Ένα χταπόδι στο σπίτι μας

Μια μέρα που λέτε ξυπνήσαμε και βρήκαμε στο τραπέζι του σαλονιού μας ένα χταπόδι!Ναι, ναι, βρήκαμε ένα χταπόδι με… πόσα πόδια έχει το χταπόδι; Ένα, δύο, τρία, τέσσερα πέντε, έξι, επτά, όχτώ! Ναι!!! Βρήκαμε ένα χταπόδι με 8 πόδια. Ένα χταπόδι σαν όλα τα άλλα.

Μόνο που το χταπόδι του Αντώνη Παπαθεοδούλου καμιά φορά στραβοξυπνάει και τότε μπερδεύεται. Και ξέρετε τι γίνεται μετά;

Ο Γιάννος το χταπόδι είναι ένα χταπόδι όπως όλα τα άλλα. Μεγάλωσε και τα πόδια του έχουν γίνει σπουδαίοι επαγγελματίες. Καμιά φορά όμως στραβοξυπνάει. Και τότε μπερδεύεται! Και τα οκτώ του πόδια κάνουν… κουταμάρες. Το ένα πηγαίνει στην δουλειά του άλλου. Οι φίλοι του όμως δεν το ξέρουν. Αλλά ακόμη κι έτσι δεν τους πειράζει. Και τότε φωνάζουν “Οχ χταπόδι! Λάθος πόδι!“.

Για μια ακόμη φορά ο Αντώνης Παπαθεοδούλου μας χαρίζει ένα υπέροχο χαρακτήρα, τον Γιάννο το πολυτάλαντο χταπόδι. Ο Γιάννος όπως σημειώνει ο ίδιος ο συγγραφέας δεν διαφέρει και πολύ από τις μαμάδες, οι οποίες τρέχουν όλη την ώρα για να τα προλάβουν όλα. Και φυσικά ανησυχούν και αγχώνονται πως δεν τα καταφέρνουν.
Το ευρηματικό κείμενο και η πρωτότυπη εικονογράφηση του Χρήστου Μπουλουμπάση, συνθέτουν ένα ακόμη υπέροχο βιβλίο από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος! Η ιστορία του Γιάννου θέλει να δείξει στα παιδιά πως αυτό που μετράει τελικά είναι η προσπάθεια, ακόμη κι αν αποτύχουμε. Γιατί ο ήρωας μας παρά τις γκάφες του γίνεται αποδεκτός από τους φίλους του κι ας κάνει λάθη.
 
Η ιστορία του χταποδιού θα διασκεδάσει πάρα πολύ τα παιδιά, ειδικά αν διαβάσετε το βιβλίο λίγο παιχνιδιάρικα και τα αφήσετε να κάνουν τους φίλους του Γιάννου, που σε κάθε σελίδα θα φωνάζουν με την ψυχή τους “Οχ χταπόδι! Λάθος πόδι!”
Για εμάς, που ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά είναι το χταπόδι, δημιούργησε κι έναν επιπλέον προβληματισμό: “Μαμά το χταπόδι που τρώμε έχει 8 πόδια σωστά; Σαν τον Γιάννο. Αλλά τότε γιατί το τρώμε αφού είναι τόσο καλό και χρήσιμο; Θα τον αγκαλιάσω γιατί τώρα στεναχωριέμαι”. Τι να του πεις τώρα; Θα αφήσω τον συγγραφέα να απαντήσει με την πρώτη ευκαιρία!

————————————————————————————————————

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 26 ΜΑΙΟΥ 2016
Με μεγάλη χαρά μπορώ πλέον να σας ανακοινώσω τα ονόματα των δύο τυχερών φίλων που κερδίζουν αυτό το υπέροχο βιβλίο από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Είχαμε 142 συμμετοχές, οι 3 ήταν άκυρες. Μετά από κλήρωση που έγινε μέσω του www.random.org τα ονόματα των τυχερών φίλων είναι Βάσω Πατεράκη και Ελισώ Λογοθέτη. Συγχαρητήρια! Οι νικήτριες θα ειδοποιηθούν μέσω mail από μένα και οφείλουν να απαντήσουν μέχρι την Δευτέρα 30 Μαΐου. Σε αντίθετη περίπτωση η κλήρωση θα επαναληφθεί.
Σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή!

————————————————————————————————————

Σήμερα λοιπόν, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2 από εσάς θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα αντίτυπο του βιβλίου “Οχ χταπόδι, λάθος πόδι” του Αντώνη Παπαθεοδούλου, αρκεί να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 25 Μαΐου ακολουθώντας τα εξής βήματα:
– Κοινοποιήστε στο Facebook (όσοι έχετε λογαριασμό) την φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε καρφιτσωμένη εδώ.

– Συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε παρακάτω.

Δεκτές θα γίνουν οι συμμετοχές μέχρι την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 23:59.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τις σελίδες Κάθε μέρα γονείς και Εκδόσεις Παπαδόπουλος και να πατήστε Like, ώστε να ενημερώνεστε για όλα μας τα νέα (προαιρετικά).

Όροι διαγωνισμού:
1. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από Ελλάδα
2.Μπορείτε να δηλώσετε μόνο μια συμμετοχή ανά λογαριασμό facebook και mail.
3. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο Facebook γράψτε στο πεδίο που σας ζητάμε το όνομα με το οποίο έγινε η κοινοποίηση στο Facebook “Δεν έχω λογαριασμό στο Facebook”.
4. H κλήρωση θα γίνει μέσω του Random.org και ο νικητής θα ενημερωθεί από εμένα με προσωπικό μήνυμα στο e-mail που θα έχει δηλώσει στην φόρμα. Σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί εντός 3 ημερών από την αποστολή του μηνύματος, η κλήρωση θα επαναληφθεί για την ανάδειξη νέου νικητή στη θέση του.
5. To δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή με άλλο δώρο.
6. Αν οι νικητές βρίσκονται στην Αθήνα θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Παπαδόπουλος (Μασσαλίας 14). Σε αντίθετη περίπτωση οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος θα στείλουν τα βιβλία με courier.
7. Η διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται από δημοσίευσής του ως και την Τετάρτη 25/5/2016 στις 23:59.

Αν θέλετε να αγοράσετε το βιβλίο μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Εκδόσεων Παπαδόπουλος για την online αγορά του. Πατήστε εδώ για να ρίξετε μια κλεφτή ματιά στις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

Καλή επιτυχία σε όλους!


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. Αγαπημένο αυτό το χταποδάκι!!Καλή επιτυχία σε όλους!Ευχαριστούμε πολύ!

  2. Ευχαριστουμε πολυ!

  3. M Koutsom

    13 Μαΐου

    Μου αρέσουν αυτά τα βιβλία…που περνούν μηνύματα στα παιδιά μας! Ευχαριστούμε Μάγδα μου! Καλή μας επιτυχία! φιλιά

  4. Vaner

    13 Μαΐου

    Καλή επιτυχία σε όλους!!

  5. Tessie

    13 Μαΐου

    Ευχαριστούμε πολύ Μάγδα μου!

  6. Αυτό δεν το έχουμε διαβάσει! Θα σπεύσουμε!

  7. Καλή επίτυχία σε όλα τα χταπόδια!!!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!