READING

Το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών είναι…...

Το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών είναι…

Εσείς ξέρετε ποιο είναι το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών; Ξέρετε τι μπορεί να απασχολήσει τα παιδιά για αρκετή ώρα, χωρίς να σας ενοχλήσουν στιγμή;

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή…

Καθαρά Δευτέρα και παρέα με τα παιδιά και καλούς φίλους, βρεθήκαμε στο χωριό. Τα αγριόχορτα είχαν φουντώσει, τα πορτοκάλια μας δυστυχώς είχαν όλα πέσει στο έδαφος (αποτέλεσμα της παγωνιάς των προηγούμενων ημερών), οι πρώτες μαργαρίτες όμως είχαν ξεμυτίσει… και ήταν πανέμορφες!

Είχαμε προετοιμαστεί για ένα υπέροχο, χαλαρωτικό τριήμερο, αλλά ο καιρός είχε άλλα σχέδια…

Πρώτα ήρθε η συννεφιά και στην συνέχεια οι ουρανοί άνοιξαν, ο αέρας φυσούσε σαν τρελός.

Κλειστήκαμε στο σπίτι για πάνω από 24 ώρες, με δύο παιδιά να βλέπουν μια τεράστια αυλή, αλλά να μην μπορούν να βγουν έξω να την απολαύσουν ούτε για 10 λεπτά! Ακόμη και στα σύντομα διαλείμματα από την βροχή η θέα ήταν αποκαρδιωτική. Το χωράφι μας είχε γίνει μια τεράστια λίμνη!

Μέχρι που κάποια στιγμή η βροχή σταμάτησε, ο καιρός μαλάκωσε και σιγά σιγά ξεμύτισε κι ο ήλιος. Και τώρα; Τι κάνουμε; Βγαίνουμε στην αυλή; Παίζουμε στις λάσπες;

Η απάντηση είναι ναι, παίζουμε στις λάσπες, τσαλαβουτάμε και λερωνόμαστε όσο πιο πολύ μπορούμε, γιατί αυτό είναι μια μοναδική εμπειρία, ανεπανάληπτη. Θα το δείτε στα μάτια τους, στις χαρούμενες φωνούλες, στα γέλια τους. Καθίστε κάπου μακριά και απολαύστε το μοναδικό αυτό θέαμα, που στερούνται, ειδικά τα παιδιά που μεγαλώνουν στην πόλη.

Κι αν κάποια στιγμή έρθουν στην πόρτα σας γεμάτα λάσπες (στα μαλλιά, στο πρόσωπο, στο βρακί, μέσα στις γαλότσες), μη σας πιάσει πανικός και υστερία. Ακούστε με, γιατί εγώ δεν κρατήθηκα και με έπιασε ένα κατιτίς όταν τα είδα βρεγμένα από την κορφή ως τα νύχια μέσα στο καταχείμωνο. Λάθος!!! Απλά αλλάξτε ρούχα και συνεχίστε ακάθεκτοι. Γιατί οι λασπόλακοι, οι νερόλακοι, τα βρώμικα παιχνίδια τέτοιου τύπου είναι το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών.

Δεν ήταν και το δικό μας αγαπημένο; Γιατί το έχουμε ξεχάσει;


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. M Koutsom

    25 Μαρτίου

    Καλημέρα Μάγδα και χρόνια μας πολλά! Τι ωραίες φωτογραφίες, γεμάτες χρώματα, ειδικά αυτή με τις μαργαρίτες! Έχεις δίκιο είναι το καλύτερο τους παιχνίδι, να κυλιούνται στα χώματα, στις λάσπες και στα νερά! Τα βρώμικα ρούχα ξαναγίνονται καθαρά, βάζοντας τα στο πλυντήριο…σημασία έχει η χαρά τους, το γέλιο τους και οι ευτυχισμένες φωνούλες τους! Κι εμένα με πιάνει μια υστερία όταν συμβαίνει αλλά είναι τεράστιο λάθος μου, το ξέρω… φιλιά
    Καλά να περάσετε σήμερα…

    • Magda Zindrou

      25 Μαρτίου

      Εκείνη την ημέρα έκανε πολύ κρύο και αυτά είχαν λάσπες μέχρι και μέσα στο βρακί τους. Τα κορμάκια ήταν παγωμένα! Αυτό με φρίκαρε να σου πω την αλήθεια, όχι η βρωμιά. Το θέμα είναι ότι θα μπορούσα να τα καθαρίσω και να βγούνε πάλι έξω να συνεχίσουν, αλλά φοβήθηκα… Δεν νομίζω πως έκανα το σωστό… Πολλά φιλιά Μαρία μου! Κι εσείς να περάσετε όμορφα αν και δεν μας βοηθά ο καιρός ιδιαίτερα.

  2. Πόσο δίκιο εχεις…προσπαθώ να μην το ξεχνάω αλλα η κούραση κ η καθημερινότητα μας αποπροσανατολίζουν

    • Magda Zindrou

      26 Μαρτίου

      Μπορούμε όμως να ξαναβρούμε τον δρόμο μας, έτσι δεν είναι; Αφού ξέρουμε τους τρόπους για να περάσουμε όλοι καλά!

  3. emama christina

    26 Μαρτίου

    Αυτό είναι διασκέδαση!!! Για να πω την αλήθεια Μάγδα μου η λάσπη είναι μια καθημερινότητα για εμάς. Αυτοσχέδια παιχνίδια με κλαδιά, πέτρες, χώματα, νερολακούβες και οι λάσπες και μέσα στο βρακί όπως είπες. Θα μου πεις είσαι επαρχία. Μη νομίζεις πως κι εδώ τα περισσότερα παιδιά παίζουν έξω ή λερώνονται. Η αλήθεια είναι πως είναι κουραστικό να πλένω συνέχεια (είμαι και λίγο υπερβολική), αλλά είναι μια επιλογή που έχουμε κάνει να έχουμε λιγότερα τεχνητά παιχνίδια και περισσότερα φυσικά. Έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι το αγαπημένο τους παιχνίδι!

    • Magda Zindrou

      26 Μαρτίου

      Έχω αρχίσει να ζηλεύω την ελευθερία που προσφέρει η ζωή στην επαρχία, παρά τα διάφορα προβλήματά της φυσικά. Τουλάχιστον για τα παιδιά είναι μια απελευθέρωση! Και χαλάλι το πλύσιμο. Θα θυμούνται τα παιχνίδια τους για όλη τους την ζωή και αυτό είναι πιο σημαντικό.

  4. Συγχαρητήρια! Ένα κατιτίς το έπαθα κι εγώ που τα είδα, αλλά πόσο δίκιο έχεις! Είναι το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών!

    • Magda Zindrou

      26 Μαρτίου

      Πώς να μην το πάθεις το κατιτίς; Από το βρακί σου λέω!!! Αλλά αν μείνεις στα χαμόγελα και την χαρά τους, θα τα ξεχάσεις όλα.

  5. Martha

    26 Μαρτίου

    Μόνο κάτιτις έπαθες?? Εγώ και μόνο στην σκέψη μου έρχεται το εγκεφαλικό! Περισσότερο όμως γιατί η Δώρα δεν θα περίμενε απλώς στην πόρτα, αλλά θα μπούκαρε μέσα στο σπίτι πιάνοντας τα πάντα για να μου δείξει τα κατορθώματα της! Παρ'όλα αυτά μου αρέσει σαν ιδέα και ίσως (ίσως είπα!) να το δοκιμάσω!

    • Magda Zindrou

      26 Μαρτίου

      Αχ Μάρθα μου! Κι αυτοί το ίδιο θέλανε να κάνουν, απλώς τους πρόλαβα εγκαίρως. Πρέπει να το δουλέψουμε πάντως αυτό, γιατί το συγκεκριμένο παιχνίδι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην αισθητηριακή τους ανάπτυξη, όσο και σε άλλους τομείς. Μαθαίνουν πολλά ενώ διασκεδάζουν. Κουράγιο μάνα!

  6. Kiki

    26 Μαρτίου

    Σωστήηη! Καλέ μέχρι κι εγώ ζήλεψα και σκέφτηκα τί ωραία να είχα γαλοτσούλες να κυλιόμουνα κι εγώ στις λάσπες! χαχαχα
    Τα παιδιά πάντα τρελαίνονται να παίζουν με φυσικά υλικά, κυρίως όταν τα στερούνται καθημερινά μέσα στην πόλη. Το τί ανακαλύψεις κάνουν όταν τα αφήσεις να παίξουν ελεύθερα, δε λέγεται! Μπράβο που δεν σε έπιασε ο πανικός της μάνας να τα έχει όλα καθαρά! Τί το 'χουμε το πλυντήριο δηλαδή; Να πλένει τα καθαρά;

    • Magda Zindrou

      26 Μαρτίου

      Όταν τα είδα πανικοβλήθηκα περισσότερο μην κρυώσουν, παρά για την βρωμιά. Δεν έχουμε μάθει εμείς οι νότιοι σε τέτοια τον χειμώνα. Τα παιδιά όμως είναι πιο ανθεκτικά! Την επόμενη φορά θα είμαι πιο τολμηρή!!! Άντε Κική, οι βροχές καθώς φαίνεται θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή. Ιδού η ευκαιρία για λασπόλακους και ελεύθερα, βρώμικα παιχνίδια.

  7. Όμορφη ανάρτηση
    Φιλάκια …

  8. Ελένη B

    14 Ιουλίου

    Πω πω ρε συ!!!!!
    Μου το έχουν κάνει κι εμένα….. Ευτυχώς το είδα για πλάκα… σαν ένα μεγάλο αστείο….
    Τα παιδιά υποστήριξαν πως έπαιζαν Πέπα γουρουνακι!!!!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!