στεφθεί νικητής. Πρέπει να γίνεις ο πρώτος που θα επιλέξει σωστά και θα μαζέψει όλες τις κάρτες του αντιπάλου. Το παιχνίδι είναι κατάλληλο για μικρά παιδιά, που πρέπει όμως να μπορούν να διαβάζουν.


Το Domi και το Athlos απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες. Ξεχωρίζουν για το γεμάτο χρώμα, μινιμαλιστικό σχέδιο του Ιωάννη Εργελετζή. Σκιτσογράφος, κωμικογράφος και designer, έχει καταφέρει να αποδώσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Θεών και των Ηρώων με τέτοιο τρόπο, που κάθε παιδί που γνωρίζει ελληνική μυθολογία, ακόμη κι αν δεν διαβάζει, μπορεί να τους ξεχωρίσει από το σχέδιο. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια αποτελούνται από 28 και 26 αντίστοιχα ανθεκτικές κάρτες. Στην συσκευασία περιλαμβάνονται και οδηγίες για το κάθε παιχνίδι. Ακόμη όμως κι αν τις χάσετε, μπορείτε να τις βρείτε στην ιστοσελίδα του My Greek Games.

Μπορείτε να αγοράσετε τα παιχνίδια My Greek Games στα συνεργαζόμενα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Αν ψάχνετε για ένα διαφορετικό και ιδιαίτερο δώρο για τις γιορτές, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στα παιχνίδια My Grrek Games.

Καλή διασκέδαση!


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. Mary Liodou

    22 Νοεμβρίου

    Ααα φαίνεται πάρα πολύ ενδιαφέρον! Ευχαριστούμε για την πρόταση!

    • Magda Zindrou

      22 Νοεμβρίου

      Είναι πολύ καλά! Τα παιδιά παίζουν και δεν θέλουν να σταματήσουν, ακόμη κι όταν εσύ δεν την παλεύεις άλλο. Χαχαχαχα!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!