READING

Μια εκδρομή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο...

Μια εκδρομή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Η πρώτη εκδρομή της χρονιάς για την ομάδα του “Κάθε μέρα γονείς” πραγματοποιήθηκε!Σχεδιάζαμε αυτή την βόλτα από πέρυσι. Ιώσεις, βροχές και διάφορα άλλα μας εμπόδισαν όμως να πάμε. Τελικά τα καταφέραμε! Έτσι 40 φίλοι, μικροί και μεγάλοι, παλιά γνωστά πρόσωπα, αλλά και καινούρια, συναντηθήκαμε για μια Κυριακάτικη βόλτα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο! Ο καιρός ήταν με το μέρος μας και η διάθεσή μας στα καλύτερά της.

Χρήσιμα tips: Επιλέξτε να πάτε νωρίς γιατί όσο περνάει η ώρα, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, μπορεί να περιμένετε αρκετή ώρα στην ουρά. Θα ήταν καλύτερο να πάτε μια εποχή του χρόνου που δεν θα έχει πολλή ζέστη. Δυστυχώς το Πάρκο δεν έχει πολλά σκιερά σημεία. Να έχετε υπόψιν σας πως ειδικά αν συνοδεύετε μικρά παιδιά δεν θα καταφέρετε να το περπατήσετε αρκετά και μάλλον μια δεύτερη επίσκεψη θα είναι απαραίτητη. Να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε νερό, καπέλα, σνακ και καλή διάθεση!

Είστε έτοιμοι για μια βόλτα;

Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα και φυσικά ανυπόμονα! Δεν έβλεπαν την ώρα να μπουν, να εξερευνήσουν, να τρέξουν, να απολαύσουν τα ζώα παρέα με τους φίλους τους.

Μπορείτε να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας πριν καν φτάσετε στο Πάρκο. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα τους, ή κατεβάζοντας το σχετικό application στο τηλέφωνό σας θα βρείτε όσες πληροφορίες χρειάζεστε για να κινηθείτε πιο στοχευμένα. Εμείς αποφασίσαμε να περιηγηθούμε πιο χαλαρά και με τους χάρτες στα χέρια των παιδιών (καταλαβαίνετε) ψάχναμε τα αγαπημένα μας σημεία.

Όπως ήταν αναμενόμενο τα θηλαστικά, οι πελώριες γάτες του πάρκου κέρδισαν τις εντυπώσεις. Αλλά και τα πιθηκάκια, ειδικά ένα μωρό που κοιμόταν στην πλάτη της μαμάς του, πραγματικά μας καθήλωσαν. Τα παιδιά το κοιτούσαν και άρχισαν να αναρωτιούνται πόσο μας μοιάζει, πόσο και αυτό αγαπάει και χρειάζεται την μαμά του (όπως ακριβώς αισθάνονται και τα ίδια δηλαδή).

Συμβουλή προς γονείς που συνοδεύουν δύο παιδιά: να είστε πολύ πολύ χαλαροί. Τα παιδιά θα τρέχουν πέρα δώθε από την χαρά τους, το ένα θα θέλει να πάει από την μια, το άλλο από την άλλη κι εσείς θα είστε κάπου στην μέση με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο γιατί δεν ξέρετε πού να κοιτάξετε και προς τα πού να πάτε. Αν θέλετε να απολαύσετε την βόλτα σας και να μην τρελαθείτε από την αγωνία σας, χαλαρώστε. Μου πήρε αρκετή ώρα να συντονιστώ, να σταματήσω να φωνάζω μια τον έναν και μια τον άλλο, να φοβάμαι μήπως χαθούμε. Συζητήστε με τα παιδιά για το πώς θα κινηθείτε, κάντε τα συμμέτοχους στην επιλογή της διαδρομής και μην ξεχνάτε πως πήγατε εκεί για να περάσετε καλά! Δεν σας περιμένει κανείς και δεν είστε υποχρεωμένοι να κάνετε τίποτα άλλο παρά να περάσετε καλά!

Επόμενη στάση καμηλοπαρδάλεις! Άλλο αγαπημένο ζώο, το οποίο την τελευταία φορά που πήγαμε το είχαμε ταΐσει κιόλας. Είναι απλά εντυπωσιακές, με ένα πρόσωπο μούρλια, με μια κίνηση που σε μαγεύει. Ένα πλάσμα που έχει ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι και απλά αφήνεσαι στην τελειότητά του.

Δεν σας κρύβω πως κάθε φορά που πάω σε ένα ζωολογικό κήπο βασανίζομαι λιγάκι. Ιδεολογικά… Από την μια αισθάνομαι πως τα ζώα είναι σκλαβωμένα, στερούνται την ελευθερία τους, δεν έχουν την δυνατότητα να τρέξουν όσο θα ήθελαν, να απολαύσουν το μεγαλείο της φύσης. Από την άλλη σκέφτομαι την χαρά των παιδιών όταν τα βλέπουν και όλα θολώνουν κάπως. Είναι δύσκολο θέμα και με προβληματίζει πολύ, αλλά προσπαθώ να το συζητώ με τα παιδιά και να τους εξηγώ πάντα πως δεν είναι αυτές οι κανονικές συνθήκες ζωής αυτών των ζώων.

Η στρουθοκάμηλος τράβηξε την προσοχή όλων μας. Εμφανώς εκνευρισμένη, έκανε επίδειξη δύναμης, φούντωνε τα φτερά της και μας έβαζε τις φωνές!

Επόμενη στάση και πολυαναμενόμενη τα ερπετά! Δεν ξέρω τι είναι ακριβώς που τρελαίνει τα παιδιά, αλλά δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι είναι εντυπωσιακά και σου προκαλούν ένα δέος.

Φτάνοντας προς το τέλος της βόλτας μας συναντήσαμε νομίζω και τον απόλυτο νικητή της μέρας. Μεγάλη έκπληξη ομολογώ αλλά μας κέρδισε όλους με την απλότητά του, την υπέροχη μουσούδα του, την φιλική του διάθεση, την τρυφερότητα που μας έδωσε αλλά και εισέπραξε. Το αγαπημένο μας ζώο σε όλο το πάρκο ήταν το κατσικάκι!

Περίεργα, λαίμαργα και κοινωνικά μας προσέγγισαν και δεν έλεγαν να μας αποχωριστούν! Ο Άλκης μου ανακοίνωσε πως θέλει να πάρουμε ένα για την αυλή μας και ένα για το μπαλκόνι μας.

Η βόλτα μας φυσικά ολοκληρώθηκε στην παιδική χαρά του πάρκου.

Περάσαμε πολύ όμορφα και νομίζω πως σύντομα θα ξαναβρεθούμε στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς έχουν ανακοινώσει πως το 2016 θα βρίσκεται στο πάρκο ένα πολύ αγαπημένο μας ζώο! Ανυπομονώ!!!

Πριν επισκεφθείτε το πάρκο αξίζει να διαβάσετε:

Μόνη με τα παιδιά στο Αττικό Πάρκο


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. voula&efsta

    28 Οκτωβρίου

    Είναι υπέροχα!!!Πήγαμε τέλος Αυγούστου και περάσαμε υπέροχα…Σκεφτόμουν και εγώ αυτό που λες για την ελευθερία των ζώων,όμως ένιωθα πως ήταν πολύ ήρεμα,μια ηρεμία που μετά από λίγη ώρα την μετέδωσαν και σε μας.

    • Magda Zindrou

      28 Οκτωβρίου

      Είναι ωραία βόλτα πώς να το κάνουμε; Και για τα παιδιά μοναδική εμπειρία να δουν ακόμη και οικόσιτα ζώα, που δεν θα είχαν την δυνατότητα να δουν καθώς έχει χαθεί και η επαφή με το χωριό.

  2. Polyanna

    28 Οκτωβρίου

    Πήγα χθες μόνη και με τα τρία και περασαμε τέλεια!!!! Κάθε φορά που πάμε είναι μια ανάσα ξεγνοιασιάς για όλους μας!!!!

    • Magda Zindrou

      28 Οκτωβρίου

      Είναι πράγματι! Ερώτηση βρε super μάνα: μόνη και με τα τρία; Και πώς την πάλεψες; Εμένα μου πήρε αρκετή ώρα να σταματήσω να φοβάμαι ότι θα τα χάσω…

    • Polyanna

      29 Οκτωβρίου

      Κοιτά ο μικρός μικρός ήταν στο καρότσι την περισσότερη ώρα. Ή Λένα είχε αναλάβει χρέη οδηγού με το χάρτη στο χέρι και τον Προκόπη τον είχα χρίσει βοηθό. Πήγα προετοιμασμένη για το χειρότερο και ομολογώ με εξέπληξαν ευχάριστα 🙂

  3. Πολύ ωραία ή εκδροκμουλα σας!!!

  4. Γιώτα Λημ

    28 Οκτωβρίου

    Ζήλεψαααααα!!!!!! Κάθε φορά που κατεβαίνουμε Αθήνα στους γονείς μου λέμε ότι θα κάνουμε μια επισκεψη στο πάρκο αλλα πάντα κάτι μας αλλάζει τα σχεδια και αναβάλλεται!!!! Ελπίζω την επόμενη φορά να τα καταφέρουμε κι εμεις!
    Φανταστικές φωτο!!!!!

    • Magda Zindrou

      28 Οκτωβρίου

      Να πάτε Γιώτα! Είναι πολύ όμορφα ειδικά για τα παιδιά.

  5. effie effie

    29 Οκτωβρίου

    Καλημέρα Μάγδα.. ναι είναι μια απολαυστική έξοδος για τα παιδιά.. τα φέρνει κοντά στα ζώα αλλά και στη φύση θα έλεγα… Ωραία ιδέα για να ξαναπάμε..

  6. Martha

    29 Οκτωβρίου

    Μάγδα αν θυμάμαι καλά από τις φωτογραφίες σου στο fb εκείνη την ημέρα είχε πάει και η Δώρα με τους γονείς μου!
    Φαίνεται να περάσατε υπέροχα! Στην επόμενη ελπίζω να είμαι κι εγώ!

    • Magda Zindrou

      29 Οκτωβρίου

      Ίσως Μάρθα μου, δεν θυμάμαι να σου πω την αλήθεια… Πράγματι περάσαμε όμορφα, μας βοήθησε ο καιρός και φυσικά θα ξαναπάμε!

  7. Πολύ ωραία πρόταση για οικογενειακή εκδρομή και πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου. Έχω πάει στο αττικό πάρκο αλλά μόνη μου, δέν είχα τότε τον μικρούλη μου και είχα ενθουσιαστεί, θα κανονίσουμε να πάμε οπωσδήποτε και οικογενειακώς!

  8. Ένα αγαπημένο μέρος!!!!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!