READING

Μαθήματα ενσυναίσθησης από τον γιο μου…...

Μαθήματα ενσυναίσθησης από τον γιο μου…

Πρωί Πέμπτης 23 Οκτωβρίου.Ο Άρης έχει ξυπνήσει από νωρίς και με ακολουθεί σε όλο το σπίτι. Καθώς πλένομαι, καθώς ντύνομαι, καθώς ετοιμάζω την τσάντα του, καθώς φτιάχνω έναν γρήγορο καφέ… Έχω μόλις ξυπνήσει τον Άλκη. Προσπαθώ να τον πείσω να βάλουμε τα ρούχα μας, να του εξηγήσω γιατί δεν θα μπορεί για λίγες μέρες να πιει γάλα πριν μπει στο σχολικό. Κλαίει ασταμάτητα, με σπρώχνει με τα πόδια του, αρνείται να σηκωθεί από τον καναπέ, αρνείται να δεχθεί ότι σήμερα θα φάει ένα κουλουράκι πριν φύγουμε από το σπίτι, αρνείται, αρνείται… Και κλαίει!

Και κάπου εκεί, φτάνω στα όριά μου. Δεν μπορώ να αργήσω, δεν μπορώ να κοιτάω το ρολόι και να βλέπω την ώρα να κυλάει ενώ εγώ μένω άπραγη. Θέλω απλά να βάλω τις φωνές.

Κρατιέμαι και του λέω: “Αγάπη μου, δεν μπορώ να το κάνω άλλο αυτό. Καταλαβαίνω ότι θέλεις κάτι άλλο, αλλά η μαμά δεν έχει άλλο χρόνο. Πρέπει να συνεργαστούμε αλλιώς πρέπει να φύγω!”.

Και φυσικά το κλάμα δεν σταμάτησε…

Έρχεται σιγά σιγά κοντά μου ο Άρης και μου λέει με βουρκωμένα μάτια: “Μαμά να σου πω; Είναι το παιδάκι σου, κλαίει, είναι μικρός, κάτι θέλει, δεν είναι ακόμη ντυμένος και εσύ είσαι έτοιμη και στέκεσαι στην πόρτα, πανέτοιμη να φύγεις… Είναι το παιδάκι σου μαμά!”. Του απαντώ: “Θέλεις τότε να τον κάνεις εσύ να συνεργαστεί; Γιατί εγώ βρε Άρη δεν μπορώ τώρα, έχω μπερδευτεί, δεν αισθάνομαι ότι μπορώ να τον βοηθήσω όπως πρέπει..”

Άρης: “Αδερφούλη, είσαι στεναχωρημένος;”
Άλκης: “Ναι…”
Άρης: “Θέλεις να πιεις γάλα, έτσι;”
Άλκης: “Ναι…”
Άρης: “Και η μαμά θέλει να σου δώσει το γάλα σου Άλκη, αλλά επειδή έχεις μύξες και έχεις κάνει εμετό μερικές φορές στο σχολικό της είπανε να μην σου το δώσει, μόνο για το πρωί έτσι; Δεν θα είναι πολύ ωραίο να είσαι γεμάτος βρωμιές… Θέλεις να φάμε μαζί τα κουλούρια μας; Δεν θα πιω ούτε εγώ το γάλα μου! Και να ντυθείς όμως μετά. Καλύτερα να μην περιμένει ο κύριος Κώστας. Θα καθυστερήσουν και τα άλλα παιδάκια. Τι λες; Θα φάμε μαζί κουλούρι;”
Άλκης: “Ναι!!!!!!”

Και έτσι απλά, ο Άρης έπεισε τον Άλκη να σηκωθεί από τον καναπέ, να ντυθεί, να πάρει ένα κουλουράκι στο χέρι (σε αυτό το σημείο είχαμε μια αστοχία, γιατί το σχολικό ήταν ήδη κάτω και μας περίμενε) και να φύγουμε.

Ο Άρης λοιπόν παραδίδει δωρεάν μαθήματα ενσυναίσθησης στην μαμά του. Και ενώ δεν είναι δική του ευθύνη ο αδερφός του, προσπαθώ να μην του ζητάω να κάνει κάτι επειδή αυτός είναι ο μεγάλος, φαίνεται πως το μεγάλο μου αγόρι… μεγάλωσε. Παίρνει πρωτοβουλίες, λέει την γνώμη του, φροντίζει αυτούς που αγαπά, στέκεται δίπλα τους…

Γλυκέ μου Άρη, ελπίζω να ξέρεις πόσο σε αγαπώ!


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. HappyMum Angie

    23 Οκτωβρίου

    Δεν έχω λόγια….

  2. Mersini Tosodoulika

    23 Οκτωβρίου

    Δεν έχω λόγια! Ήταν πραγματικά υπέροχος!
    Προφανώς όμως έχεις βάλει και εσύ το χέρι σου σε αυτό. 🙂
    Τα παιδιά ακούνε και νιώθουν. Νιώθουν όταν τα αγαπάς και τα νοιάζεσαι και με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο σου μεταφέρουν και αυτά με τη σειρά τους την αγάπη αυτή σε μεγαλύτερο βαθμός.
    Να τα χαίρεσαι και να τα καμαρώνεις πάντα!
    Σε φιλώ <3

    • Magda Zindrou

      23 Οκτωβρίου

      Σε ευχαριστώ πολύ! Φαίνεται πως κάτι κάνουμε κι εμείς, έτσι λες; Ώρες ώρες έχεις την εντύπωση πως μιλάς μάταια. Φαίνεται πως όχι…

  3. Dora Petridou

    23 Οκτωβρίου

    Υπέροχη στιγμή…αξία αναεκτίμητη!! Μπράβο στον Άρη αλλά και σε εσάς τους γονείς του…
    Φιλιά

  4. martha

    23 Οκτωβρίου

    αχ βρε μαγδα μου, πολυ με συγκινησες για ακομα μια φορα..
    καμια φορά τα παιδιά τα βλέπουν πιο απλά από ότι ειναι……

    • Magda Zindrou

      23 Οκτωβρίου

      Είναι εντυπωσιακό πόσα βλέπουν που εμείς οι "μεγάλοι και σοφοί" δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε σε στιγμές έντασης. Ευχαριστώ πολύ Μαρθούλα!

  5. des tzav

    23 Οκτωβρίου

    Eχω μείνει άφωνη… Το παιδάκι σου είναι τόσο ώριμο! Να τον χαίρεσαι και να τα καμαρώνεις όπως εσύ λαχταράς, ή μάλλον όπως αυτά λαχταρούν …
    Καλό απόγευμα!

    • Magda Zindrou

      23 Οκτωβρίου

      Σε ευχαριστώ Δέσποινα. Ελπίζω να του βγει σε καλό η ωριμότητα!

  6. M Koutsom

    23 Οκτωβρίου

    Κι εγώ Μάγδα μια από τα ίδια…άφωνη!
    Σχεδόν βούρκωσα με τον τρόπο προσέγγισης του Άρη! Τι γλυκός και συνάμα τι ώριμος που είναι, ναι, να τους χαίρεσαι και τους δύο! Αχ τι σου είναι αυτά τα παιδιά! Φιλάκια

  7. Maria Georgia

    23 Οκτωβρίου

    Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις όλη τη δουλειά που κάνεις να ενσαρκώνεται και να εκτυλίσσεται μπροστά σου… έχεις το σεβασμό μου Μάγδα μου…

    • Magda Zindrou

      23 Οκτωβρίου

      Μαρία μου! Τον σεβασμό σου; Όχι δα… Ώρες ώρες τα πράγματα με κάνουν και σαστίζω. Και μέρες σαν την σημερινή, απλά τα καμαρώνω!

  8. Ελπίδα

    23 Οκτωβρίου

    μα τι γλυκος!!! Μακαρι ετσι αγαπημενοι να ειναι πάντα !!

  9. sundayspoon

    30 Οκτωβρίου

    Μπορείς άραγε να δεις (ή να διαβάσεις) μια τέτοια σκηνή και να μην συγκινηθείς; Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ…
    Μάγδα μου, ειλικρινά συγχαρητήρια. Έχεις εξαιρετική οικογένεια και αυτές οι λίγες γραμμές το αποδεικνύουν. Σου εύχομαι να καμαρώνεις πάντα για αυτά τα υπέροχα πλασματάκια!
    Σε φιλώ!

    • Magda Zindrou

      31 Οκτωβρίου

      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Και σε σένα εύχομαι μόνο τα καλύτερα!!!!!!

  10. Δεν έχω λόγια! Μπράβο στο αγόρι σου Μαγδα μου!

  11. Με συγκίνησαν τα λόγια του! Γεμάτα αγάπη κι ενδιαφέρον για τον αδερφό του!!!!!
    Υπέροχα παιδιά!!!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!