READING

Ένα ρόδι γίνεται τέχνη στα χέρια των παιδιών...

Ένα ρόδι γίνεται τέχνη στα χέρια των παιδιών

Τα τελευταία χρόνια πηγαίνουμε στο χωριό και μαζεύουμε δεκάδες, ναι δεκάδες, ρόδια από τις δύο μας ροδιές. Εκτός του ότι είναι τόσο νόστιμα και γλυκά, είναι ένα πολύ υγιεινό σνακ για μικρούς και μεγάλους! Όταν όμως έχεις τόσα πολλά, όπως είναι φυσικό κάποια δυστυχώς θα χαλάσουν. Τι κάνουμε τότε; Εμείς τα χρησιμοποιήσαμε ως υλικό για ένα ακόμη δημιουργικό απόγευμα!

Τον Οκτώβριο μαζεύουμε τα πρώτα ρόδια από τον κήπο μας. Φρεσκότατα και ζουμερά, μπορείτε να τα στύψετε και να κάνετε και χυμό, είναι το ιδανικό απογευματινό σνακ.

Αν όμως δεν καταναλωθούν η φλούδα τους γίνεται πολύ σκληρή, περίπου σαν ξύλο. Εμείς δεν μπορέσαμε να τα κόψουμε ούτε με το πιο κοφτερό μας μαχαίρι!

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Αξιοποιούμε τα ρόδια μας, ως έναν εναλλακτικό καμβά. Παίρνουμε τα χρώματά μας και τα βάφουμε, τα στολίζουμε με τα αγαπημένα μας χρώματα. Μπορούμε ακόμη και να τους κολλήσουμε πάνω ότι μας αρέσει, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να φτιάξουν τα δικά τους διακοσμητικά!

Φροντίστε να βρείτε μια επιφάνεια που δεν σας πειράζει να λερωθεί, βάλτε τα κατάλληλα ρούχα, πιάστε τα πινέλα και τα χρώματα και αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν.

Θέλει αρκετή ώρα να στεγνώσει το χρώμα (εμείς χρησιμοποιήσαμε νερομπογιές), γιατί η επιφάνεια του ροδιού δεν είναι ιδιαίτερα απορροφητική, αλλά τα παιδιά ήταν άψογα! Αφού τελείωσαν με τις δημιουργίες τους και μου τις έδειξαν γεμάτοι περηφάνια, τις έβαλαν στην άκρη να στεγνώσουν και περίμεναν μέχρι το επόμενο πρωί για να τις στολίσουν.

Ξέρετε μπορεί στα δικά μας μάτια να μην δείχνουν άψογα, στα μάτια ενός παιδιού όμως όλα δείχνουν αλλιώς. Τα παιδιά ακόμη εκτιμούν τα απλά, όμορφα πράγματα και αυτό το χάρισμα, αυτή την ματιά, την ικανότητα πρέπει να την φροντίζουμε όσο περισσότερο μπορούμε!

Εσείς έχετε αντίστοιχες δημιουργίες που θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας;


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. Mary Liodou

    6 Ιανουαρίου

    Υπέροχη ιδέα και όταν μπλέκονται αυτά τα χαριτωμένα μικροσκοπικά χεράκια…είναι απλώς απόλαυση! Μπράβο σας και εύχομαι καλή Χρονιά με Υγεία και Αγάπη!!!

  2. Πολύ όμορφα,πολύ καλή ιδέα

  3. Όμορφη ιδέα… για ατελείωτο δημιουργικό παιχνίδι με τσ παιδιά! Δεν θα σκεφτόμουν ποτέ αυτή την αξιοποιήση των ροδιών. Ευχαριστούμε Μάγδα!

  4. Eleftheria Bogioglou

    6 Ιανουαρίου

    Μια χαρά τα αξιοποιήσατε τα ρόδια!!! Πολύ χαρούμενα έγιναν με τόσα χρώματα!!!

  5. paixnidaki

    6 Ιανουαρίου

    πολύ ωραία ιδέα και ακόμα πιο ωραία μουτράκια! Να τα χαίρεσαι και πάντα να δημιουργείται με χαρά και φαντασία!

  6. Μαρία Έλενα

    6 Ιανουαρίου

    Όμορφη ιδέα
    Φιλάκια …

  7. τι ωραια που εγιναν!!! παιδικα και χαρουμενα!! πολυ ωραια ιδεα Μαγδα μου!!! φιλια

  8. My Little Cosy World

    7 Ιανουαρίου

    Έγιναν πολύ όμορφα μόνο και μόνο γιατί τα έβαψαν παιδικά χεράκια! Διαβάζοντας και προηγούμενες αναρτήσεις σου ήθελα να σου γράψω πολλά μπράβο που δεν κάνεις διάκριση σε "αγοριστικες" και "κοριτσίστικες" δραστηριότητες όπως κάνουν άλλοι που δεν δίνουν την ευκαιρία στα αγοράκια να ασχοληθούν με ωραίες χειροτεχνίες που στο κάτω κάτω είναι κατάλληλες για όλα τα παιδάκια!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!