READING

Προτάσεις για δώρα, που δεν είναι παιχνίδια!...

Προτάσεις για δώρα, που δεν είναι παιχνίδια!

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και πολλοί από εμάς θα τρέχουν για τα δώρα της τελευταίας στιγμής. Για φίλους και τα παιδιά τους, για συγγενείς, ανιψάκια, ξαδερφάκια, αλλά και για τα δικά σας παιδιά.Πόσες φορές όμως δεν αναρωτηθήκατε αν τα παιδιά σας έχουν πολλά παιχνίδια; Ειδικά όταν έρχεται εκείνη η ώρα που τα παιχνίδια συνοδεύονται από ένα σωρό μικροσκοπικά εξαρτήματα, όταν οι διάφορες φιγούρες έχουν την τιμητική τους, όταν είναι πλέον αρκετά μεγάλα για να μπορούν να παίξουν με αυτά τα μικροσκοπικά, αλλά οφείλω να ομολογήσω υπέροχα, κομματάκια Lego!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν αρκετά και όσο κι αν θεωρούμε ότι κρατάμε το μέτρο, φαίνεται πως τα παιχνίδια τω παιδιών μπορούν να κυριεύσουν σε έναν χώρο σε χρόνο ρεκόρ!

via http://www.pinterest.com/pin/210754457537894617/

Γιορτινές μέρες λοιπόν. Και πάνω που αναρωτιόμουν “Τι δώρα θα πάρουμε φέτος στους φίλους των παιδιών; Στα δικά μας; Πάλι παιχνίδια;” έπεσα πάνω σε ένα άρθρο της Huffington Post.

18 υπέροχα δώρα για παιδιά, που δεν είναι παιχνίδια.
Για να διαβάσετε όλο το άρθρο πατήστε σε αυτόν τον σύνδεσμο.

  • Μαθήματα. Μουσική, χορός, μαθήματα ιππασίας, ζωγραφικής κ.α. Ένας ωραίος τρόπος να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εξερευνήσουν τα ενδιαφέροντά τους και να τους δείξουμε ότι μας ενδιαφέρουν τα πράγματα που αρέσουν και στα ίδια.
  • Κάρτα μέλους (φίλου). Στον ζωολογικό κήπο ή σε ένα μουσείο (ιδιαίτερα δημοφιλής κυρίως στο εξωτερικό θα έλεγα), είναι ένα υπέροχο δώρο για ολόκληρη την οικογένεια. Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα, αγοράζετε μια ετήσια κάρτα και προσφέρετε σε μια οικογένεια εξορμησεις για έναν ολόκληρο χρόνο.
  • Συνδρομή σε κάποιο περιοδικό. Σε ποιόν δεν αρέσει να παίρνει πράγματα με το ταχυδρομείο! Μια ετήσια συνδρομή σε έναα περιοδικό θα τα ενθαρρύνει να διαβάσουν και να ασχοληθούν με ένα θέμα που τα ενδιαφέρει.
  • Δραστηριότητες όπως bowling και mini golf. Τα παιδιά τρελαίνονται να κάνουν πράγματα μαζί μας και να μας βλέπουν να διασκεδάζουμε με ότι τους αρέσει.
  • Μαγειρεύουμε. Δεν υπάρχει παιδί που να μην απολαμβάνει την μαγειρική παρέα με τους γονείς του. Τι θα λέγατε λοιπόν να κλείσετε ένα ραντεβού για μαγείρεμα; Τυπώνετε την συνταγή, αγοράζετε όλα τα υλικά και τα βάζετε σε μια σακούλα και στέλνετε στο παιδί μια πρόσκληση για μαγείρεμα στην κουζίνα του σπιτιού σας!
  • Χειροτεχνίες. Όπως και με το μαγείρεμα τα παιδιά απολαμβάνουν τις χειροτεχνίες. Πολλοί από εμάς δεν έχουν τον χρόνο. Παρόλα αυτά, αν το βάλετε στην καθημερινότητά σας θα δείτε ότι είναι πολύ πιο απλό από όσο ακούγεται. Αγοράζετε λοιπόν ένα βιβλίο για έμπνευση, ή κάνετε μια σοβαρή διαδικτυακή έρευνα, οργανώνετε το κουτί με τις προμήθειές σας και κλείνετε ένα δημιουργικό ραντεβού με το παιδί σας!
  • Το κουτό με τις δραστηριότητες. Ετοιμάζεται μια λίστα με πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το παιδί, γράφετε ξεχωριστά το καθένα σε χαρτάκια και αφήνετε το μικρό σας να διαλέγει ένα χαρτάκι κάθε μέρα. Φτιάχνουμε ποπ κορν, διαβάζουμε βιβλίο, πάμε σινεμά, παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια κ.α. είναι μερικές μόνο ιδέες.
  • Μασκαρευόμαστε. Παλιά ρούχα, καπέλα, φουλάρια κ.α. μπαίνουν σε ένα όμορφο μπαούλο και το ταξίδι στον μαγικό κόσμο των μεταμφιέσεων ξεκινά!
  • Βιβλία. Δεν το βάζω στην κατηγορία παιχνίδι! Όσα και να έχουμε απλά δεν μας φτάνουν. Βοηθήστε τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα. Το παιδικό βιβλίο είναι πλέον τόσο καλά δουλεμένο που θα είναι σίγουρα ααπολαυστικό και για εσάς. Φροντίστε μόνο να χαρίζετε τα βιβλία που δεν διαβάζετε πια (σε σχέση πάντα με την ηλικία του παιδιού) για να ανασαίνει πού και πού και η βιβλιοθήκη σας.
  • Ρούχα. Πολλοί άνθρωποι του φιλικού σας κύκλου σίγουρα θα χρειάζονται ρούχα για τα παιδιά τους, ειδικά αν δεν υπάρχει κανείς στον περίγυρο που να μπορεί να τους χαρίσει ρούχα. Απλά ρωτήστε τους.
  • Σνακς. Σπιτικά κουλουράκια και κέηκ, όμορφα συσκευασμένα και στολισμένα, μπορούν να γίνουν ένα πολύ δελεαστικό δώρο.
  • Προμήθειες για δραστηριότητες έξω από το σπίτι. Αν σας αρέσει το ψάρεμα, τα μαστορέματα ή η κηπουρική, τότε γιατί να μην αγοράσετε στα παιδιά το δικό τους καλάμι, κατσαβίδι ή σκαλιστήρι;
  • Μαθαίνουμε την ώρα. Αγοράζουμε ένα ρολόι και μαθαίνουμε στα παιδιά την ώρα. Όμορφο και πρακτικό δώρο, που θα μπορούν να κρατήσουν για αρκετά χρόνια.
  • Επιτραπέζια παιχνίδια και παζλ. Παίζουν μόνα τους, με φίλους, αλλά και με όλη την οικογένεια. Τα παζλ και τα επιτραπέζια παιχνίδια βοηθούν την ικανότητα των παιδιών να λύνουν προβλήματα και φυσικά μαθαίνουν πράγματα με έναν πιο παιγνιώδη τρόπο.
  • Ημερολόγιο. Αν το παιδί σας είναι σαν τα δικά μου (απολαμβάνουν να μετρούν τις μέρες, να κολάμε αυτοκόλητα κάθε μέρα για να ξέρουν τι πρόγραμμα έχουμε, πότε θα έρθουν οι φίλοι τους, πότε είμαστε καλεσμένοι σε κάποιο πάρτυ κτλ) ένα ημερολόγιο τοίχου θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα. Συμπληρώστε το και με ένα μπλοκ με αυτοκόλλητα!

Ελπίζω να σας βοήθησε λιγάκι. Ίσως πρέπει να το τολμήσουμε μια χρονιά…


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. Καλημέρα! Τα πρώτα τρία μου άρεσαν τοοοόσο πολύ! Έχουν κάνει στο Δημήτρη δώρο κάρτα για συμμετοχή σε εργαστήριο ζωγραφικής και ήταν υπέροχα! Χρόνια πολλά!

    • Magda Zindrou

      26 Δεκεμβρίου

      Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ σε μια τυποποιημένη κατανάλωση, ειδικά με τα παιδιά, που μας τρομάζει το διαφορετικό. Και βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Όμως πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσει κανέις! Ειδικά καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και μπορούμε να συζητήσουμε περισσότερο μαζί τους. Χρόνια πολλά Ελένη μου!

  2. Ωραίες, πρωτότυπες ιδέες που συνδυάζουν τη διασκέδαση με τη γνώση. Χρόνια Πολλά!

  3. Maria Naka

    13 Δεκεμβρίου

    Πολυ ωραιες ιδεες κι επιτελους κατι διαφορετικο απο παιχνιδια. Αν και να πω την αληθεια οταν φερνουν πολλα παιχνιδια τα κρυβω τα μισα και τα εμφανιζω μετα απο καιρο!

    • Magda Zindrou

      14 Δεκεμβρίου

      Με πιάνει πανικός με το πόσο γρήγορα αυξάνονται τα παιχνίδια στο σπίτι! Και με πιάνει ακόμη μεγαλύτερος πανικός στο τι περνάμε στα παιδιά μας μέσα από αυτό. Δεν καταφέρνω να τα κρύψω Μαρία μου, γιατί πλέον μεγάλωσαν και τα περιμένουν, οπότε δύσκολο. Αυτό που κάνουμε για να μετριάσουμε κάπως τον όγκο των παιχνιδιών, είναι όταν έρχεται ένα καινούριο να χαρίζουμε σε ένα παιδάκι ένα από τα παλιά μας παιχνίδια. Διατηρούμε έτσι κάποια ισορροπία.

  4. Magda Zindrou

    14 Δεκεμβρίου

    Ακριβώς Γιούλη! Και εμείς τώρα τελευταία προσπαθούμε να δίνουμε ένα παιχνίδι, κάθε φορά που έρχεται ένα καινούριο. Νομίζω πως είναι και κακή εκπαίδευση αυτός ο καταναλωτισμός.

  5. M Koutsom

    14 Δεκεμβρίου

    Μάγδα μου, ειλικρινά, υπέροχες ιδέες για δώρα! Μέγα λάθος μας, να μαθαίνουμε στα παιδιά πώς δώρο = υλικό αγαθό! Σ'ευχαριστούμε πολύ!

  6. Elena Mitsaki

    14 Δεκεμβρίου

    Η κατάλληλη ανάρτηση, την κατάλληλη στιγμή!! Πολύ όμορφες όλες οι ιδέες αλλά θα ξεχωρίσω τις 2 πρώτες!!

  7. Πολύ ωραίες ιδέες!!!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!