READING

Παίζουμε “βρώμικα” με άμμο και χρώμα...

Παίζουμε “βρώμικα” με άμμο και χρώμα

Είστε έτοιμοι να λερωθείτε; Να παίξετε με άμμο, ή χώμα, και τα χρώματα που σας αρέσουν; Βάλτε πρόχειρα ρούχα και ξεκινάμε!

 

Είναι πολύ απλό, αλλά ταυτόχρονα τόσο ευρηματικό! Αρκεί να δεχθείς την άμμο, την βρωμιά, τα χρώματα, τα λερωμένα ρούχα και τα λερωμένα πατουσάκια – χεράκια. Όταν πεις πως τίποτα από όλα αυτά δε σε νοιάζει, θα απελευθερωθείς και ετοιμάσου για διασκέδαση στο μπαλκόνι ή στην αυλή σου αν είσαι τυχερός. Και σας υπόσχομαι πως αυτό το παιχνίδι μπορεί να κρατήσει πολύ ώρα. 

Θα χρειαστείτε μια αμμοδόχο, μια λεκάνη, στην οποία θα μπορεί να μπει και να κάτσει το παιδί. Δώστε τους εργαλεία, καλούπια, κουβαδάκια, απλά πλαστικά κουτάλια μιας χρήσης, ποτήρια και ότι άλλο μπορεί να αφήσει αποτύπωμα ή να τα βοηθήσει να σκάψουν στην άμμο. Η άμμος θα πάει παντού, το ξέρετε έτσι; Στα μαλλιά, στο βρακί, στο πάτωμα… Cool εμείς!

Και συνεχίζουμε! Αμμοδρομίες. Απλώνετε ένα αντιολισθητικό πανί σε μια μεγάλη επιφάνεια και τα βάζετε να αδειάσουν πάνω του άμμο, όση θέλουν. Μπορούν να τρέξουν, να περπατήσουν στα τέσσερα, να κάνουν βαρελάκια, να χοροπηδήσουν… Τέλειο!

Και φτάσαμε στο καλύτερο, το οποίο είναι και το πιο βρώμικο φυσικά. Παίρνουμε ένα χοντρό χαρτόνι Α3, τους δίνουμε μπουκάλια με διάφορα χρώμα (φροντίστε να είναι χρώμα που ξεπλένεται από τα ρούχα και τις επιφάνειες), πινέλα, κουτάλια και τα αφήνουμε να ξεσαλώσουν!!!

Βάφουμε την άμμο, δημιουργούμε ένα έργο τέχνης, πειραματιζόμαστε, γινόμαστε χάλια και απολαμβάνουμε ένα πολύ απλό και απολύτως απαραίτητο αισθητηριακό παιχνίδι.Ενθαρρύνετε τα παιδιά να λερωθούν, να αγγίξουν τα υλικά, να δοκιμάσουν πώς αντιδρά η άμμος αν της βάλεις περισσότερο χρώμα, πώς μεταβάλλεται το χρωματικό αποτέλεσμα αν ανακατέψεις δύο ή τρία διαφορετικά χρώματα.

Μην το φοβηθείτε καθόλου, χαλαρώστε μαζί τους και αν μπορείτε γίνετε κι εσείς χάλια. Νομίζω πως θα μας βοηθήσει να περάσουμε καλύτερα, ακόμη κι αν δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε τι είναι τόσο απολαυστικό για τα παιδιά σε αυτή την δραστηριότητα. Μην ξεχνάτε ποτέ πως τα μικρά παιδιά αισθάνονται τον κόσμο αλλιώς!

 
Γίναμε χάλια; Τέλεια! Θα ξαναγίνουμε χάλια; Οπωσδήποτε!!!
 

Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. Ζηλεύω τον τρόπο που λασπώνεστε και την όλη "ιστορία" των Μικρών Ιστοριών!! Δεν υπάρχει καλύτερο παιχνίδι για τα παιδιά. Το μόνο παρήγορο για εμάς που δεν έχουμε πρόσβαση σε τέτοιες πολυτέλειες εδώ στην επαρχία είναι ότι έχουμε την πολυτέλεια να λασπωνόμαστε μόνοι μας.

    • Magda Zindrou

      10 Ιουνίου

      Πράγματι τυχεροί! Το θέμα είναι ότι πρέπει ως μεγάλος όπου κι αν βρίσκεσαι να συμφιλιωθείς με την βρωμιά για να μπορείς να παίξεις έτσι. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι καμιά φορά.

  2. Αυτό είναι παιχνίδι! Πολύ χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι ομάδες και έχουν και τα παιδιά της πόλης την ευκαιρία να λερωθούν! Έχουμε φτιάξει και εμείς αμμοδόχο στο μικρό μας κηπάκι και είναι από τα αγαπημένα τους. Όσο για τη ζωγραφική με άμμο και τα έργα τέχνης σας… υπέροχα! Φιλιά πολλά Μάγδα μου <3

    • Magda Zindrou

      10 Ιουνίου

      Αχ το κηπάκι σας πολύ το ζήλεψα, δε στο κρύβω! Να πας με τα παιδιά μια μέρα στις Μικρές Ιστορίες Ελένη. Θα περάσουν πολύ ωραία και τα δύο! Πολλά φιλιά!!!

  3. Καλέ, τι τέλεια ανάρτηση είναι αυτή!!!! Στις Μικρές Ιστορίες έχουμε πάει πάει μόνο μία φορά που είχε ένα εργαστήρι με πιγκουίνους, πάγους, νερά κλπ. Το λάθος μου ήταν ότι επέλεξα να πάμε ένα Σάββατο που μετά ακριβώς είχαμε να πάμε σε ένα παιδικό πάρτι, οπότε δε βραχήκαμε όσο "έπρεπε" καθώς δεν είχαμε άλλη αλλαξιά. Παρόλα αυτά το καταευχαριστηθήκαμε (όσο μπορούσαμε με τους περιορισμούς που είχαμε στο να μην γίνουμε τελείως μούσκεμα). Χαχα. Καλημέρα Μάγδα!

    P.S. Keep blogging!

    • Magda Zindrou

      10 Ιουνίου

      Σε ευχαριστώ πολύ!!! Την χάρηκα την συγκεκριμένη ανάρτηση, μου φάνηκε πολύ ζωντανή και χρωματιστή. Άντε κανονίστε να έρθετε μια Τετάρτη μαζί μας να λερωθούμε παρέα!!!

  4. Όμορφη ανάρτηση.
    Φιλάκια …

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!