Δεν πειράζει…

Έχει περάσει περίπου ένας μήνας από την αλλαγή του χρόνου. Αυτή την στιγμή της χρονιάς που όλοι, λιγότερο ή περισσότερο, κοιτάμε πίσω και πατάμε το restart για να ξεκινήσει μια πιο αισιόδοξη χρονιά, γεμάτη στόχους, χαμόγελα, υποσχέσεις, ελπίδες και προσδοκίες. Φέτος λοιπόν είπα όχι στο restart!

 

Δεν θα γίνω κάποια άλλη. Δεν θα βάλω μεγαλεπίβολους στόχους και δεν θα πατήσω κανέναν κουμπί, απλά θα συνεχίσω να είμαι ο εαυτός μου. Αυτός ο εαυτός που καθημερινά προσπαθεί, αποτυγχάνει, πέφτει, ξανασηκώνεται, ξεχνάει, αμελεί, φορτσάρει, πιέζει… Αυτός ο εαυτός που έχει δικαίωμα στην αυτοβελτίωση, αλλά έχει δικαίωμα και στην αποτυχία. Έχει δικαίωμα στην κακοκεφιά, στις υποσχέσεις που δεν μπόρεσε να κρατήσει, στην δίαιτα που χάλασε αυτές τις μέρες και κάθε μπουκιά που έτρωγε τον έτρωγε, αυτός ο εαυτός που δεν κρατήθηκε και φώναξε στον Άλκη όταν εκείνος γκρίνιαζε για το παιχνίδι του… Αυτός ο εαυτόε που κοιτάει το παρακάτω με αισιοδοξία και δεν σταματά να ονειρεύεται!
Έχω περάσει πολλά χρόνια βουτηγμένη στις ενοχές για τόσα και τόσα, τις περισσότερες φορές χωρίς καν να φταίω. Ο φόβος για τον άλλον, την αντίδρασή του, την σκέψη του, την γνώμη του είναι ξέρετε ο χειρότερος οδηγός στην ζωή μας. Και όχι δεν λέω πως φέτος θα καταφέρω να το αλλάξω αυτό. Μπορεί και να μην το καταφέρω. Όπως κάνω τόση προσπάθεια να μην κοιτάζω τους ανθρώπους γύρω μου προσδοκώντας κάτι από αυτούς, έτσι θα προσπαθήσω να σκεφτώ και για εμένα.
Και όταν έχω τις μαύρες μου θα πω καταρχήν “Δεν πειράζει!“.
Έχουμε δικαίωμα στην κακοκεφιά και αν αυτό κρατήσει και λίγο παραπάνω “δεν πειράζει“. Θα το διορθώσουμε αργότερα. Θα προσπαθήσω να δω το ποτήρι μισογεμάτο, όπως είπε μια φίλη blogger πρόσφατα, και όχι μισοάδειο. Και εκείνη την ώρα θα σκεφτώ όλα αυτά που έχω καταφέρει και όχι όσα θα ήθελα να κάνω. Θα χαϊδέψω την γάτα μου και θα αφεθώ στο χαλαρωτικό της χουρχουρητό. Θα κάνω ένα ζεστό μπάνιο.Θα ακούσω μουσική ή θα περάσω μια βόλτα από το bloggοσπιτο για να σας πω τον πόνο μου. Θα βγω μια βόλτα. Θα πάω γυμναστήριο! (Ναι καλά διαβάσατε. Μπορεί στην δίαιτα να απέτυχα, αλλά ξεκίνησα γυμναστήριο και περιμένω πώς και πώς τις μέρες που πηγαίνω για το πρόγραμμά μου!) Θα στρώσω το κρεβάτι μου και θα τακτοποιήσω εκείνη την στοίβα με τα χαρτιά που με κοιτάζει από πέρυσι. Και θα προσπαθήσω να με κοιτάζω λίγο περισσότερο μέσα από τα μάτια των παιδιών μου.
Και κάπως έτσι θα πω “δεν πειράζει“…

Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. Elena Mitsaki

    27 Ιανουαρίου

    Σου εύχομαι ολόψυχα να καταφέρεις να λες "δεν πειράζει" σε όλες τις δύσκολες στιγμές που μπορεί να σε πιέσουν!!
    Φέτος είναι η πρώτη μου χρονιά που δεν έκανα "restart"…απλά είπα να αγαπήσω πιο πολύ εμένα, να μου το δείχνω και να σταματήσω να δικαιολογώ ΠΑΝΤΑ τα αδικαιολόγητα!!!
    Καλή μας επιτυχία λοιπόν και καλημέρα!

  2. Polyanna

    27 Ιανουαρίου

    Τελικά αυτο το "δεν πειράζει" ειναι που χρειαζόμαστε όλοι μας κι όχι τόσο απο τους άλλους όσο απο τον ίδιο μας τον εαυτό! Keep going και συνέχισε να εμπνέεις κι εμάς τις υπόλοιπες!

    • Magda Zindrou

      27 Ιανουαρίου

      Όταν έρχονται αυτές οι ώρες τις ανασκόπησης μόνο πηγή έμπνευσης δεν αισθάνομαι πως είμαι… Αλλά δεν πειράζει, σωστά;

  3. Little Box of Love

    27 Ιανουαρίου

    Εχεις απολυτο δικαιο!

    • Magda Zindrou

      27 Ιανουαρίου

      Θα πω με θράσος πως έχω δίκιο και το ξέρω! Χαχαχαχα!

  4. Συμφωνώ Μάγδα μαζί σου! Έχω καταλάβει πως από τη στιγμή που έγινα μαμά, οι απαιτήσεις των υπολοίπων ( όχι των παιδιών μου) έχουν εκτοξευτεί! Λες και με την μητρότητα αποκτάς μαγικές ικανότητες ή αποκτάς παραπάνω ώρες στην ημέρα για να προλάβεις να ικανοποιήσεις τους άλλους! Ε λοιπόν και αν δεν τα καταφέρουμε σε όλα Δεν πειράζει!!!

    • Magda Zindrou

      27 Ιανουαρίου

      Όσο πιο νωρίς καταλάβουμε πως δεν θα τα καταφέρουμε όλα και δεν πειράζει, τόσο πιο καλά θα περνάμε! Δεν πειράζει τι περιμένουν οι άλλοι, εμείς τι περιμένουμε κι αν πρέπει να το περιμένουμε είναι το θέμα, σωστά;

  5. Χρειάζεται να λέμε που και που και κανένα " δεν πειράζει" στονα εαυτό μας. Να νιώσουμε και εμείς λίγο καλύτερα και να μη χρεώνουμε τα πάντα πάνω μας. Πολύ όμορφο κείμενο Μάγδα!

  6. Maria Naka

    27 Ιανουαρίου

    Αχ αυτό το δεν πειράζει! Πρέπει όλοι μας να το λέμε που και που! Σίγουρα θα μας κάνει την ζωή ευκολότερη!

  7. Αυτό το καημένο το "δεν πειράζει" που πρέπει σίγουρα να το θυμόμαστε πιο συχνά, δεν κάνει μόνο τη ζωή ευκολότερη, αλλά και την επικοινωνία των ανθρώπων…
    Φιλιά γλυκά, φίλη

  8. des tzav

    27 Ιανουαρίου

    Πρέπει να λέμε κάπου κάπου δε πειράζει Μάγδα μου, και καλά κάνεις που επιτρέπεις στον εαυτό σου κάτι τέτοιο, είναι δικαίωμα κάθε μητέρας άλλωστε!

    • Magda Zindrou

      27 Ιανουαρίου

      Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος άνθρωπος τόσο ενοχικός… Και είναι τόσο κουραστικό αυτό! Για αυτό είπα να μάθω να με συγχωρώ και να μου δίνω χώρο. Ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου Δέσποινα!

  9. Momma Machi

    27 Ιανουαρίου

    Αυτό το κείμενο μίλησε στην καρδιά μου! Για άλλο μπήκα -ξέρεις εσυ- και έπεσα πάνω σε αυτό που ειλικρινά είναι από τα λίγα κείμενα που έχω διαβάσει τελευταία και αξίζουν. Διαμαντάκι το κείμενο.

    • Magda Zindrou

      27 Ιανουαρίου

      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Το έγραψα πριν 2-3 μέρες και εκεί που ήμουν έτοιμη να το δημοσιεύσω σκέφτηκα πως κάποια κομμάτια πρέπει να τα αλλάξω… Πώς ξεγυμνώνεσαι έτσι; αναρωτήθηκα. Και μετά είπα, δεν πειράζει! Αυτή δεν είμαι; Αυτή είμαι! Και δεν πειράζει μωρέ!!!

  10. Ναι βρε Μαγδα μου!! κι εγω μαζι σου!! Δεν ειναι αναγκη να ειμαστε τελειες… κι αυτο δεν πειραζει.. Αρκει να κανουμε το καλυτερο που μπορουμε… κι αυτο φτανει!! πολλα φιλια

    • Magda Zindrou

      28 Ιανουαρίου

      Να κάνουμε το καλύτερο και να μην αισθανόμαστε ακόμη και για αυτό ανεπαρκείς όμως… Να βγαίνει από μέσα μας το "δεν πειράζει" και να το εννοούμε. Πολλά φιλιά Ελπίδα μου!

  11. Ποσό δίκιο έχεις!!!

  12. effie effie

    27 Ιανουαρίου

    Αν δεν ξέρεις άλλο άτομο τόσο ενοχικό να σου συστηθώ !!! Με λένε Έφη και ναι είμαι και εγώ ενοχική !!! Μίλησες μέσα στη ψυχή μου και σε ευχαριστώ που με ξυπνάς από βασανιστικούς ύπνους!!!

  13. Βάσω Σταύρου

    27 Ιανουαρίου

    απλά υπέροχο….λες και είσαι στο μυαλό μου…καλή συνέχεια κορίτσι!

  14. Crazy Tourists

    28 Ιανουαρίου

    Κι άλλη μια ενοχική σε χαιρετάει… "δεν πειράζει"… Θα καταφέρουμε να το πούμε;

    • Magda Zindrou

      28 Ιανουαρίου

      Θα τα καταφέρουμε αφού πρώτα το πιστέψουμε! Έτσι δεν είναι;

  15. maria oopsblogara

    28 Ιανουαρίου

    Τι καλά… καιρός ήταν! Μια μέρα κάθε φορά, και να δεις που το "δεν πειράζει" σου θα φέρει άλλες ισορροπίες. Σε φιλώ!

    • Magda Zindrou

      28 Ιανουαρίου

      Μακάρι Μαρία μου! Έχω ανάγκη να μπορώ να το κάνω αυτό πλέον.

  16. Mary Liodou

    28 Ιανουαρίου

    Δεν πειράζει…είμαι αυτή που είμαι, υπόσχομαι μόνο να αγαπώ γιατί αυτό ξέρω να κάνω καλά!Σε φιλώ Μάγδα.

  17. kathycallie

    28 Ιανουαρίου

    Μου αρέσεις έτσι δυναμική! Καλά κάνεις και δεν χρειάζεται να νιώθεις ενοχές!
    Kathy

    • Magda Zindrou

      28 Ιανουαρίου

      Μεγάλη κουβέντα το δεν χρειάζεται να νιώθεις ενοχές… Για να δούμε!

  18. M Koutsom

    28 Ιανουαρίου

    Με λίγη καλή θέληση και πολλή υπομονή, όλα μπορούν να γίνουν! Κι αν όχι, δεν πειράζει..την επόμενη φορά! Την καλημέρα μου Μάγδα! φιλιά

    • Magda Zindrou

      28 Ιανουαρίου

      Φιλιά Μαρία μου! Έτσι είναι, θέλει χρόνο και υπομονή. Έχουμε προγραμματιστεί αλλιώς!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!