Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Ανακυκλώνω... κουμπιά!

Αυτές τις μέρες ετοιμάζουμε με τον Άρη τα αποχαιρετιστήρια δώρα για τις δασκάλες μας στο σχολείο, στο θεατρικό παιχνίδι, στο κολυμβητήριο... Σκεφτήκαμε λοιπόν πως τα άχρηστα υλικά αλλά και όλα τα άλλα που απλώς συγκεντρώνονται σε κουτιά και δεν χρησιμοποιούνται ποτέ, θα είναι η πηγή της έμπνευσής μας.Το υλικό μας λοιπόν είναι το κουμπί! Έχω 4 πουγκιά κουμπιά!!! Έχω κουμπιά ακόμη και για κάποια ρούχα που δεν τα έχω καν στην ντουλάπα μου πια. Μια μικρή έρευνα στο Pinterest (σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα αν δεν το ξέρετε) και οι ιδέες κύλησαν σαν βροχή.
Εμείς αποφασίσαμε να φτιάξουμε κοσμήματα και να διακοσμήσουμε κορνίζες.

Για τα κοσμήματα, ένα κολιέ και ένα βραχιόλι, χρειαστήκαμε κορδόνι σιλικόνης, κουμπιά και υπομονή (το κορδόνι ήταν λίγο μεγαλύτερο από τις τρύπες των κουμπιών και μας πονέσανε λίγο τα ματάκια μας να το περάσουμε). Κατά τα άλλα είναι απλό, ευφάνταστο και πολύ καλοκαιρινό. Αν κανείς θέλει μπορεί να προσθέσει και χάντρες για να του δώσει μια ακόμη τσαχπινιά!
 
Για τις κορνίζες το μόνο που χρειαστήκαμε ήταν κολλα Ατλακόλ, ξύλινες κορνίζες (πολύ φτηνές από την IKEA) και κουμπιά σε διάφορα χρώματα.


Για τον Άρη η διαδικασία αυτή ήταν πιο ευχάριστη. Πώς να το κάνουμε; Σαν την μαγεία της κόλλας...
Καταρχήν βάλαμε κόλλα σε όλη την ξύλινη επιφάνεια της κορνίζας και στη συνέχεια ξεκινήσαμε να τοποθετούμε πάνω τα κουμπιά μας. Όταν καλύφθηκε ολόκληρη και για να είναι ακόμη πιο σταθερά τα κουμπιά περάσαμε μια ακόμη στρώση κόλλας από πάνω τους. Μην ανησυχήσετε αν ξαφνικά γίνουν όλα άσπρα. Η ατλακόλ είναι διάφανη και μετά από λίγη ώρα δεν θα φαίνεται καθόλου.


Είναι όμορφα, οικονομικά, γεμάτα αγάπη και μεράκι!
Από τα χεράκια μας για τους ανθρώπους που μας αγαπάνε και μας φροντίζανε όλη την χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου