READING

Εσείς τι θα διαβάσετε αυτό το καλοκαίρι;...

Εσείς τι θα διαβάσετε αυτό το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι, ειδικά όταν πηγαίνουμε διακοπές, δεν έχουμε πλέον καμία δικαιολογία: το διάβασμα βιβλίων επιβάλλεται!!! Για αυτό, αν είστε κι εσείς ένας ακόμη γονιός που απλά δεν προλαβαίνει να διαβάσει όλη την χρονιά, πρέπει να αξιοποιήσετε τις διακοπές σας και να διαβάσετε όσα περισσότερα βιβλία μπορείτε.

Σήμερα σας έχω τρεις επιλογές από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Είστε έτοιμοι για μυστήριο, συγκίνηση, πρόζα, τρυφερότητα, χιούμορ, διεθνή best seller, ενδιαφέροντες χαρακτήρες και αγωνία;


Κι αν εγώ χαθώ – Adam Haslett

Όταν ο αρραβωνιαστικός της Μάργκαρετ νοσηλεύεται με κατάθλιψη, η νεαρή γυναίκα καλείται να κάνει μια επιλογή: ή να προχωρήσει με τα σχέδιά τους ή να απομακρυνθεί από τα ενδεχόμενα μελλοντικά προβλήματα. Αποφασίζει να τον παντρευτεί. Με αφετηρία αυτή την πράξη αγάπης και πίστης, ξετυλίγεται η αξέχαστη ιστορία τους. Στην καρδιά της βρίσκονται τα τρία τους παιδιά, και συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος γιος τους, ο Μάικλ, ένας έξοχος λάτρης της μουσικής, ο οποίος πάσχει από αγχώδη διαταραχή και μπορεί να επιβιώσει μόνο παρωδώντας την πραγματικότητα. Καθώς τα χρόνια περνούν, τα δύο μικρότερα αδέρφια, η Σίλια και ο Άλεκ, μαζί με τη μητέρα τους, θα αγωνιστούν για να βοηθήσουν τον Μάικλ, καθώς η κατάστασή του γίνεται ολοένα πιο προβληματική και ασταθής.

Το περιοδικό Time το κατατάσσει ανάμεσα στα 10 καλύτερα μυθιστορήματα του 2016. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα σας συγκινήσει, θα σας σαγηνεύσει, θα αγαπήσετε τους χαρακτήρες του βιβλίου, θα χαμογελάσετε και θα αισθανθείτε θλίψη. Το “Κι αν εγώ χαθώ” είναι ένα μυθιστόρημα με ευαισθησία και διεισδυτικότητα, ομορφιά και τρυφερότητα, αγωνία και συμπόνια, σκοτεινό και χιουμοριστικό που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε!

Θα σε ξεχνάω κάθε μέρα – Βασίλης Αλεξάκης

“Κάποιο μεσημέρι που έτρωγα μόνος μου στον Δημόκριτο, ένα εστιατόριο κοντά στο διαμέρισμά μου στην Αθήνα, εμφανίστηκες στην είσοδο του μαγαζιού και έριξες μια προσεκτική ματιά γύρω σου… Το βλέμμα σου με προσπέρασε, όπως προσπέρασε και τους άλλους θαμώνες. Προσπάθησα να μετριάσω την απογοήτευσή μου. Συλλογίστηκα ότι είχαμε δώδεκα χρόνια να ιδωθούμε. Αναλογίστηκα όλες τις αλλαγές που είχε υποστεί στο διάστημα αυτό το πρόσωπό μου… Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ήταν φυσικό να μη με αναγνωρίσεις, χωρίς ωστόσο να λυτρωθώ από το δυσάρεστο αυτό συναίσθημα. Ατένισες για δεύτερη φορά την πελατεία. Με κοίταξες ξανά, πίστεψα ότι ήσουν έτοιμη να στραφείς στο διπλανό τραπέζι, αλλά το βλέμμα σου έμεινε επιτέλους σ’ εμένα”.

Ο συγγραφέας ξεκινά το βιβλίο του και ισχυρίζεται πως είδε ένα φάντασμα. Το φάντασμα της μητέρας που έχασε πριν 12 χρόνια. Με αφετηρία αυτή την συνάντηση, ο Αλεξάκης μας ταξιδεύει στο παρελθόν, μας παρουσιάζει το πορτρέτο της γυναίκας που ήταν πάντα δίπλα του, περιγράφει το παζλ της ζωής του και τις εμπειρίες του, σχολιάζει την Ελλάδα που αλλάζει…

Το “Θα σε ξεχνάω κάθε μέρα” κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2005 από τον Εξάντα. Είχε προηγηθεί η γαλλική έκδοση, η οποία ήταν υποψήφια για το βραβείο Γκονκούρ και Ρενοντό. Σήμερα κυκλοφορεί σε νέα έκδοση από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Προσωπικό και κοινωνικό, χωρίς συναισθηματισμούς και διδακτισμό, πραγματικά αξίζει να το διαβάσετε!

Ο Χιονάνθρωπος – Jo Nesbo

Ένα αγοράκι ξυπνά και αναζητά τη μητέρα του. Όμως στο σπίτι δεν είναι κανείς και στον κήπο τους ανακαλύπτει έναν χιονάνθρωπο με το αγαπημένο φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στον λαιμό του. Καθώς ο επιθεωρητής Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνά τους, ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Όταν διαπιστώνουν την εξαφάνιση και άλλης μιας γυναίκας, οι χειρότερες υποψίες του Χάρι Χόλε επιβεβαιώνονται: για πρώτη φορά στην καριέρα του θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν σίριαλ κίλερ που παίζει στην έδρα του.

Ο βασιλιάς της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας μας χαρίζει ένα ακόμη αριστούργημα! Απρόσμενο, έντονο, γεμάτο ανατροπές, δυνατούς χαρακτήρες και αριστοτεχνική πλοκή, το βιβλίο του Nesbo είναι ένα δυνατό κοινωνικό σχόλιο που διαβάζεται όπως πίνεις στο κατακαλόκαιρο ένα δροσερό ποτήρι νερό. Μετά τον Χιονάνθρωπο τα πάντα αλλάζουν στην κατηγορία των αστυνομικών μυθιστορημάτων με serial killer!

Η συνταγή είναι προφανώς δοκιμασμένη, αλλά ο Nesbo την απογειώνει! Έτσι τον Οκτώβρη του 2017 ο Χάρι Χόλε θα βρεθεί και στις κινηματογραφικές αίθουσες. Τις προηγούμενες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας η αφίσα και το πρώτο επίσημο τρέιλερ της ταινίας Ο χιονάνθρωπος που θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές σκοτεινές αίθουσες στις 12 Οκτωβρίου από τη UIP Greece. Τον κεντρικό ρόλο του επιθεωρητή Χάρι Χόλε αναλαμβάνει να ενσαρκώσει ο διάσημος ηθοποιός Michael Fassbender. Σε σκηνοθεσία του σουηδού Tomas Alfredson και με τον Martin Scorsese να συμμετέχει στην παραγωγή, η ταινία φαίνεται πολλά υποσχόμενη και αποτελεί την καλύτερη είδηση για το φθινόπωρο που έρχεται για τους εκατομμύρια φαν του Jo Nesbo και του Χάρι Χόλε. Πρωταγωνιστούν ακόμα η Rebecca Ferguson, η Chloë Sevigny και ο Val Kilmer.

Δείτε ΕΔΩ τα υπόλοιπα βιβλία του Jo Nesbo που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!