READING

“Όχι δεν είμαι έγκυος, είμαι απλώς χοντρούλα...

“Όχι δεν είμαι έγκυος, είμαι απλώς χοντρούλα!”

Αν μου έδιναν 5 ευρώ για κάθε φορά που κάποιος/κάποια μου έχει πει τα τελευταία χρόνια “Αααα είσαι πάλι έγκυος;” ή “Τι έχουμε εδώ πάλι;” ((απλώνοντας το χέρι και πιάνοντας την κοιλιά μου), θα είχα βγάλει σίγουρα μια μικρή περιουσία! Και αυτό σας το λέω χωρίς καμία απολύτως δόση υπερβολής. Δεν έχει περάσει ούτε μήνας, για να μη πω δεκαήμερο, τα τελευταία 5 χρόνια που να μην με έχει ρωτήσει τουλάχιστον ένα άτομο αν είμαι ξανά έγκυος. Και όσοι δεν ρωτούν, κοιτάζουν, υποθέτουν και με σιγουριά σηκώνονται για να σου δώσουν την θέση τους στο λεωφορείο.

Αλήθεια, πού χάθηκε η διακριτικότητα; Γιατί όπου κι αν έχει πάει, έχει πάρει μαζί της και την χαμένη μου αυτοπεποίθηση…

Με την ίδια ευκολία που κάποιος μπορεί να σε ρωτήσει τι κάνεις, ή τι ώρα είναι, ή πότε περνάει το επόμενο λεωφορείο, μπορεί να σε ρωτήσει και αν είσαι πάλι έγκυος, πιάνοντας φυσικά με απόλυτη σιγουριά και άνεση και την κοιλιά σου. Κι ενώ στην αρχή η πρώτη μου αντίδραση ήταν ένα αμήχανο χαμόγελο και μερικές λέξεις “Αααα όχι δεν είμαι έγκυος! Δεν πειράζει, μη ζητάτε συγνώμη”, πλέον χαμογελώ και λέω “Αααα όχι δεν είμαι έγκυος, είμαι απλώς χοντρούλα!”.

Αυτή είναι η κοιλιά μου, μετά από δύο παιδιά, δύο καισαρικές, καθόλου γυμναστική, δουλειά γραφείου, αρκετό φαγητό και καλή διάθεση. Ολοστρόγγυλη λες και διανύω τους πρώτους μήνες μιας ακόμη εγκυμοσύνης. Αυτή είναι η κοιλιά που κουβάλησε και φρόντισε δύο αγόρια που γεννήθηκαν υγιέστατα και σήμερα απολαμβάνουν μια ζωή χαρούμενη, χωρίς να τους λείπει τίποτα.

Κι όμως, όσο αυτά μεγαλώνουν και η κοιλιά είναι ακόμη εκεί η αυτοπεποίθηση της μαμάς χάνεται. Γιατί η κοιλιά δεν έπεσε, όπως όλοι μου είχαν υποσχεθεί, μετά τους θηλασμούς. Γιατί τα 26 κιλά που έβαλα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν ήταν απλώς υγρά. Γιατί τελικά το στερεότυπο της ωραίας γυναίκας (άρα και της ευτυχισμένης) είναι τόσο βαθιά ριζωμένο μέσα σε όλους μας, που δυστυχώς αρκετοί από εμάς το ονειρευόμαστε και το αναζητούμε. Ακόμη και όσοι έχουμε διαβάσει, έχουμε δώσει τις μάχες μας, έχουμε διαλαλήσει πως η ομορφιά είναι μια κοινωνική κατασκευή, ένα όπλο στα χέρια του σύγχρονου δυτικού κόσμου, ένα νόμισμα που θα το ανταλλάξουμε για λίγη ευτυχία και αναγνώριση…

Ο χρόνος θα αλλάξει το σώμα σου και το πρόσωπό σου αναπόφευκτα. Αν όμως είσαι μαμά μπορεί να δεις αυτή την αλλαγή λίγο πιο νωρίς. Από την πρώτη ακόμη γέννα, τίποτα δεν ήταν ίδιο. Η δεύτερη έδωσε στο σώμα μου το σχήμα που έχει σήμερα. Ποτέ δεν ήμουν το αδύνατο, καλλίγραμμο κορίτσι. Ήμουν πάντα νούμερο 10, καμιά φορά και 12 (στην Αγγλία ως φοιτήτρια). Σήμερα όμως είμαι νούμερο 16, ίσως και 18. Οι εγκυμοσύνες σε φέρνουν αντιμέτωπη με ένα διαφορετικό σώμα…

Δεν γράφω αυτό το κείμενο για να διαφημίσω πως ξαναβρήκα την χαμένη μου αυτοπεποίθηση. Μπα! Ήδη ότι βρήκα το θάρρος να δημοσιεύσω αυτό το κείμενο είναι μεγάλο ζήτημα. Το έγραψα γιατί ήθελα να πω σε μένα και σε κάθε μια από εμάς εκεί έξω πως αυτό που βλέπουμε καθημερινά μπροστά μας, στην τηλεόραση, στα περιοδικά, στις βιτρίνες δεν είναι δικό μας κατασκεύασμα, δεν είναι δικό μας αυτό το γούστο. Η αλήθεια κρύβεται μέσα μας αγαπημένες μου μαμάδες.

Σκεφτόμουν σήμερα το πρωί, καθώς με κοιτούσαν τα αγόρια και για μια ακόμη μέρα μου είπαν πόσο με αγαπούν και πως δεν θα ήθελαν να είχαν άλλη μαμά εκτός από εμένα γιατί είμαι τέλεια, πως αν τα δικά μου μάτια βλέπουν ασχήμια, η ασχήμια δεν θα φύγει ποτέ. Και θα περάσει και στους επόμενους. Θέλω τα αγόρια να βλέπουν μια γυναίκα που εκτιμά και φροντίζει τον εαυτό της, που δεν θα είναι υποχρεωτικά αδύνατη και καλλίγραμμη, αλλά θα σέβεται αυτό το σώμα που για κάποιους ήταν και είναι ακόμη καταφύγιο.

Είναι πολύ δύσκολο, ειδικά όταν όλοι γύρω σου βλέπουν απλά μια χοντρή γυναίκα που κρύβει την κοιλιά της πίσω από φαρδιές μπλούζες και φουστάνια. Αλλά είναι μια μάχη που κάθε μαμά οφείλει να δώσει για τον εαυτό της, τον/την σύντροφό της και για τα παιδιά που μεγαλώνει. Λέω λοιπόν να συνεχίζω να απαντώ σε όλα τα αδιάκριτα βλέμματα και σχόλια “Όχι δεν είμαι έγκυος, είμαι απλά χοντρούλα.”. Ίσως όμως έχει φτάσει για όλες μας η ώρα της αυτογνωσίας, της αυτοεκτίμησης, της αναγνώρισης και αποδοχής του ανθρώπου που κουβαλάμε μέσα μου καθημερινά.

Και σε όλη τη διαδρομή δεν πρέπει να ξεχνάμε να χαμογελάμε!

Update!

Χθες βράδυ ο μικρός μου γιος με ρώτησε αν είμαι έγκυος και πότε θα κάνω καινούριο μωρό. Καταλαβαίνετε…

 


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. ελα βρε Μαγδα μια απο τα ιδια περναω και εγω. Μια κοιλουμπα να περιφερεται ξεκαρφωτη και καμαρωτη λες και ειμαι 4 -5 μηνων εγκυος. Ε τι να κανουμε. Τα παχη μας τα καλη μας

  2. Ανώνυμος

    6 Οκτωβρίου

    Αχ βρε Μαγδα, δεν είσαι η μόνη που τα σκεφτεται όλα αυτα…. Εγώ στα 44 δεν με έχω αποδεχτεί ακόμα και μάλλον ουτε πρόκειται…Αυτή η στρογγυλή κοιλίτσα μου, έχει γίνει η αιτία να νιώθω άβολα πολλές φορές..Εχω αρνηθει πολλες εξόδους για φαγητό ή ποτό, γιατί έννιωθα πως ότι και να φορούσα θα έδειχνε χάλια επάνω μου…Δυστυχώς αυτο που νιώθω το βγάζω και απέναντι στον άντρα μου(θλιβερό έτσι) και φοβάμαι μήπως θα το περάσω και στην κόρη μου..
    Μαιρη

  3. Momma Machi

    6 Οκτωβρίου

    Στο έγραψα και στο φβ, εγώ δεν είδα καμιά κοιλιά όταν σε είδα! αυτό μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα: α) οτι όντως δεν έχεις και νομίζεις οτι έχεις και η φωτο είναι απλά μοντάζ β)ότι όντως έχεις αλλά αυτό δεν είναι κάτι που ο αλλος θα παρατηρήσει πάνω σου γιατί τον κερδίζουν άλλα πράγματα! Θα μου πεις τώρα ότι αφού σου το λένε μέχρι και άγνωστοι στα μμμ που σου προσφέρουν την θέση τους, τότε είναι απόλυτα εμφανές. Προφανώς όταν κάποιος πιάνει κουβέντα μαζί σου, τον κερδίζουν και τον κεντρίζουν άλλα πράγματα και όχι ο σωματότυπος! ΌΜΩΣ και το γράφω με κεφαλαία, πέρα από αυτά που θα πω ή θα δω εγώ, σημασία έχει να αισθάνεσαι εσύ καλά με εσένα σαν ολότητα. Αν λοιπόν νιώθεις ότι σου ρίχνει την αυτοπεποίθηση, κάνε κάτι! Δεν είναι ανάγκη να τρέχεις σε γυμναστήρια, ξέρω πόσο πιεσμένος είναι ο χρόνος σου ιδίως όταν αρχίζουν τα παιδιά σχολεία και δραστηριότητες. Βάλε πρόγραμμα να κάνεις λίγο γυμναστική μονη σου και ψάξε βρες τι βοηθάει σχετικά από άποψη διατροφής και υιοθέτησέ το!

  4. μαζι σου Μαγδα μου!!! με νιώθεις και σε νιώθω!!! κι ο Νικολας με λεει χοντρουλα μερικες φορες… Κι οταν τον ρωταω αν πειραζει… Μυ λεει οχι.. εισαι η πιο όμορφη η πιο τελεια μαμα του κοσμου!! Κι αυτο μου φτανει… Αρκει να ειμαι καλα με τον εαυτο μου και αυτο το βγαζω και στους γυρω μου-θελω να πιστευω!! φιλια

  5. Eirini k

    6 Οκτωβρίου

    Πες τα Μαγδα μου!!! Να αγιασει το στόμα σου! Είμαστε ευτυχισμένες χοντρουλες λοιπόν! Κ νιωσαμε την απόλυτη ευλογία αυτό το σώμα να φιλοξενήσει τα παιδάκια μας κ να τα δώσει ζωή! Τι πιό όμορφο κ μεγαλειώδες! Είμαι κ εγώ μία υπερήφανη (θα προσθέσω) χοντρουλα! Φιλάκια πολλά!

  6. Eirini k

    6 Οκτωβρίου

    Πες τα Μαγδα μου!!! Να αγιασει το στόμα σου! Είμαστε ευτυχισμένες χοντρουλες λοιπόν! Κ νιωσαμε την απόλυτη ευλογία αυτό το σώμα να φιλοξενήσει τα παιδάκια μας κ να τα δώσει ζωή! Τι πιό όμορφο κ μεγαλειώδες! Είμαι κ εγώ μία υπερήφανη (θα προσθέσω) χοντρουλα! Φιλάκια πολλά!

  7. Και εγώ στο ίδιο club είμαι,10 κοιλάκια ήρθαν και έμειναν!!Το άσχημο είναι ότι εγώ τα έχασα αμέσως μετά τη γέννα,αλλά μόλις σταμάτησα το θηλασμό,ήμουν και σπίτι και επέστρεψαν και τα 10.Πέρασα διάφορες φάσεις μέχρι να αποδεχτώ (κάπως)την καινούργια Ιωάννα.Καλημέρα!!!

  8. Δάφνη Μπ

    6 Οκτωβρίου

    Ρε συ κοπελιά, τι χοντρούλα! Απλά έχεις λίγο κοιλίτσα… γι'αυτό ρωτάνε.. δεν έχει κάπου αλλού πάχος γι'αυτό "προβληματίζεται" ο κόσμος! όσο για την αδιακρισία είμαι μαζί σου! ποτέ δεν έχω ρωτήσει παρά μόνο αν είναι στον.. 8.. πότε δεν ξέρεις… (όπως επίσης δεν έχω ρωτήσει ποτέ στην παιδική χαρά πχ, αν ο κύριος που συνοδεύει το παιδί είναι ο ..παππούς.. γιατί μπορεί να είναι και ο μπαμπάς! λίγη διακριτικότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!)
    Μην κολλάς! διακωμώδησε το ξεπέρασε το 🙂 (μη σου πω, επωφελήσου κιόλας και ..κάτσε σε θέση όταν σου την προσφέρουν! 🙂 )

  9. Tzina Varotsi

    6 Οκτωβρίου

    Σημασία δεν έχουν τα όποια κιλά κουβαλάμε αλλά πόσο καλά ή όχι αισθανόμαστε με αυτά.. και αν εμείς είμαστε καλά τότε στους άλλους περισσεύει (εδώ μιλάω για μένα όπως καταλαβαίνεις) , αν όμως έχουμε πρόβλημα ε, τότε νομίζω πως με μια απλή προσοχή και λίγο καλύτερη διατροφή μπορούμε να φτιάξουμε την εικόνα μας.. (επίτρεψέ μου να μείνω πιστή ακόλουθος του πρώτους σκέλους) ..

    Σε φιλώ!

    υγ. παρεπιπτόντως θεωρώ πως η πόζα είναι στημένη έτσι ώστε να προβάλλει την κοιλιά σου..

  10. Owl Mommy Βέρα

    6 Οκτωβρίου

    Πφφφ τι θέμα.. κι εκεί που πας να φτιάξεις την αυτοπεποίθηση σου όλοι οι άντρες του περιβάλλοντος σου λένε πως τρελαίνονται για την τάδε μοντέλο/ηθοποιό/τραγουδίστρια που δεν ξεπερνά τα 55 κιλά (και πολλά λέω). Από τη μία πασχίζεις να αισθανθείς καλά με αυτό που έχεις και από την άλλη βλέπεις άλλες μαμάδες που τα έχασαν όλα και γυμνάζονται και και… και ζηλεύεις 🙂 Και τα ρούχα μας τα παλιά μας λείπουν και η ελαφρότητα του σώματος μας που δεν κουραζόταν με τίποτα. Τι να κάνουμε…

  11. Τίνα Σάρρα

    6 Οκτωβρίου

    Είναι που δεν μπορούμε να βάλουμε και φωτό μαζί με τα σχόλια αλλιώς θα σου έλεγα εγώ!Εγώ που έχασα 15 κιλά ούσα έγκυος και που επιμελώς φρόντισα να ξαναπάρω μετά την λοχεία. Δούλεψα σκληρά τα τελευταία 8 χρόνια για να πάρω πίσω τα 15 κιλά μου και 5 ίσως ακόμη!!!Γιατί; Γιατί η μητρότητα δεν είναι πάντα η αιτία. Αγαπώ το φαγητό και τώρα που έγινα μαμά το αγαπώ περισσότερο. Γύρω από το τραπέζι μαζεύεται πια η οικογένεια μου και μοιραζόμαστε όμορφες καθημερινές στιγμές. Γιατί πια δεν διασκεδάζω σε μπαράκια και ορθάδικα, γιατί πρέπει πια να φροντίζω να κοιμάμαι όσες περισσότερες ώρες μπορώ ώστε να αντέχω στις προκλήσεις, γιατί δεν υπάρχει κλάμα, χτύπημα ή απογοήτευση της κόρης μου που λίγο παγωτό δεν μπορεί να το παραμερίσει και να μας χαρίσει ένα χαμόγελο. Δεν με νοιάζει πια για το αδύνατο σώμα μου. Το χόρτασα επαρκώς στα νιάτα μου. Μου αρέσει να είμαι αφράτη με αγκαλιά γεμάτη!Βίβα οι κοιλούμπες και οι κωλ@@@ρες μας! Αι σιχτίρ πια κι ακόμα παραπέρα!

  12. Να είσαι καλά στην υγεία σου εσύ και οι δικοί σου άνθρωποι και να μη σκας με τέτοια σχόλια. Η ψυχή και η καρδιά του κάθε ανθρώπου μετράνε σε αυτή την ζωή και ΟΧΙ τα κιλά. Καλό απόγευμα να έχεις.

  13. Zina Z

    6 Οκτωβρίου

    ενταξει…συνηθισμενη ατακα! βεβαια ο μικρος μου οταν με ρωταει κ του λεω δεν εχω αλλο μωρακι εκει μεσα, απανταει κιολας…να μπω εγω?
    Η αδιακρισια ειναι χαρακτηριστικο του καιρου μας δυστυχως και οχι μονο στο θεμα παχος ή ομορφια. Εχει ξεφυγει ο κοσμος και πλεον για να το αντιμετωπίσεις ή πρεπει να γίνεις αγενής ή να το δεις με χιουμορ ή απλα αδιαφορεις. Σημασία έχει εμεις πως νοιωθουμε με τον εαυτο μας και όχι πως μας βλεπουν οι αλλοι! οπότε αυτο λεω και εγω σε μενα καθημερινα…και οσο για σενα, Μαγδα εγω ειδα μια γλυκύτατη κοπελα στη μαζωξη και αυτο εμεινε.

  14. My Little World

    6 Οκτωβρίου

    Μαγδα μου αν κάποιος σου πει "μην σκεφτείς έναν ελέφαντα" τότε το πρώτο που θα σκεφτείς είναι ένας ελέφαντας. Αν λοιπόν εσύ βλέπεις τον εαυτό σου ως άσχημη και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, τότε αυτό θα εκπέμπεις και αυτό θα βλέπουν και οι γύρω σου (και ο άντρας σου και τα παιδιά σου και οι φίλοι σου). Όλα είναι θέμα επιλογών, δυστυχώς δεν γίνεται να είμαστε τέλειες σε όλα (και δεν πειράζει καθόλου αυτό), δηλαδή αν εσύ επιλέγεις να κάνεις πράγματα για /με τα παιδια σου αντί να χτυπιέσαι στο γυμναστήριο για να έχεις six packs τότε, κατά την άποψή μου πάντα, θα έχεις επιτύχει κάτι πολύ σπουδαιότερο που θα φανεί σε βάθος χρόνου, κι ας έχεις και λίγη κοιλίτσα. Εξαλλου ειναι μυθος οτι οι πιο λεπτες γυναικες ειναι και πιο ευτυχισμενες, ολα στο μυαλο μας ειναι! Αυτά! Τα φιλια μου!

  15. e-mama Liza Kava

    6 Οκτωβρίου

    True story – my story, γλυκιά μου Μάγδα! Κάποτε μου είχε πει κάποια "Μα γιατί αφού είσαι "έτσι" δεν έχεις πολύ κυτταρίτιδα; Τι αδικία είναι αυτή;" 🙂 Το σώμα μου δεν ήταν ποτέ από εκείνα που με ευκολία τα χτίζεις και τα συντηρείς και η μητρότητα πρόσθεσε ακόμη ένα κλικ δυσκολίας σε αυτό. Έμαθα να αγαπώ το σώμα μου και ας μην είναι τέλειο.
    Αλλά έχω αρχίσει και πιστεύω ότι όταν ο ξένος βλέπει ότι νιώθεις καλά με τον εαυτό σου για κάποιο λόγο θέλει να σου ρίξει την αυτοπεποίθηση, για να νιώσει εκείνος καλύτερα, για να κρύψει τα δικά του προβλήματα. Ίσως γι αυτό δεν υπάρχει διακριτικότητα.
    Μετά το δεύτερο παιδί προσπαθώ να έχω ένα πιο υγιές σώμα, μπήκε ξανά στη ζωή μου η γυμναστική, νιώθω πολύ καλά και ας συνεχίζουν κάποιοι ξένοι καλοθελητές να μετρούν τα ψεγάδια μου. Και νομίζω δε θα σταματήσουν ποτέ. 🙂
    Όπως είπες και εσύ, τα σώματα μας φιλοξένησαν παιδιά στα οποία έχουμε υποχρέωση να δείξουμε ότι ένα όμορφο σώμα δεν είναι αψεγάδιαστο αλλά και ότι δεν απαξιώνουμε κανέναν για να αναδειχθούμε εμείς.

  16. des tzav

    6 Οκτωβρίου

    Τι παράξενο!Ούτε εγώ είδα κάτι όταν σε είδα από κοντά!Πάντως η κοιλίτσα είναι και δικό μου θέμα. Δε μπορω όμως να στερουμαι για να ειμαι πιο αδυνατη γιατι δε θα με κάνει καλή και χαρούμενη μαμά!Και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία ξέρεις!

  17. M Koutsom

    6 Οκτωβρίου

    Μάγδα μου,θεωρώ ότι δεν έχει καμιά σημασία η εξωτερική εμφάνιση σ'έναν άνθρωπο, το εσωτερικο του είναι που μετράει!

    Υ.Σ: κι εγώ είχα για χρόνια θέμα με τον κοιλίτσα μου! Όσο αδύνατη κι ήμουν εκείνη ήταν πάντα φουσκωμένη…σαν τυμπανιασμένη που λένε…μέχρι που ανακάλυψα ότι με φούσκωνε το πολύ γάλα που κατανάλωνα! Εδώ και λίγο καιρό που το έχω κόψει, εχω ηρεμήσει!

  18. M Koutsom

    6 Οκτωβρίου

    Μάγδα μου,θεωρώ ότι δεν έχει καμιά σημασία η εξωτερική εμφάνιση σ'έναν άνθρωπο, το εσωτερικο του είναι που μετράει!

    Υ.Σ: κι εγώ είχα για χρόνια θέμα με τον κοιλίτσα μου! Όσο αδύνατη κι ήμουν εκείνη ήταν πάντα φουσκωμένη…σαν τυμπανιασμένη που λένε…μέχρι που ανακάλυψα ότι με φούσκωνε το πολύ γάλα που κατανάλωνα! Εδώ και λίγο καιρό που το έχω κόψει, εχω ηρεμήσει!

  19. Marian DV

    6 Οκτωβρίου

    Κλασική ερώτηση που πονάει. Κλασικός και ο καημός για αυτή την κοιλίτσα την μετά-εγκυμοσυνών. Τί δεν έχω κάνει για να πέσει, αλλά μένει πάντα εκεί. Σαν τρόπαιο. Το πήρα απόφαση πια. Μόνο όταν μπαίνει το καλοκαίρι με πιάνει ξανά η γκρίνια και μετά το ξεχνάω πάλι.

  20. Iris Mamaseyez

    6 Οκτωβρίου

    Αν και πιστεύω η κοιλίτσα σου μόνο σε σένα θα φαντάζει κοιλουμπα, την επόμενη που θα κοιτάξουν έστω και λίγο προς τα εκεί, χάιδεψε την όλο νάζι και πες …. Έχω καταπιεί την ευτυχία βρεεε × 4 κιόλας, όσοι ακριβώς είμαστε στην οικογένεια! Εγώ πλέον έχω συνηθίσει σε επικριτικά βλέμματα και σχόλια τόσο που έχω πάθει ανοσία …

  21. Κλασική ερώτηση από άνθρωπο που βασικό χαρακτηριστικό του χαρακτήρα του είναι η αγένεια! Μου έχουν μείνει κάποια κιλά, κυρίως πόντοι αλλά αυτό που μου έμεινε περισσότερο από τη γέννα είναι σπασμένοι κιρσοί και τραγικοί πόνοι στη μέση… Δεν είμαι η ίδια αλλά είμαι πιο γεμάτη! Υπερήφανη και προχωρώ με το κεφάλι ψηλά! Και να προσθέσω οι μονδέλες με τα σούπερ σώματα, μαλλιά, νύχια, ρούχα κλπ κλπ προφανώς αφιερώνουν ελάχιστο χρόνο στα παιδιά τους, διότι πρακτικά είναι αδύνατον να τα κάνεις όλα τέλεια!

  22. Ελένη B

    6 Οκτωβρίου

    Εγώ τι να σου πω;;; τόσο καιρό που "μιλάμε" δεν είχα τη κοιλιά που λες… Βλέπω ένα Μαγδούλι που γελάει και φωτίζετε το πρόσωπο της!!! Βλέπω έναν επίσης χαμογελαστό σύντροφο και δυο λαμπερά παιδικά προσωπάκια!!!!
    αυτά έχω δει!!! και μου αρέσουν!!!!
    Τώρα… όλα τ' άλλα ούτε τα χω δει… και αν σου πω ούτε και με διαφέρουν!!!!
    Φιλί τραγανό από τα νότια της χώρας!!!!

  23. HappyMum Angie

    6 Οκτωβρίου

    Και το σπασικλάκι τώρα θα σου πει..
    Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, στον 8ο μήνα που έτρεχα σε ΙΚΑ για τις άδειες και τα επιδόματα, υπήρξε ηλικιωμένος κύριος που φώναξε τη διευθύντρια και ζήτησε να δει το νόμο που μου έδινε προτεραιότητα.
    Έχοντας αυτό στο μυαλό μου θα πω ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι…

    Όσο για την εμφάνιση, νομίζω στο έχω ξαναπεί, αν εσύ νιώθεις καλά δεν έχει καμία απολύτως σημασία τι λένε οι άλλοι. Όταν εσύ θα έχεις πρόβλημα τότε θα ταρακουνηθείς και θα δράσεις όπως πρέπει.
    Και ένα σώμα δεν είναι μόνο εμφάνιση είναι πρώτα από όλα υγεία, οπότε τα άκρα έτσι κι αλλιώς πρέπει να αποφεύγονται κι εσύ δεν ανήκεις σε κανένα άκρο 🙂

  24. Αχ Μάγδα, αυτό που έχω διαπιστώσει ότι είναι ότι (σχεδόν) καμία γυναίκα δεν είναι ευχαριστημένη με τον εαυτό/κιλά της. Ακόμα και φίλες μαμάδες και μη, κορμάρες που έχω, τις ακούω να παραπονιούνται.
    Από όσα γράφεις καταλαβαίνω πως αγαπάς το σώμα σου, το έχεις αποδεχτεί και
    εισαι μια ευτυχισμένη γυναίκα. Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να σκας για το τί λένε οι άλλοι. Και είμαι σίγουρη πως δεν σκας:) οπότε ξεκίνα να συγκεντρώνεις απο 5 ευρώ για όσους σε ρωτάνε και θα γίνεις πλούσια:))))
    Επίσης δεν συμφωνώ ότι είναι θέμα αδιακρισίας….πάντα. Και εγώ πολλές φορές που μπορεί να δω μια κοπέλα με φουσκωμένη κοιλίτσα, να της παραχωρήσω ευγενικά τη σειρά μου ή σε καποια φίλη-γνωστή να ρωτήσω αν ειναι έγκυος με πολύ χαρά. Και μετά να δαγκωθώ όταν διαπιστώνω ότι ειναι απλά κοιλίτσα:)
    Δεν μιλάω εκ του ασφαλούς διότι κουβαλάω 12 κιλά από τις εγκυμοσύνες μου και έχω την ίδια κοιλιά με σένα (σαν να διανύω τον 4ο-5ο μήνα). Όταν συναντηθήκαμε στη μάζωξη είχα χάσει κάποια κιλά, δεν μετράει, τα ξαναπήρα όλα:)))
    Οπότε, θέλω να σου πω πως πολλές φορές μες την εβδομάδα με ρωτάνε αν είμαι ξανά έγκος και καθόλου δεν με ενοχλεί. Θα ήθελα σίγουρα να τα χάσω, αλλά δεν κάνω κάτι γι'αυτό οπότε δεν αγχώνομαι:))) χα χα χα
    Αυτό που θεωρώ όμως ενοχλητικό είναι να σου λένε γνωστοί/φίλοι κακοπροέραιτοι, χωρίς να τους ρωτήσεις, πώς πάχυνες! Καλά που μου το είπες ρε άτομο, δεν το είχα καταλάβει εγώ:)))
    Φιλιά πολλά και να ξέρεις ότι ήθελε κότσια για την ανάρτηση αυτή, μπράβο σου!!!

  25. polina kaisari

    12 Οκτωβρίου

    ΄Πόσο σε νιώθω!!! Ταξίδευα πριν μερικές μέρες και μου λέει η διπλανή μου " Καλά κάνει να ταξιδεύεις έγκυος? ". Λέω "έγκυος όχι δεν κάνει αλλά αφού γεννήσεις μπορείς". Έχασα όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης και λίγα παραπάνω αλλά η κοιλίτσα εκείιι ! Όμως δεν με νοιάζει. Αλήθεια αυτή είμαι πλέον και η κοιλίτσα είναι απόδειξη μιας γυναίκας που έζησε το θαύμα της εγκυμοσύνης.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!