Σεπτέμβρης. Εποχή για δίαιτα!

1 Σεπτεμβρίου 2015, 6:15 π.μ.”Έλα Μάγδα, μια απόφαση είναι! Και εσύ όταν βάζεις κάτι στο μυαλό σου το καταφέρνεις! Πάντα!!!”

Και αφού κοιτάχτηκα μια τελευταία φορά στον καθρέφτη, αποχαιρέτησα την Μάγδα που έχει πάνω της αρκετά παραπάνω κιλά, που πρέπει επιτέλους να αρχίσει γυμναστική, που πλέον πονάει παντού, γόνατα, πλάτη, μέση, ώμοι…

Επόμενο βήμα η συνάντηση με τον μεγαλύτερο εχθρό μου τα τελευταία 7,5 χρόνια… την ζυγαριά!

Δεν μπορείς να το αποφύγεις. Πρέπει να ξέρεις με τι έχεις να τα βάλεις. Πόσα χιλιόμετρα θα πρέπει να διανύσεις, πόσο μεγάλο είναι το τέρας που θα πρέπει να νικήσεις. Και αφού ανέβηκα δειλά δειλά, είδα το μαγικό νούμερο…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν θα πάω πολύ παλιά, στα εφηβικά μου, που πάντα θεωρούσα πως είχα περιττά κιλά, θα μείνω στα χρόνια λίγο πριν την πρώτη μου εγκυμοσύνη (με αυτό το σώμα πλέον μπορεί να συγκριθεί το σημερινό).

Το 2008 λοιπόν ήμουν 60 κιλά… το 2015 είμαι 78,2…

Δύο εγκυμοσύνες μετά, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν είναι τραγικό θα πουν κάποιοι, αλλά την τελευταία χρονιά άρχισα να αισθάνομαι το βάρος των κιλών μου, την απουσία της άσκησης, την κακή διατροφή και ναι, ένιωσα και την κακή διάθεση που σου αφήνουν όλα αυτά. Δεν έχουν γίνει λίγα και αυτό το σώμα, αυτή την “μαλακή κοιλιά” όπως μου λένε τα αγόρια μου κάθε φορά που με αγκαλιάζουν θα τα αγαπώ γιατί ήταν το σπίτι τους για 9 μήνες, τα φιλοξένησε και τα προστάτεψε με τον καλύτερο τρόπο. Σήμερα όμως είναι πλέον κουραστικό να αισθάνομαι βαριά, να μην χωράω ούτε σε ένα ρούχο που φορούσα πριν 6 χρόνια, να πονάει η μέση μου, να τρέμουν τα γόνατα κάθε φορά που κάθομαι δίπλα στα παιδιά, να τρώω και να με τρώει, να φοβάμαι για την υγεία μου.

Και έτσι, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου πως ο χρόνος πίσω δεν γυρνά, αλλά και πως πολλά μπορούν να αλλάξουν, να βελτιωθούν, πήρα την πολυαναμενόμενη απόφαση. Τράβηξα μια φωτογραφία (πώς θα σας δείξω αλλιώς το πριν και το μετά όταν θα έχω τελειώσει;) και ξεκίνησα!

Ξέθαψα την παλιά μου δίαιτα (είχα κάνει μια απόπειρα το 2013, αλλά απέτυχα!)

Έβαλα την ζυγαριά σε σημείο όπου θα την βλέπω καθημερινά, αν και θα τα λέμε από κοντά μόνο μια φορά το δεκαήμερο.

Ξεσκόνισα το ποδήλατό μου και αγόρασα βαράκια και άλλα χρήσιμα εργαλεία γυμναστικής.

Ξεκίνησα να περπατάω περισσότερο.

Πήγα για ψώνια και γέμισα το ψυγείο σαλάτες.

Μείωσα την ζάχαρη στον καφέ, από 2 κουταλάκια σε 1 και πλέον πίνω μόνο 1 ποτήρι κρασί την ημέρα με το βραδινό μου (αυτή την απόλαυση μου την είχε επιτρέψει και η διαιτολόγος).

Κήρυξα πόλεμο στο κανονικό αλάτι και έβαλα στο σπίτι μας το αλάτι Ιμαλαΐων.

Από εδώ και πέρα τα προϊόντα ολικής άλεσης θα έχουν την τιμητική τους.

Σκάλισα τα βιβλία συνταγών μου για νόστιμες και υγιεινές συνταγές.

Τα λέμε λοιπόν σε λίγες μέρες, με όλα τα νεώτερα και με τις απαραίτητες λεπτομέρειες για την διατροφή που ακολούθησα το πρώτο δεκαήμερο.

Ελπίζω σε θετικά αποτελέσματα!


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. evi sachinidou

    9 Σεπτεμβρίου

    καλή αρχή φίλη μου!!σου εύχομαι υπομονή και επιμονή!!ίσως να μπω και εγώ στο σωστό δρόμο κάποια στιγμή..(επιβάλλεται γαρ)…πφφ!!!!!!!σου εύχομαι ολόψυχα να φτάσεις στο επιθυμητό σου βάρος!!σε αυτό που σε κάνει να νιώθεις υγιής, όμορφη και sexy!…xixixi….καλημερούδια!!

    • Magda Zindrou

      9 Σεπτεμβρίου

      Ευχαριστώ Εύη μου! Για την ώρα θα είμαι απλώς χαρούμενη αν καταφέρω να χωρέσω στα ρούχα που φορούσα στην αρχή του καλοκαιριού. Και με κάθε νέο επίτευγμα θα φωνάζω ΓΙΟΥΠΙ!!!!

  2. menia

    9 Σεπτεμβρίου

    Καλή Αρχή!Δύσκολη Αρχή αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει…

    • Magda Zindrou

      9 Σεπτεμβρίου

      Ευχαριστώ πολύ! Αυτό περιμένω κι εγώ Μένια μου…

  3. Elena Mitsaki

    9 Σεπτεμβρίου

    Καλή αρχή Μάγδα!!! Περιμένουμε να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα…!!!

    Έλενα
    http://www.mylittlekatana.blogspot.com

    • Magda Zindrou

      9 Σεπτεμβρίου

      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Έλενα! Σύντομα θα έχω τα πρώτα αποτελέσματα.

  4. momyof6

    9 Σεπτεμβρίου

    Καλή αρχή, Μάγδα μου!
    σου εύχομαι ολόψυχα να δεις σύντομα αποτελέσματα και στην εμφάνιση και στην διάθεσή σου, που βελτιώνεται πάντα με την άσκηση.

    Πρέπει και εγώ να την πάρω την απόφαση αυτή και να την τηρήσω… μετά τς εγκυμοσύνες κουβλαλώ καμιά δεκαριά κιλά περιττά.

    Το διαιτολόγιό σου φαίνεται πολύ καλό, γατί δίνει "εναλλακτικές λύσεις" και μια αίσθηση ελευθερίας επιλογών- προσωπικά με βολεύει.
    Το έχεις βρει διαδικτυακά;…

    καλή επιτυχία και πάλι!
    Αλεξία

    • Magda Zindrou

      9 Σεπτεμβρίου

      Σε ευχαριστώ πολύ Αλεξία! Αχ, μόνο 10 κιλά; Τυχερή είσαι! Θα το καταφέρεις πολύ εύκολα αν είναι μόνο 10, ξεκίνα! Η δίαιτα που κάνω είναι από διαιτολόγο που είχα πάει πριν δύο χρόνια. Είχα θέσει όρους για να καταλάβεις, ότι για να την ακολουθήσω θα πρέπει να μου δινει εναλλακτικές, να μην με περιορίζει με το τι θα τρώω κάθε μέρα αλλά να διαλέγω μόνη μου από μια λίστα που θα μου δίνει, να μην μου κόψει μικρές απολαύσεις, να μην με βάλει να μετράω γραμμάρια… δεν είμαι εύκολη πελάτης για τους διαιτολόγους! Καθώς προχωράω θα κάνω μια ανάρτηση με τι έτρωγα κάθε 10ήμερο, αλλά είναι πάντα και σε συνάρτηση με την ηλικία, το ύψος, το λίπος του σώματος. Είναι πάντως πολύ εύκολη και ισορροπημένη που νομίζω πως μπορεί άνετα να την ακολουθήσει ο οποιοσδήποτε.

  5. emama christina

    9 Σεπτεμβρίου

    Καλά αποτελέσματα Μάγδα μου!! Το πιο σημαντικό είναι να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας και ακμαίοι, την εμφάνιση την βάζω σε δεύτερη μοίρα.
    Ξέρεις, αν κι εγώ δεν έχω θέμα κιλών νιώθω κι εγώ να μου πονάνε όλα, νιώθω βαριά και άτονη. Πρέπει να αλλάξω τρόπο ζωής…λίγο άσκηση, υγιεινή διατροφή, σωστό ύπνο!! Θα σε παρακολουθώ να μου δίνεις κίνητρο!

    • Magda Zindrou

      10 Σεπτεμβρίου

      Έτσι είναι Χριστίνα! Δεν είναι εμφανισιακό το θέμα όσο θέμα καλής φυσικής κατάστασης, στάσης του σώματος. Νιώθω πως γράφεται στο σώμα μου η έλλειψη άσκησης, η κακή διατροφή και φυσικά η έλλειψη ύπνου. Για να δούμε τι θα δούμε…

  6. Tina Sarra

    9 Σεπτεμβρίου

    Διαβάζω την ανάρτηση σου ξαπλωμένη στο κρεββάτι από αφορητους πόνους στη μέση! Τα γόνατα μου αυτό το καλοκαίρι ήταν το αποκορύφωμα! Δεν μπορούσα να τα λυγισω για κανένα λόγο! Έχω πλέον μαζέψει 25 περιττά κιλά στην πλάτη μου αλλά νιώθω ότι δεν έχω τη δύναμη να ξεκινήσω δίαιτα. Βρίσκω τόση παρηγοριά στο ρημάδι το φαγητό που μου έχει γίνει εθισμός. Ελπίζω η προσπάθειά σου να αποτελέσει έμπνευση και να το αποφασίσω κι εγώ. Καλή επιτυχία σου εύχομαι ολόψυχα και μην ξεχάσεις να πίνεις πολλά νερά! !!

    • Magda Zindrou

      10 Σεπτεμβρίου

      Αχ αυτά τα γόνατα! Υποφέρω!!! Πού να αρχίσει και η πραγματική υγρασία. Το φαγητό είναι μεγάλη παρηγοριά, αλλά αρρώστησα ρε Τίνα, είναι σαν εθισμός. Τέλος, την πήρα την απόφαση και σιγά σιγα θα τα χάσω. Όποτε θες σου δίνω την δίαιτα. Είναι πανεύκολη και βασικά ΄τι πρέπει για σπίτι που έχει παιδιά.

  7. Martha

    9 Σεπτεμβρίου

    Καλή αρχή Μαγδούλα!
    Αναμένω την επόμενη φωτογραφία!!!
    Θα τα καταφέρεις είμαι σίγουρη! Και θα τα καταφέρεις γιατί φαίνεται ότι είναι δική σου απόφαση και όχι επειδή κάποιοι άλλοι σε έπεισαν ότι πρέπει να το κάνεις!

    • Magda Zindrou

      10 Σεπτεμβρίου

      Έρχεται σύντομα! Καιρό τώρα μου λένε διάφοροι ή μου το δείχνουν με το βλέμμα τους πως πάχυνα, αλλά Μάρθα μου αν δεν το πάρεις απόφαση μόνος σου, δεν βγαίνει τίποτα.

  8. Καλή αρχή, γλυκιά μου!!!!! Μπράβο σου!!!

    Υ.Γ. Καλά η πρώτη φωτογραφία όλα τα λεφτά!! Ύφος παιχνιδιάρικο και αθώο ταυτόχρονα!!!

    Καλή επιτυχία, Βάσω, η μαμά πρωτάρα

    • Magda Zindrou

      10 Σεπτεμβρίου

      Ευχαριστώ κοριτσάκι μου! Η πρώτη φωτογραφία; Είναι το ύφος μόλις ξύπνησα και ας κάνω την χαμογελαστή γιατί ποιος ξέρει τι θα δείξει η ζυγαριά! Χαχαχαχαχαχαχα! Ευχαριστώ πολύ!

  9. Μαρία Έλενα

    9 Σεπτεμβρίου

    Καλή επιτυχία
    Φιλάκια …

  10. YiannaM Panou

    9 Σεπτεμβρίου

    Πονεμένη ιστορία κσι και για μένα που πρέπει να ξεφορτωθώ 25 κιλα… Καλή αρχή μέσα απο την καρδιά μου γιατί ξέρω πόσο αγώνα θέλει.. Σε φιλω

    • Magda Zindrou

      10 Σεπτεμβρίου

      Θέλει αγώνα, ειδικά όταν κανένας άλλος στο περιβάλλον σου δεν προσπαθεί να χάσει κιλά (κι ας πρέπει, λέω εγώ…). Ευχαριστώ πολύ Γιάννα μου!

    • Ανώνυμος

      12 Σεπτεμβρίου

      Αδερφή κουράγιο!Να σκέφτεσαι πως στο περιβάλλον του κάτω ορόφου άλλη μια στρουμπουλίτσα παλεύει με τη ζυγαριά της και μάλιστα για 25 κιλά!!τΉταν μια αρχή και την έκανες!!!

  11. Eleftheria Bogioglou

    9 Σεπτεμβρίου

    Δίαιτα και γυμναστική…Μμμμ…Θα έπρεπε κι εγώ να ξεκινήσω αλλά τα βαριέμαι και τα δύο…
    Αφού το πήρες όμως απόφαση είσαι ήδη ένα σκαλοπάτι μπροστά, καλή επιτυχία Μάγδα!

    • Magda Zindrou

      10 Σεπτεμβρίου

      Ευχαριστώ πολύ Ελευθερία! Για να δούμε, ένα βήμα μπροστά, αλλά θα τα καταφέρω;

  12. Something Pink

    9 Σεπτεμβρίου

    Καλή αρχή! εγώ ξεκίνησα πριν ένα μήνα 74 κιλά τωρα ειμαι 67 και συνεχίζω.

    • Magda Zindrou

      10 Σεπτεμβρίου

      7 κιλά σε έναν μήνα! Μπράβο σου; Καλή συνέχεια! Ποιο είναι ο στόχος;

  13. Καλή αρχή στη δίαιτα και καλή επιτυχία!!!! είμαι σίγουρη οτι θα την έχεις!!! Να αγαπάς τον εαυτό σου, ακόμα κι όταν θα κάνεις ατασθαλίες!
    Φιλιά, καλή σου μέρα!!!

    • Magda Zindrou

      10 Σεπτεμβρίου

      Σε ευχαριστώ πολύ Παρασκευή! Αυτό που γράφεις είναι πολύ σημαντικό. Αλλιώς γίνεται απλά μια εμμονή. Ευτυχώς δεν είμαι σε αυτήν την φάση. Το ξέρω ότι θα έρθουν και οι δύσκολες μέρες. Ψυχραιμία θέλει!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!